Resta 2013

Kelioms valandoms atsiprašiau iš darbo ryte, nes savaitgalį manau Restoj bus beprotnamis. Jau ir šiandien sulaukti dėmesio ne visur lengva buvo, jau nekalbant apie automobilių kiekį :)

Labiausiai naudinga buvo tai, kad gavome visokių patarimų. Gavau ir nuolaidų kuponų bei parodinių pasiūlymų - na bet čia matysim, ar kas realizuosis.

Visų pirma, labai jau reklamuojasi Haus blokeliai, ir iš pradžių nudžiugau pamačiusi pasiūlymą kad jie po 99 Lt/ kubą...net širdis apsalo...


Bet pasirodo, kad tai kaina pamatiniams blokeliams, ir ji nurodyta be PVM. Na bet sienom blokeliai irgi siūlomi už parodinę spec kainą, su PVM - po 140 Lt (tai kokių 20 Lt pigiau), tačiau užsakyti reikia parodoje, o pinigus sumokėti iki gegužės 1 dienos. Kadangi tiksliai žinojome, kiek kokių blokelių reikia, užpildėm užsakymo lapą, ir jeigu nepersigalvosiu - apmokėsiu. Tiesą sakant persigalvoti tikslo ir priežasčių nėra, pigiau nelabai kur berasi jau...

Dar aptikau "Termoblokelius", kažkaip man nekrito ši alternatyva anksčiau į akį:


Pasidarė įdomu, tačiau privvalumus lyginant su Haus jie tegalėjo įvarditi tris: 1) kad jų sienelės storesnės (iš tiesų - žiūrėjau - beveik dvigubai) ir dėl to bus patogiau ką nors sunkaus ant sienų kabinti:

 2) Kad jų gniuždymo rodikliai geresni, tačiau mano namas vieno aukšto, nedidukas, ir man tai neaktualu.
3) Kad elektros laidus vesti paprasčiau, nereikia štrobuoti.

O prie Haus galima bus taip tvirtinti kokį katilą:
 arba va:
Ir elektrą išvedžiojant štrobuoti haus reikės ne ištisai, o tik per sujungimus. Na bent dabar tai neatrodo didelė problema, pagyvensim  - pamatysim
Na o Termoblock trūkumas - jie ženkliai brangesni. Taigi nusiraminau :)

O suneramino tai, kad sklando galbos, jog nuo gegužės 1 OSB plokštės brangs. Vat čia tai labai nelaiku - galėtų porą mėnesių palaukti :( Nusipirkčiau dabar - bet jų sandėliuoti nėra kur, vietos daug užima...

Dar žiūrinėjau granulinius katilus. Lenkiškų pilna įvairių, pasinagrinėjom. Jeigu Lietuvoje pirkti - tai katilas mažiau  10 000 Lt nekainuos. O aš kažkaip tikėjausi, kad apie 7 000 galėtų būti. Na bet katilo man reikės tikria ne šiemet. O domėjausi aš dėl to, kad mūryjant kaminą, reikia žinoti, kokio diametro įvadą daryti, ir kokiame aukštyje. Įvadas geriau platesnis nei siauresnis, ir geriau aukščiau, o ne žemiau (nes dūmai tik aukštyn eis). Vienų katilų įvadas 16 cm, kitų - 18, taigi darysiu 18. Ir darysiu 1,80 m aukštyje, nes kai kurie katilai pakankamai aukšti, ir girdėjau šnekant, kad tas aukštumas nėra bloga savybė. Mažiukai katiliukai besidalinantiems įspūdžiais vyrams didelio pasitikėjimo nekėlė. Ir jeigu kartais pirktume tokį katilą kaip šis, jau reikėtų įvado gana aukštai:


Beje, pasirinkus universalų katilą, galima kūrenti ne tik granulėm, bet ir malkom. Na čia jeigu ką...

Dar domėjausi dūmtraukiais/kaminais. Iš pradžių kažkaip nusitaikiau į "Konekt". Jis ženkliai pigiau negu Shiedel. Visgi nedrąsu, nes kažkaip daug kas kraipo galvą dėl jų. Na o Shiedel stende kažkaip viską labai profesionaliai aiškina...na pagrįsti vokiško produkto kainą jie sugeba. Ir dalina kuponus su 20 proc nuolaida. Paskaičiavau, kad sistema su 1 dūmtraukiu ir 3 ventiliacinėm angom, esant 6 m aukščiui, kainuotų po nuolaidos 3400 Lt. Pasinaudoti kuponu galima iki gegužės pabaigos - tai labai patogu, nereikia verstis per galvą - gali ramiai subrandinti mintis.

Na ir atradau Jotul krosnelę, kuri man visai patiko, irgi gavau kuponą su 20 proc. nuolaida. Modelis gana naujas - gal dėl to aš jo anksčiau nepastebėjau kažkaip.

Ir tuomet prasidėjo kalbos kaip kaminą jungti. Vedant tiesiai į stogą, gali kondensuotis. Daryti alkūnę - galima, išvedant vamzdį iš krosnelės nugaros. Bet jeigu namą stataisi ir sienas dabar mūryji, tai galima kamino sistemą sienoje įrengti. Tuomet ir su priešgaisriniais parametrais būtų paprasčiau, nei vedant metalinį vamzdį paprastuoju būdu. Yra niuansų dėl žiedo mūryjant - bet tai išsprendžiama darant apėjimą. O iš krosnelės vamzdis eitų tokiu išlinkimu į sieną:


Tas lenktas vamzdis 70 cm aukščio, todėl jeigu nesinori, kad būtų jungimas (kaip kad nuotraukoj), tai reikėtų padaryti ivadą ne per aukštai, geriau žemiau - vamzdį patrumpinti visuomet galima.

Jokių sprendimų dar nepriėmiau, tačiau tikrai sužinojau, ko nežinojau.

Tiesa, dar domėjausi dėl bituminių čerpelių ir vatos stogo apšiltinimui. Yra parodinės specialios nuolaidos, kai gaus mano stogo planą (kalbėjau su Adliminos atstovu) - pateiks pasiūlymą. Kas gerai - užsakyti gali dabar, o atsiimti ir vėliau, kad ir liepos mėnesį - čerpelės vietos daug neužima.


Komentarai

  1. Shiedel nėra labai pritaikytas mūsų klimato zonai. Rekomenduoju pasidomėti Vilpros gamiva ar pan vadinasi. Jie praktiškai viską eksportuoja, bet kokybė labai gera.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kuo Schiedelis yra mažiau pritaikytas nei kitos kaminų sistemos? Medžiagos juk iš esmės tos pačios

      Panaikinti
  2. o mums meistrai kaip tik visi labiausiai rekomendavo Schiedelius, neva pas juos nėra sujungimo viduj, o vidus visas vientisas, ir vien jau dėl to neva jie yra geresni. hm, kas ten žino...
    o dėl granulinių katilų, tai vėl gi didžioji dauguma atsiliepia (kiek teko domėtis, ir atsiliepimus girdėti), jog granulinis geriausias yra tas kur vien granulėm, nes ten kur miksuoti gali, tai nei tas, nei tas gerai tada nebūna. Net ir kai parodoj klausinėjom, ką patartų, tai ne vienoj vietoj, patys prekiautojai sako tą patį, kad malkom čia tik visiškam pažaidimui ir nieko rimto.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Restoj Shiedel atstovai pasakojo apie ilgametes garantijas - jei neklystu, 30 m. Ir jeigu kas įvyksta - pvz skyla, jie pataiso. Dėl to pritaikymo klimatui gal verta pasidomėti, kol kas sunku net įsivaizduoti, kaip vokiškas produktas Lietuvos klimate negebėtų aklimatizuotis. Bet tiesą sakant, kiek teko šnekėtis ir seniau, visi kaip susitarę Shiedel giria kaip be konkurencijos. Bet kokiu atveju reikės apsispresti mėnesio eigoje, nes turiu tą kuponą su 20 proc nuolaida, ir mano kaminas su dūmtraukiu ir 3 ventiliacinėm angom kainuotų apie 1000 Lt mažiau nei be nuolaidos...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa , gal domėjotės Haus-konekt kaminais? Jie bent jau mano atveju gaunasi geru 1000lt pigesni, o aprašymai kone identiški.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Domėjausi, jie tikrai pigesni. Jų atstovai teigia, kad nuo Shiedel jie nesiskiria, nes keramiką lyg ir ten pat - Čekijoje - užsakinėja. Tačiau ne jų atstovai kraipo galvą ir sako, kad skiriasi, ir Konekt neduoda tokių garantijų ir pan. Nėra lengva susigaudyti kol kas, nes kai taip užtikrintai Shiedel šalininkai sako, kad tikrai ne tas pats, truputį nedrąsu dėl Konekt. Dar kol kas neapsisprendžiau galutinai, taupyti visuomet aišku norisi, bet... :)

      Panaikinti
    2. Sveiki,
      Dėl kamino galite būti ramūs.
      Pas mus nauja gamykla galime konkuruoti kaina, nes dirba gamyboje 5 žmonės ir viskas robotizuota. Sutaupome ant darbo užmokėščio.
      www.haus-kaminai.lt

      Panaikinti
  5. Keraminis įdėklas į kaminą yra akmens masės ir priedų mišinys iškeptas virš 1200 laipsnių temperatūroje ir yra atsparus bet kokiems temperatūriniams svyravimams, nekeičia nei savo savybių nei formos, nuo aukštos temperatūros tik nežymiai plečiasi/traukiasi.
    Kokybiškos prekės turi turėti atitikties sertifikatus ISO 9001. Kokį rinktis? Ir vieni ir kiti gali būti panašūs, tik vieni jau turi sukauptą patirtį ir išdirbtą technologiją, kiti kopijuoja, bet patirtis ateina su metais :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ISO 9001 visiškai nieko, pakartoju - absoliučiai visiškai nieko bendro neturi su kokybe.
      ISO 9001 parodo tik tai, kad įmonė dirba pagal savo nusistatytas (!) taisykles atitinkamiems procesams.

      Turėtų būti kiti sertifikatai, kurie parodo produkcijos kokybę - reiktų pasiklausti pas tą patį Schedel'į, manau nurodys.

      Dar komentaras dėl garantijų - Restoje 2013 susirinkau gal 3-4 gamintojų lankstinukus, visi be išimties nurodo 30 metų garantiją.

      Panaikinti
  6. Sveiki,

    gali būtį Jūs konsultavau, dėl Haus blokelių parodoje.
    Termoblock visų pirmą gaminami garaže, ir blokeliai negali būti taip suvibruoti kaip pas mus ir idealiai lygus.

    Beje užsisakė per mažą kiekį galėsite dasipirkti parodos kaina :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nesukit galvos, Termoblock yra žymiai didesnė įmonė nei Haus, o jeigu Jums gerbiamasis atrodo, kad Termoblock yra gaminami garaže, tai akytės savo pavalykit, nes gal nedamatot ko. Termobloko vien įstatinis kapitalas 10 kartų dydesnis nei jusų Hauso, bei įranga žymiai rimtesne.
    Ne viskas kas pigu yra gerai, Haus blokeliai subyra jau juos transportuojant, štai nuoroda ką Haus atvežė į parodą http://www.youtube.com/watch?v=-hGO8-3-RkU o pas klientus aplamai atvažiuoja tik šiukšlės.
    Kalbant apie kokybė/stiprumą: Haus blokeliai pagaminti pažeidžiant standartus ir ant jų yra pavojinga pakabinti paveiksliuką, nekalbant apie katilą. Be to, jau buvo subirėjusių namų, pastatytu iš Haus blokelių, netikit? kreipkites, duosiu konkrečiu adresiukų sąrašą, kur galit tai pažiurėti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nelabai man rupi kokia imone didesne ar mazesne, man tai kas is to. O ir galiu pasakyti, kad haus blokeliai pas mane, bent jau tie, kuriuos panaudojau, atkeliavo sveiki ir grazus (pertvarom dar nenaudojau, bet atrodo irgi sveiki). Taigi transportuojant nesubyra, nemeluokit. Del subyrejusiu pastatu...na, nematau priezasties, del ko is betono blokeliu pastatytas namas turetu subyreti? Cia "viena bobute sake" vadinasi :)

      Panaikinti
    2. niekas nemeluoja. Gal Jums pasisiekė. filmukas filmuotas restos parodoje
      http://www.youtube.com/watch?v=k8gORdpJH-k


      O štai straipsnis, tame pačiame tinklapyje, kur Haus blokeliai su skylemis mure.
      http://statausodyba.blogspot.com/search/label/Sienos

      O su faktais nepasiginčysi. Nereikia pilti purvo ank kitų.

      Panaikinti
  8. niekas nemeluoja. Gal Jums pasisiekė. filmukas filmuotas restos parodoje
    http://www.youtube.com/watch?v=k8gORdpJH-k


    O štai straipsnis, tame pačiame tinklapyje, kur Haus blokeliai su skylemis mure.
    http://statausodyba.blogspot.com/search/label/Sienos

    O su faktais nepasiginčysi. Nereikia pilti purvo ank kitų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, tokiu blokeliu su skylutems buvo tik keli, bet as kazkaip nemanau, kad tai tragedja. o del melo ar nemelo tai siulyciau pasiaiskinti tiesiai su haus atstovais. Nes pasak jusu mano namas pastatytas is to, kas netrukus subyres. Tikrai nagrinejomes ivairias medziagas, ir jusu taip pat, nemanau, kad priemem toki jau idiotiska sprendima...

      Panaikinti
  9. Labas vakaras,
    Ispradziu noreciau pagirti Jusu nama. atrodo puikiai

    Dar noreciau paklausti del haus blokeliu, as tai pat planuoju is ju stayti? Kaip suprantu jusu atveju jokiu tukumu nepastebeta?
    Tai pat domintu ilgosios saramos, jos yra 50cm aukscio kaip suprantu? Su kokiom problemom susiduret liejant tokia sarama? Kokia panaudota armatura?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Saramos virs siauresniu langu ir duru buvo daromos is pamatiniu blokeliu, o jie yra 25 cm aukscio. O ten, kur saramos ilgis didelis - ten jau buvo ne is blokeliu, o liejjamas monolitas - tai ten taip, 50 cm aukscio. Armatura naudota visose saramose 12 mm storio. Jokiu problemu darant saramas nebuvo. Klojinys buvo padarytas, i klojini ant specialiu plastikiniu laikikliu sudeta armatura, kad nenugrimstu i pat dugna. Na ir pilamas betonas ir t.t.

      Del haus blokeliu - kol kas patenkinti. Bet cia gal vertetu suskaidyti i tris dalis. Del pamatui naudotu - labai tikrai patenkiti. Del sienoms - kol kas taip, bet manau tikrai galutini atsakyma galeciau pasakyti tik tuomet, kai jau kiti darbai bus atlikti, kol kas dar nei elektros vedziojome, nei tinkavome. Del pertvaroms - nezinau, ar dabar butent haus buciau rinkusi, man labai patiko tai, ka naudojo namukas pertvarom. Bet tiesa sakant as pertvaru dar net neismurijau, taigi sunku vertinti. Tiesiog isibegeje pirkti hausa, ir sienom, ir pertvarom nupirkom, didelio klausimo nekeldami, is ko pertvaras statyti. Po to tik supratau, kad galima buvo pertvaroms kitka rinktis. Na bet nemanau, kad tame yra kas blogo - ju gera garso izoliacija, o tai didziulis pliusas mano poziuriu.

      Panaikinti
  10. Na as dar paziurejau kainas tai nelabai suprantu termoblock kaina 159lt/m³, plius pvm, o haus Kaina 165 lt/m³, plius pvm
    tai gaunas hause dar brangesni, manau visgi rinksiuos termoblock, na ne del kainos, bet del storesnes sieneles ir didenio tvirtumo.
    Tik nesuprantu kodel jusu atveju termoblock buvo zymei brangesni? gal jus ziurejot keramzitinius blokelius o ne betoninius?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na matyt kainos keiciasi, nesidomejau, kiek dabar kainuoja haus. Pries pusmeti, kai pirkau Restos parodos metu, tai haus tikrai buvo pigiau. Po to reikejo man kai pirkti kiek papildomai (nediduka kieki), tai jau tikrai buvo brangiau, ir zenkliai. Jus butinai pasidomekite, kad atsiustu pasiulymus, manau jie turetu gan smarkiai tarpusavy konkuruoti...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai