Pastatų energinio naudingumo reikalavimai

Užsirašau tikslią informaciją, kokios reikalaujamos taip vadinamos šiluminės varžos:
Gyvenamųjų pastatų atitvarų norminės šiluminės varžos R = d/λ:

> 5,0 (m²K/W) sienoms;
> 4,0  (m²K/W) grindims ir perdangoms virš nešildomų rūsių (pogrindžių);
> 6,25  (m²K/W) stogams bei perdangoms, kurios ribojasi su išore.
Ir tiesą sakant, jeigu būčiau prieš kelis metus pamačiusi, kaip atrodo dokumentai, kurie vadinami statybos technikos reglamentais ir su juo susiję, vargu ar būčiau pasiryžusi užsiimti namo statyba - viskas atrodo nesuvokiamai, nesuprantamai ir todėl baisiai...

Komentarai

  1. :) tai čia projektuotojams sunku, su tokiais str`ais, o užsakovasm ar statybininkams kas? stati pagal projektą ir tiek. :)

    Dėl varžų tai vienalytei sienai atrodo paprasta storį iš laidumo koeficiento padalint, tačiau stogui, kur vata tarp gegnių nėra taip paprasta, reikia įvertint ir šilumos nuostolius per gegnes bei kitus šalčio tiltelius, na bet jei jau str'a vartėt turėjot matyt.. Vėlgi čia projektuotojų reikalas detalę tinkamą į projektą įdėt..

    Šeip str'e šilumos nusotolių metodika veikia tada kai namas yra apsoliučiai sandarus, tada skaičiuojam nuostolius per atitvaras, dėl vėdinimo susumuojam ir turim teorinius nuostolius, kurie ir lieka teoriniai. Daugiau kaip pusę nuostolių patiriama dėl vėdinimo, įvertinus kad namas visiškai sandarus nebus tie nuostoliai dar didesni, todėl nereiktų pervertint sienų varžos, na nesiginčysiu, Str`o reikšmes reitų pasiekt, bet daugiau tikrai neverta, ekonmiškai tas niekada neatsipirks, nebet pačiam bus morališkai maloniau manant kad jei varžą būčiau padaręs 3 mokėčiau 2 kartus daugiau :)

    Tai ką noriu paskyt, svarbiau stengtis pasikti sandarumą, įpač kruopščiai įrengt garo izoliačiją, nes sukt galvą kokia ten stogo varža gasusis 5 ar 7.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man irgi nesuprantamas toks varzu reikalavimas, nes per langus visa iseina siluma. Jei sienos varza 5, stogo 6 o langu 1, tai nemanau kad silumos daugiau sutaupysi jei siena bus 3 o stogas 4 , juk langai vistiek bus 1 ir per juos visa siluma iseis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na man rodos daugiausia šilumos visgi per stogą išeina - juk šiltas oras kyla į viršų ir ten aukštai tvyro, todėl tikriausiai dėl to būtent stogą ir reikia sandarinti labiausiai norint šiltą namuką turėti. Šiaip pastebėjau, kad statybose svarbumas priklauso nuo aktualumo. Kas apie stogą diskutuoja - sako, kas stogas labiausiai šilumą "eikvoja", o kai laikas langams ateina - tai tuomet jau langai blogiečiais patampa :) Kažkur mačiau paveiksliuką kru parodyta koks procentas šilumos pro kur išeina, gal rasiu - paviešinsiu :)

      Panaikinti
  3. Jei netingit perziurekit cia

    http://danlex.ru/video/stroit-ne-perestroit

    kazkokioj serijoj kaip tik apie tai ir kalba. Mano galva svarbiausia kad stogas butu SANDARIAI apsildintas (kampai, sujungimai , tarpeliai),
    Del sitos priezasties as issirinkau

    http://www.geravata.lt/

    P.S.
    kiek kainuoja apsidinti 140 m2 stoga kai gegniu aukstis 250mm.
    gavau is ju toki atsakyma
    preliminariai Jusu stogui apsiltinti reiktu 35m3 Thermofloc, kas, skaiciuojant po 200Lt/m3 su darbu ir medziaga, gautusi apie 7000Lt.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai