Šiluma

Galvoju, reikia imti, atsisėsti, ir paskaičiuoti, kiek tas bituminis stogas man kainuos. Buvo beprasidedanti depresija, jog tai labai brangu dėl papildomo poreikio OSB plokštėms ir kt. medžiagom, tačiau gerai prisimenu, dėl ko net prieš projektuojant namą buvo susižavėta šia danga. Dėl to, kad tokį stogą galima (puikiai) dengti patiems.

Kadangi kainas labai grubiai vertina visi tokia proporcija - medžiagos : darbai kaip 50:50, o stogas yra bene brangiausias statybų malonumas, tai tie keli tūkstančiai papildomų OSB kaštų vis tiek smarkiai atperka stogo darbų kaina. O jeigu stogą sumanai dengti pats, be ypatingos gyvenime to patirties, tai bituminės čerpelės kiek suprantu geriausias pasirinkimas. Ir labai nedaug visokių atraižų. Na ir pagaliau jas lenva kilnoti ant to stogo.

O stogo nuolydis - kažkada suklydau sakydama kad jis 10 laipsnių. Dalis sotgo yra 14, o dalis - 24. Taigi stogo kažkiek matysis, o tai gerai - nes bituminės čerpelės man labai gražu :)

Šiom dienom jau buvau pradėjusi galvoti apie beasbestį šiferį, tačiau supratau, kad patiems dengti juo stogą būtų tikrai nelengva, plius daug atraižų labai lieka.

Beje, dėl stogo apšiltinimo pastaruoju metu imponuoja ekovata. Reikės kaip reikiant pasidomėti, nes kai kurie jos propaguotojai sako, kad jos dėka nesikondensuoja ir net nereikėtų tarpo vėdinimui. Tačiau man tai atrodo įtartinai, taigi reikia patikrinti šias versijas.

Dar radau štai tokį paveisksliuką, aš suprantu, kad jame pavaizduota, pro kur kiek maždaug šilumos netenkama? Čia kokios gi turi būti sienos, kad pro jas tiek išeitų....



Komentarai

  1. paveiksliukas didziausia nesamone , nebent sienos is vienos plytos stogas vien siferis ir grindys medines

    AtsakytiPanaikinti
  2. http://danlex.ru/video/stroit-ne-perestroit/51-ob-energoeffektivnom-dome-v-nashih-usloviyah
    10 ta minute

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šituos juokdarius reikia labai atsargiai vertinti. Nesąmonių primala ir net nemirksi.

      Panaikinti
  3. Kas dėl šilumos. Šiltame name didžiausi nuostoliai per langus ir kol kas finansiškai protingų sprendimų nėra tai eliminuoti.

    Kadangi gyvensite ne pastoviai, jums reikia minimaliai apsišiltinti namą ir turėti galimybę greitai prišildyti namus. Tam puikiausiai tinka krosnelės(dar vadinamos buržuikėmis)
    Sienas(tiek vidines tiek išorines) daryti iš lengvų konstrukcijų, kad sumažinti termo masę.
    Esant mažai termomasei namas labai greitai sušils(deja greitai ir atšals).
    Žinoma šis scenarijus netinka jeigu jums patiks gyventi gamtoje ir nutarsite persikraustyti pastoviam gyvenimui. Tada reikia atvirkščiai, šiltinti namą kaip galima labiau(įvertinant finansinį racionalumą), sienas daryti iš sunkių medžiagų ir didinti termomasę.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na nameli statysiu vistiek kokybiskai, nes pernelyg dideles visos kitos investicijos - elektra, kanalizacija, projektas ir t.t., kad sakykim kazaip "nerimtai" apsildyti. Jeigu statyti, tai taip, kad nereiketu perdarineti kazko veliau. Statomas bus is haus blokeliu. Na ir apsildymas - reikia nepamirsti, kad sakykim kokybiskas sandarus stogas ne tik ziema siluma saugo, bet ir karsta vasara nuo ikaitimo :)

      Panaikinti
  4. nu va viska pasakei ka ir tie juokdarei sake :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o seip tai tie juokdariai bent aiskina KODEL geriau taip ar anaip.

      Panaikinti
    2. Tame vat ir reikalas, kad jų žinių lygis prilygsta bet kurio šiek tiek besidominčio statybomis. Ir jie viską vertina per savo siaurą patyrimo prizmę. Jie nebuvo čiupinėję rekuperatoriaus, tai jų laidose jie bus beprasmis pinigų švaistymas ir kiti panašūs dalykai.
      Taip jie bando aiškinti daugelį dalykų, kaip bet kuris čia ar kituose forumuose rašantys interesantai. Bet juos ir reiktų vertinti ne kaip profesionalus, o kaip mėgėjus, kurie nutarė filmuoti laidų ciklus.

      Jų laidose yra daug įdomios ir naudingos informacijos, bet reikia į viską žiūrėti atsargiai.

      Panaikinti
    3. sutinku, kad reikia vertinti atsargiai, tačiau gali ir pasakyti, kad kalbans su profesionalais yra problemėlė, kad jie būna arba suinteresuotoji pusė, arba siūlo viska daryti labai apsidraudžiant, kas kainuoja. O vat mėgėjai iš savo patirties, geros ar klaidingos, yra kartais labai vertinti :) Čia žinoma tiems, kas pats organizuojasi statybas ir kai kuriuos darbus pats darosi...

      Panaikinti
    4. labai teisingai pasakyta

      P.S. Visada reik turet savo galva , o informacijos perdaug nebuna

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai