Vilniaus rajono savivaldybė

Yra toks interneto puslapis, kur Vilniaus rajono savivaldybė skelbia apie savo kokybės politiką. Joje visokiausiais gražiais žodžiais aprašyta kaip puikiai klerkai stengiasi dėl visų. Visais įmanomais būdais išryškinti žodžiai "vertybės", "kokybė", "profesionalumas", "atsakingumas ir skaidrumas", "bendradarbiavimas", "tobulėjimas" ir....net žodis "įsipareigojame".

Negalėčiau pasakyti, kad nebuvau morališkai pasiruošusi įvairiam reikalų vilkinimui. Jau vien tai, jog dėl valdininkų atostogų rudens - žiemos - pavasario metu žemėtvarkos projektą tvarkiausi septynis mėnesius - tolimesniam "bendradarbiavimui" suformuoja išankstinę nuostatą, kuri nekvepia pozityvumu. Tačiau chamizmo kažkaip nesitikėjau. Štai kaip ta kokybės politika atrodo realybėj, kai praėjus duotam 20 darbo dienų terminui po dokumentų pridavimo (prašymai projektavimo sąlygoms) skambinu pasiteirauti:
- Laba diena, norėčiau sužinoti dėl mano dokumentų pri..
- Nekalbėk čia man - numerį sakyk!
- ...gerai... toks ir toks numeris...
- Ne, nieko nėra
- Nėra? Tačiau terminas jau praeitą savaitę suėjo, turėtų jau...
- Sirgau aš
- O gal galėčiau sužinoti...
- Sakau, kad sirgau!
- Taip, bet aš norėčiau sužinoti, kada galėčiau...
- Aš ir dabar biuletenyje! (skambinau darbo telefonu)
- Bet aš norėčiau sužinti, kada galėčiau paskambinti pasiteirauti pakartotinai!
- Nežinau
- Na bet kaip nežinote? Jūs jau turėjote viską peržiūrėti iki šios datos, jūs patys nustatote 20 dienų termina IKI kurio turite duoti atsakymą
- Nežinau. Bandyk po dviejų savaičių
- Kaip tai "bandyk"?
- Aš gi sakau, kad ir dabar biuletenyje ir neprivalau čia...
- Gal galėčiau sužinoti jūsų pavardę
- Arnold Petrovič
- Viso gero.


Na maždaug tokį dialogą apturėjusi, paskambinau architektūros ir teritorijos planavimo skyriaus vedėjos pavaduotojai p. Audronei Ercmonaitei, kuri pradėjo labai atsiprašinėti už savo bendradarbį ir t.t. Paprašiau, ar negalėtų operatyviau bent jau dabar peržiūrėti mano dokumentus, pažadėjo paskambinti. Kol kas nieko nesulaukiau, tačiau tikrai ir nesitikiu, būtų juokinga ko nors tikėtis.

Galbūt ten per mažai darbuotojų ir per daug darbo. Tačiau mano reikalai su žemėtvarkos projektu strigo dėl nuolatinių atostogų, dėl nebuvimo pavaduojančių žmonių - toks įspūdis, kad jie ten vienas kito pavaduoti negali, reikia sulaukti būtent konkretaus žmogaus, ir jeigu jis atostogauja (daug kartų ir dažnokai) - sustoja viskas.

Jeigu taip ir toliau, tai gal ir leidimą statybai derinsiu dar kokį pusmetį, kitose savivaldybėse tai sutvarko per porą savaičių - juk tai ūkininko sodybos projektas, s u p a p r a s t i n t a s.

Galbūt reikėtų raštu iš jų reikalauti atsakymų, dėl ko nesilaiko terminų? tegu kuria man raštiškus atsakymus - gal užknisiu bent jau ir gal norės greičiau manim atsikratyti?  T.y. peržiūrėti dokumentus ir leisti pradėti derinti leidimą statyboms.

Svarbu giliai kvėpuoti :) ir... chamams - NE! :)

Komentarai

  1. Būk žmogus, neskambink dėl tokių dalykų, o rašyk raštu (gali emailu) iškart merui. Nepriklausomai nuo ligos, įstatymai nenumato nukėlimą dokumentų parengimo. Todėl 20 d.d. ir turi būti. Kitaip jie pažeidžia įstatymus. Yra krūva kontroliuojančių įstaigų, kurioms reikia rašyti ir tokius darbuotojus palikti be darbo. Jei nesugeba dirbti - nėra ko ten sėdėti, tegu ieško lengvesnio darbo. Nekalbu apie tokį bendravimą.

    Bet nepalik to ramybėje ir skųsk, nes jei ne sau tai tikrai padėsi kitiems

    AtsakytiPanaikinti
  2. sekmes, aciu Dievui praeitas etapas man, su rastais gali ne pagreitint, bet suletint procesa. Spek ar laikysis terminu atsakyt i tavo rastus, bet tavo pavarde tai tikriausiai isidemes? Gal bandyt ne telefonu, bet patiems ten nuvykt ir bandyt pajudint

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nieko keisto, Vilniaus r. savivaldybe peršasi mintis tokia, kad yra apsišikeliu lenku atskira respublika. Visi ten maždaug vienodo lygio kaip nupasakojai, nes taip pat teko susidurti. Ir taip - nuo sekretoriato iki pat viršūnėlių. Jų ivaizdis labai prastas.
    Šalia to Arnoldo Petrovičiaus kabinete dirba tokia "asoba" už vandenį atsakinga. Kiek mačiau, visada susivėlusi, prarūkytu balsu, kabinete alkoholio tvaikas, rūbai smirda, o mūsų su ja dialogas telefonu, labai primena tavaji, nes paskambinau atseit ne jos priėmimo valandomis. Bet buvau atkakli, nes man labai reikėjo atsiimti pažymą, kurios laukiau jau apie mėnesį, nes ji prieš tai atostogavo. Atvažiuodama ne priėmimo valandomis atsiimti to rašto, nuvežiau jai nedidelį "prezentą". Giliai rausdamasi savo popieriuose, visa niurzgėdama ir dejuodama, kad skaudą dantį ir visokie čia jai trugdo dirbti, pagaliau iškrapštė tą mano patvirtintą pažymą, kaip matėsi tuo metu iš viso ji nieko neveikė, o vaizdelis atrodė daugiau nei apgailėtinai. Bet aš kantri ir sulaikiusi kvėpavimą, kad neuostyti jos smirdalų išlaukiau savo popieriaus ir padėkojusi greitai išėjau :))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai