Dėl mūro darbų ir gegnių sudėjimo sutarta

Labai kažkaip aktyviai pradėjau šį sezoną. Matyt dėl to, kad visi biuroktariniai reikalai, kurių trukmės negali prognozuoti, baigti. Na ir žinoma, orai pavasarį labiau optimistiškai nuteikiantys nei lietingas ruduo.

Šiandien susitikau su mūrininkais, kurie mūrys sienas, vidines pertvaras, kaminą ir sudės gegnes.

Taigi apie mūrijimo kainas:
Kiekvienam etapui ir skirtingo sudėtingumo darbui įkainiai bei kainos skiriasi.
Sienų iš haus blokelių mūrijimas - po 80 Lt / kubą. Viso 32 kubai, suma planuojama - 2560 Lt
Sąramos ir žiedas sudarys 4 kubus, kaina susidėlioja taip:
Sąramos - 720 Lt
Žiedas - 1550 Lt
Monolitas (jau nepamenu kas tai konkrečiai...) ir pamatukai vidinėms pertvaroms - apie 1000 lt (čia apytikriai kol kas)
Kolonos - 200 Lt (jas mūrys iš silikatinių plytų, nes jų plotis numatytas 38 cm, o blokelis tik 20 cm. O silikatinių sumūrijimas - skaičiavo 5 x 40 Lt)
Kamino mūrijimą skaičiavo po 110 Lt už 1 m - gaunasi 600 Lt

Taigi viso mūro darbai kainuoti turėtų 6630 Lt. Na bet matyt reikia apvalinti minimum iki 7000 Lt

Stogo gegnių sudėjimas

Skaičiuoja po 20 lt už kv stogo metrą. Stogo kvadratūra - 276. Taigi gaunasi 5520 Lt. Aš kažkodėl galvojau, kad gegnių sudėjimas kainuoja pigiau. Tačiau sakė, kad mažiausiai 10 dienų tas darbas truks. Taigi su stogo biudžetu akivaizdžiai apsirikau, bet tikslius skaičius žinoma jau po fakto vertinsiu.

Žada apsisukti per mėnesį. Gegnėm planuoja 10 dienų, sienoms - po 5 kubus per dieną, tai apie 6 - 7 truks, sąramas ir žiedą per 3 dienas, pamatukai pertvaroms - minimum 2 dienas.

Taigi viso vien darbai kainuos apie 13 000 Lt. Na ir reikės visokiausių medžiagų: armatūra, smėlis, cementas, lentos, ruberoidas ir..."Fairy". Čia tai man naujiena buvo, galvojau kad ne taip išgirdau. Pasirodo "Fairy" įlašina maišant skiedinį - tampa lipesnis, geresnis sukibimas... Vat pamiršau paklausti kokio kvapo pirkti, gal su citrinų? :)

Mūrijimą planuoja gegužės pradžiai, bet žinant kad ne taip viskas pagal numatytą grafiką gaunasi, aš nusiteikusi, kad darbus pradės gegužės 13 dieną. Tuomet birželio viduryje jau galima planuoti po truputį stogo dengimo darbus pradėti krutinti.

Dabar didžiausias galvos skausmas - kur ir nebrangiai pastolius susiveikti. Ir dar - vandens gręžinį padaryti, kad statybinkai vandens turėtų.




Komentarai

  1. Pas jus kaip ir pas mus 1-o aukšto namukas, tad pastolių labai aukštų ir nereikėjo.
    Mums juos sukalė patys meistrai iš palečių nuo blokų ir dar turėjom senų lentų, todėl tik primetėm meistrams kažkiek už darbą ir taip išsprendėm.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas jus kaip ir pas mus 1-o aukšto namukas, tad pastolių labai aukštų ir nereikėjo.
    Mums juos sukalė patys meistrai iš palečių nuo blokų ir dar turėjom senų lentų, todėl tik primetėm meistrams kažkiek už darbą ir taip išsprendėm.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Toks klausimas, kuo mūrytas kaminas pranašesnis už kaminų sistemas, tokias kaip Shiedel siūlo ir panašūs gamintojai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kuom mūrytas kaminas gali būti pranašesnis už Schiedel tipo kaminą? :) Mūrytas iš plytų gal ir pigesnis gaunasi, bet įvertinus mūrinio kamino trumpesnį tarnavimo laiką, apie saugumą nekalbu, plius mūriniam kaminui reikėtų numatyti dar metalinį įdėklą, kurio kaina apie ~1000 Lt. Darbas iš plytų mūrijant brangiau kainuoja. Tai viską apskaičiavus manau, mūrinis kaminas nedaug ir pigesnis gaunasi nei Tona, Konekt ar Schiedel patikimi ir saugūs kaminai su 30 metų garantija.

      Panaikinti
    2. Oi, zinokite nezinau, bet tikrai murysime ne is plytu, o bus sistema, gal as kazkaip ne taip issireiskiau. Na bet ta Shiedel sistema irgi juk "muryjama" ? :)
      Pas mane numatytas kaminas su 4 angom, viena dumui, kitos ventiliacines. Projekte numatyta Shiedel, kiek domejausi, visi ja rekomenduoja. Taciau zadu dar pasidometi - gal yra pigesniu analogu, nes Shiedel geras, bet ir brangus velnias...

      Panaikinti
    3. Pagal kainą įsivaizdavau, kad iš plytų dėlios. Dėl to ir buvo įdomu, kodėl būtent toks pasirinkimas. Schiedelių ir panašių blokelis berods 33cm aukščio. Tai 110lt už tris blokelius pasirodė gan daug.

      Panaikinti
    4. Man viskas atrodod brangu, norėtųsi tikrai pigiau :) Bet deja patikimų statybininkų paieškos nelengva misija...

      Panaikinti
  4. fairy pilti į skeidinį nėra gerai. Nors jo įpylus skeidinys tampa plastiškesnis. Pats bandžiau
    Yra specialūs milteliai-plastifikatoriai, kurie specialiai tam skirti.
    Esu girdėjęs, kai lietuviai dirbdami užsienyje statybose įpylė fairy į skiedinį, tai ką sumūrino, darbų vykdytojai liepė nugriauti ir mūryti iš naujo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš irgi turiu kelis pastebėjimus. Pirmiausia man atrodo gegnių statybas kiek brangokas. Aš moku po 35lt/kv.m., kur jau įeina visa mediene, plėvelė ir danga (o pažiūrėk koks pas mane sudėtingas stogas).
    Kitas pastebėjimas dėl fairio. Mano mūrininkas sako dar dėdavo šampūno. Nesuprantu, kam daryti kaip mandriau, jei yra specialūs plastifikatoriai (http://www.b-a.lt/p51192/Plastifikatorius-PMP-18g), kurie kainuoja litą kitą visam cemento maišui. Tikrai siūlyčiau naudoti juos.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na nežinau, iš tiesų sunku spręsti. Kiek suprantu, stogo medienos sudėjimas užims praktiškai panašiai laiko kaip mūro darbai, todėl kažkaip padariau išvadą, kad matyt logiška. Juliau, o koks jūsų stogo plotas? Ta prasme įdomu, kiek žmonių kiek laiko dės stogą ir kiek visas tas darbas kainuos. Galbūt taip įmanoma palygint. Kai paklausiau, kiek kainuoja grebėstavimas - pasakė, kad 10 Lt/ kv.m. - taigi šį darbą matyt reikės savo jėgomis daryti, kaip ir kitus tolimesnius. Bet gegnių sudėjimo darbai man atrodo pernelyg fiziškai sunkūs, visgi tėtis - ne visagalis, net jei ir pagalbininkų atsirastų... Kiek suprantu, bitumine čerpe dengti samdant gaunasi matyt brangiau - nes tai nors ir nesudėtingas, tačiau lėtas ir daugiau laiko užimantis darbas. Priklauso matyt viskas nuo to, kuo dengiame ir t.t. O statybinkai kiek pastebėjau nesigilino kiek sudėtingas stogas, tiesiog yra kvadratinio metro įkainis.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laikas stogo konstrukcijų sukėlimui gal ir panašus, bet darbo sudėtingumas nepalyginamai paprastesnis. Sienas keliant pastoviai reikia kontroliuoti jų lygumą visom kryptim. Gegnes keliant daugiausiai kruopštumo reikia iškeliant kraštines gegnes, kurios bus orientyras. O visos likusios sudedamos pagal šabloną.

    Nepamenu kokie jūsų gegnių išmatavimai, bet padžiūvusios jos tampa gerokai lengvesnės. Gal geriau duokit tėvukui susimodeliuoti ir sukonstruoti gegnių laikiną fiksavimą pakėlus ją ant stogo ir tada su kokiu pagalbiniu patys susikelsit jas be vargo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. O kokia jūs mante rinkos kaina stogo medienos sustatymo (murlotai, gegnes) ? Nes aš tiesą sakant pas mūrinikus ir paprašiau sudėti. Mūrijimo kainas aš analizavausi, o vat gegnių sudėjimo nebe...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jeigu manęs klausiate tai užklausiu pažįstamo, kuris užsiima panašia veikla, bet neturiu informacijos dėl jo atliktų darbų kokybės, tai jo rekomenduoti kaip ir negaliu, gal tik kaina bus orientacijai.

    Mano architektas taip pat ieškojo, kas jam gali sudėti gegnes, nes mūras ėjo į pabaigą. Bet kai gavo kainas analogiškas mūro(iš plytų) iškėlimui(mūrininko su labai gerom rekomendacijom) tai pasakė jiems eiti toli toli ir pats susikėlė gegnes. Sutaupė gan apvalią sumą.

    Patarimas dėl meistrų bet kokiam darbui: pabandykite paieškoti jų toliau nuo Vilniaus ir Kauno. Pvz iš Žemaitijos. Jie būna kur kas kuklesni atlygio klausimu, o darbo kokybė bus greičiausiai neblogesnė.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Teko ieškoti man meistrų iš kitų miestų, kokybė gal ir neblogesnė, bet įvertina jie važiavimą, nakvynę ir kaina ta pati išeina...

    Dėl gegnių sudėjimo siūlyčiau padaryti aukcioną, manau įmanoma pigiau būtų surasti.
    Dėl kaminų mūrijimo gal kiek per brangiai sakyčiau jums pasiūlė, mums sumūrijo Schiedel kaminus su 2 ventiliacijos angom po 80Lt/m.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dėl kitų miestų sutinku - transporto kaštai, arba reikia turėti vagonėlį apgyvendinimui, ir nesigauna stebuklo... Aš apskritai stresavau - nes mano sodyba - ne Vilniuje, ne šalia, o už Vilniaus, todėl sukau galvą kiek man kainuos dar benzinas. Tačiau mūrininkai kaip tik netoliese "bazuojasi" ir jiems patogu pas mane atvažiuoti, taigi čia gerai prasisukau dar. Kitavertus - man labai svarbu, kad vienu ypu padarytų ir sienas, ir stogo karkasą, ir kai vienose rankose - tikiuosi turėti užtektinai laiko stogo dengimui po to. Gal prarasiu čia iki 1000 Lt, bet =inau, kad žmogeliai lyg ir patikimi, mačiau kaip mūrija, ir turi patirties haus blokelių mūrijime. Pasinagrnėjau kainas - atskirai vien gegnes kad sudėtų - sunku rasti, nori visą stogą dengti, ir apytikriai kainuoja šiuo metu rinkoje vidutiniškai apie 50 Lt / kv. Bet čia jau viskas įeina, ir kai iš bituminių čerpelių dengia. Tai įvertinus visas rizikas kažkaip galvoju kad gal gaunu optimalų variantą. Tiesa dėl kamino tai gal ir pasidomėsiu atskirai. Jeigu rasčiau kas atskirai kaminą sutiktų sumūryti...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Čia gali jums suskaičiuoti Schiedel Rondo Plus kaminą su atvežimu ir sumūrijimu: http://www.zidiniumeistrai.lt/schiedel-2-Schiedel%20RONDO%20PLUS%20vieno%20d%C5%ABm%C5%B3%20kanalo%20sistema.html

    Manau, kad krosnelei užtektų 160 arba 180cm vidinio diam. kamino tik pasirenkat kamino aukštį ir nuspaudus tada pridėsit kiek reikia ventiliacijos blokų, pasiūlymą sufomuos automatiškai. Žinosit kainas, galėsit ieškoti pigesnio analogo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Gal jau tuite paskaičiavusi kiek bendrai kainavo darbai ir medžiagos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oi, kol kas nesuvedžiau galų...viską fiksuoju paeiliui, tačiau atskirai neprieinu. Už darbus žinau, kad mokėjau už gegnių sudėjimą 20 lt / kvadrara, tai gavosi 5500. O mediena kiek dapirkinejom, po to dar antiseptikas, ir visokie metaliniai varžtai / kampai...bet būtinai suskaičiuosiu, kai tik atsiras minutė laiko...matyt rudenį

      Panaikinti
  14. Sakykit ar monolitinį žiedą iš Haus p6-20 darėt? Gal yra įrašas apie tai, įdomu kaip armavote

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai