Gal kas pamena

Buvau kažkada aptikusi vieną Blog'ą kur patys žmonės dengėsi stogą bituminėmis čerpelėmis. Ir vat dabar niekaip nerandu. Jeigu kas žino, atsimena ar seka tą blogą - duokit žinoti.

Reikia visgi išsisaugoti visokias nuorodas aktualias, atmintis va šlubuoja...

Komentarai

  1. Paieškojau prie savo sekamų blogų, tai manu ieškojai būtent šito, bet kažkodėl šiuo metu svetainė neveikia...

    "Statau nama Atgimimo g9", puslapis http://www.artka.lt

    ten dengta bituminėmis čerpelėmis katepal.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na gal taip ir bus, nes nebuvo taip sunku rasti info google anksciau, o dabar uzsieskojau jau. Na labai gaila. Vis gi kai zmones pradeda rasyti blog'a, tai kiti tikisi atsekti ir grizti prie informacijos - patirtis labai vertinga. O kai ima ir istrina viska, na kazkaip gaunasi negerai...

      Panaikinti
  2. Ta igal neištrynė, o tiesiog kokios problemos su serveriu ar panašiai :) nusiteikit optimistiškai, jei atnuajins kada būtinai pranešiu, nes esu įsikėlęs pas save tą blogą, ir nuolat visus "refrešinu".

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susirašinėjau su to blogo autoriumi, tai turiu kontaktus jeigu reiktų kažkokios konkrečios info.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na domina kaip sekėsi stoga dengti bituminėmis čerpelėmis, kokie galbūt niuansai, ką reikėtų turėti omeny. Taip pat koks stogo "sumuštinis" yra. Sukam galva ar šiltinti stoga vata ar putplasčiu - stogas labai brangus gaunasi dėl OSB ir pan., o pas mane dar ir jo plotas - 275 kv m :) Taigi reikia gerai pasiruošti.
      Visokiu filmukų kaip uždengti stoga pilna, bet tiklaraščių patirtis vis tiek labai aktuali, ypač kai patys, o ne įgudę statybininkai daro. Nes mes tai patys ruošiamės dengti, samdyti nesigauna, per brangu jau būtų.

      Panaikinti
  4. Aš taip pat planuoju bituminį stogą pats darytis, viso 450 kv.m.

    Pas Arturą(dingęs blogas) sumuštinis buvo:
    Gegnės
    difuzinė
    brūsas 5x5
    viengubo pjovimo lentos
    OSB plokštė
    Bituminė danga

    Viengubo pjovimo lentos nebūtinos, bet jis jų turėjo, tai panaudojęs tas lentas galėjo naudoti plonesnes OSB plokštes.

    Pas jį bus šildoma perdanga(jei gerai pamenu).

    Kuo šiltinti? Pasirinkimas nėra toks jau ir didelis:
    Vata - reikia pasirūpinti gera garo izoliacija iš vidaus ir apsaugoti nuo drėgmės patekimo iš viršaus.
    Putplastis - šiokios tokios abejonės dėl jo saveika su gegnėm, jei jos pilnai bus paskandintos jame.
    Uždarų porų putos - brangu ir neaišku kaip jos elgsis medžiui vaikštant.
    Atvirų porų putos - bijo drėgmės, tad reikia izoliuoti atitinkamai kaip vatą, dar ir brangios
    Ekovata - drauguauja su mediena, kaina žymiai priimtinesnė nei putų.

    Praktiškai visos medžiagos neturi ilgametės patirties, kur po 10-20 metų galima būtų masiškai įsitikinti jų ilgaamžiškumu. Pavieniai atvejai ardomų namų neleidžia objektyviai įvertinti situacijos.

    Mano atveju kiek paprasčiau - aš taip pat šiltinsiu perdangą, tai gegnės liks atviros. O perdangą šiltinsiu neoporu, pusiau paskandindamas stygas, o iš viršaus užpilsiu ekovata kokį 30cm.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū! Pratęsiant kalbą apie šiltinimą stogo - o jeigu dėti putų polisterolį, tačiau dar tarp jo ir gegnių dėti akmens vatos juostą. Tuomet gegnės neturėtų šusti - nes liestųsi su vata, plius būtų mažesnis šalčio tiltas nei vien tik polizterolis su gegne ir makfoflekso nereikėtu, nes įsispraustų gražiai.
      Tiesą sakot - medžiagos neturi ilgametės patirties, vata sako gali ir sukristi po kiek laiko, o visgi putu plisterolis pigiau. Tai gal būtų protinga kombinuoti...

      Dėl kitų medžiagų - ekovata ir putos brangoki variantai iš tiesų.

      Panaikinti
    2. Su sąlygą jei darysite patikimą garo barjerą iš vidaus, galima žaisti su vatos ir polistereno kombinacija. Tik tada kyla klausimas kam tas žaidimas geriau dėti vien akmens vatą - greičiau ir paprasčiau.

      Dar vienas būdas šiltinant su polisterenu:
      Gegnės aukštis 25cm
      Polisterolį dedame tik į apatine 15cm gegnės dalį(viršutinė lieka kvėpavimui).
      Po gegnėmis dedami brūsai(5x15) iš gerai džiovintos medienos ir dedame dar 15cm polistereną.
      Ir papildomai iš apačios 2cm PIR su folija kaip garo barjeras.

      Dar vienas būdas paliekant gegnes vėdinamomis - šiltinti virš gegnių.

      Kokią varžą projektuojate stogui?

      Panaikinti
    3. Na varža turėtų būti 5 - 6. Kadangi pro stogą išeina daugiausia šilumos, tai norėtųsi kad būtų gal net ir 6. Dabar nagrinėjuos ekovatą. Gal kiek brangoka, tačiau galbūt kažkokių kitų medžiagų mažiau reikia ją dedant. Kažkas užsiminė, kad nereikia oro tarp daryti - bandau ieškoti ar tai ne mitas koks nors...

      Iš pradžių man atrodė, kad tieisog visi akmens vatą deda, na bet kaip visuomet- kai pradedi domėtis...

      Tik jau man baisu darosi kiek stogas kainuos, matyt čia smarkiai klydau panuodama :)

      Panaikinti
  5. Na, taip, stogas kainuoja... ir skaičiuoti reikėtų mažiausiai antra tiek kiek mūras su visom medžiagom ir darbais bei visokiom kitom papildomom medžiagom, kaminais ir t.t.. :) Pilnai sudėto stogo darbai trunka žymiai ilgiau, nes yra sudėtingesni ir pareikalaujantys daugiau kruopštumo, nei mūro darbai.
    Įdomu ar kas nors pasiskaičiavo kuom pigiau šiltinti tą patį tūrį, vata ar putplasčiu (neoporu ir pan.), nes suku sau galvą kaip pigiau ir paprasčiau būtų apšiltinti perdangą, palėpė kol kas bus negyvenama. Putplasčiu šiltinti manau būtų žymiai paprasčiau, nereikėtų visokių šniūrų tampyti ir papildomų brūsų kalti, mat su putom priklijavus jis laikosi tikrai pakankamai patikimai. Perdangos gegnės 25cm, kadangi palėpėj numatytas kažkada veiksmas ir bus grindys, šiltinti iš viršaus neišeis, tuomet papildomai reikės šiltinti iš apačios tuos 5cm ir priklijuot putą arba sukt brūsus ir vatą tvirtint.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki. Na sioje vietoje truputi klystate del stogo silumines varzos, nes pagal STR stogo silumine varza kiek pamenu turi buti ne mazesne kaip 6,24, o sienu - 5. As savo sienu "kaip sau" darau truputi virs 6, o stogo manau darysiu apie 7. Visa siluma juk kyla i virsu ir pro stogo konstrukcija jos nuostoliai didziausi. Taip kad pagalvokite gerai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jūs teisus, čia aš matyt su sienom sumaišiau. Stogui - 6,25 turėtų būti. Mano atveju, nežinau, ar kažko nepainioju - tačiau kadangi nebus jokios rekuperacinės sistemos, kas man yra pernelyg didelė prabanga - tai norėtųsi, kad stogas būtų kiek kvėpuojantis. Bet nežinau, ar tai tiesiogiai susiję kažkaip su stogo danga

      Panaikinti
  7. Sodyboj kurioj nebus pastoviai gyvenama užtenka ir mažesnės šiluminės varžos :) Kitas dalykas jei sodyba bus pritaikyta pastoviam gyvenimui ir bus gyvenama ir žiemą, tuomet žinoma, reikalavimai kiti ir prireikus bus galima papildomai apšiltinti palėpę iš viršaus. Bet jei neplanuojama pastoviai kūrenti namo žiemą, tai manau, jokia didesnė šiluminė varža čia nepadės, nes mūrinį namą prišildyti reikia bent kelių parų, kad visiškai įšiltų sienos, priešingai nei medinis namas, kuris nuo pečiaus gali prišilti per vieną vakarą...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet ar pastoviai ar nepastoviai gyventi - vis tiek reikės namą "priduoti" , ir čia matyt visas varžas paskaičiuos, todėl tikriausiai reikia laikytis bent jau minimalių reikalavimų.

      Ir pas mane nebus jokios palėpės - bus vieno aukšto namas su aukšom lubom tiesiog, taigi teks šiltinti gražiai visą šlaitinį stogą man...

      Panaikinti
    2. na, taip, vatos pusantro kart daugiau sueis šlaitinį stogą šiltint ir darbo daugiau, bet viską pasidarysit, tėtis padės :)

      Panaikinti
  8. 20 cm Neoporo jums duos varžą >6. Tad galite padaryti tokį sumuštinį:
    Gegnės bus virš 20cm aukščio. Dedate džiovykloje išdžiovintas gegnes. Tarp jų 20cm neoporo. Iš apačios garo izoliacinę dangą.



    AtsakytiPanaikinti
  9. Radau toki puslapi ir perziurineju visas laidas , taigi daug idomios informacijos suzinojau. Tad siulau pasiziureti.

    http://danlex.ru/video/stroit-ne-perestroit

    o cia konkreciai apie sildyma akmens vata

    http://danlex.ru/video/stroit-ne-perestroit/8-minvata-v-krovle-i-perekrytiyah-ustroystvo-mansardy

    AtsakytiPanaikinti
  10. http://danlex.ru/video/stroit-ne-perestroit/37-uteplenie-kryshi-ekstrudirovannym-penopolistirolom

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai