Pastoliai

Namas nors ir vieno aukšto, visgi aukštas. Turėti aukštas lubas užmiesčio namuke buvo viena sąlygų architektui - matyt vilniečiams, visą gyvenimą praleidusiems 2,5 m aukščio kambariuose natūraliai išsivysto tokis poreikis :) bent jau atostogų metu ir vasaros laike :)

Taigi statybininkams prireikė pastolių ir iš suvežtų medžiagų sumontuoti va kokie griozdiški:





Jau tuoj tuoj prireiks ir pamatinių blokelių - jie bus naudojami sąramoms virš durų ir langų. Tik toj vietoj, kur vitrininis langas į terasą, reikės daryti klojinį, nes tai yra 3,8 m ilgio reikalas, ir su blokeliais jau čia neišsisuksi. O tuomet ateis laikas pertvaroms, prieš tai - pamatėliams pertvaroms, na ir kaminui. Kamino užklausimus išsiuntinėjau, daug pasidomėjau, brūkštelsiu, kai jau nutarsiu galutinai.

Komentarai

  1. Oho 3,8m čia bus vienas tokio dydžio langas? :) Matomai vilniečiams reikia ne tik aukštų lubų, bet ir didžiulių langų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na čia toks langas - durys į terasą, taig ir vaizdas turi būti gražus ir patogus išėjimas :)

      Panaikinti
  2. Pasidalinsiu savo nuomone del pamatiniu blokeliu naudojimo saramoms. Manau saramoms nelabai tinka, kadangi blokeliai turi pertvaras, ko pasekoje nesigaus monolitine vientina konstrukcija. Mano manimu reiketu naudoti blokelius "U" formos.
    Nebent kazka supratau neteisingai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na žinokite jeigu taip būtų, tai jie ir pamatams tuomet netiktų :) Bet blokeliai betoniniai, naudojama armatūra, užliejami betonu - ir gaunasi monolitas.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai