Laikinas namukas - sandėliukas

Labai jau brangu pirktis kokį vagonėlį ar panašų daiktą. O susidėti tokius dalykus kaip kastuvai, kėdutės, daržo įrankiai kažkur reikia, na ir trumpam priglausti kokias statybines medžiagas. Pagaliau reikės kartais matyt ir pernakvoti. Todėl pasistatėme laikiną namuką - sandėliuką. Šiandien užbaigėme - valio, kad lietaus prognozė šiandienai nepasitvirtino. Viso laikino namuko statybos užėmė porą savaitgalių.

Kadangi sodybos namo stogas bus iš bituminių čerpių, bus reikalingos OSB plokštės. Taigi laikiną namuką pastatėme iš šių plokščių, kurios bus panaudotos stogui. Taigi investicija 800 Lt (tiek kainavo OSB plokštės laikinajam namukui) yra kaip ir stogo kaštų sanaudos.

Namuko plotis - 2,5 m , ilgis - 5 m, o aukštis žemesnėj pusėje - 2,5 ir kur aukščiau - apie 3 m (stogas su nuolydžiu). Tokius išmatavimus diktavo plokščių išmatavimai - kad jų nereikėtų pjaustyti. Namukas iš dviejų dalių - vienoje pusėje bus su grindimis (taip pat OSB), o kita be grindų.

Iš pradžių tėtis padarė karkasą. Jam tai užėmė dvi dieneles.

Žinoma, jokių pamatų, kampai atsiremia į plytas, tiesa, kad kažkaip pririšti prie žemės, tai į žemę gan giliai suvarytos kelios lentos ir pritvirtintos.

Tuomet karkasas apkalamas OSB plokštėmis.

Stogas taip pat iš OSB lokščių, jis padengiamas plėvele, kuria įtempiama (geriausiai tai daryti kai karšta - tuomet plėvelė nuo aukštesnės temperatūros išsitempia ir vėliau nesuglemba)

Plėvelė su užlaidom, kaip ir stogo OSB smarkiai išsikiša - taip apsisaugo nuo kritulių. Apskritai namukas pasuktas taip, kad įėjimo durys žiūrėtų į pietryčius - mažiau vėjas pūs.


Vienas įėjimas siauresnis - į patalpėlę su grindimis, kur bus pateista pora čiužinukų. Kitos durys plačios, nes ten matyt kartais ir kokį cemento maišą nuo lietaus paslėpti reikės, ir karutį kad patogu būtų įstumti ir pan.

Sukabinome spynas
Viduje šviesa praeina pro tokias vat paliktas ertmes - plėvele viršuje
Štai toks laikinas namukas gavosi - nuo kelio nelabai jis pro medžius matosi, pastatytas sklypo tolimiausiame kampe.
Dar reikės porą likusių skylių plėvele užtaisyti - ir pigu, ir paprasta ir šviesa pro jas pateks.
Žinoma, laba norint vagys gali išlaužti - net tik spynas bet ir pačias plokštes. Vertingų daiktų čia niekas nelaikys (na kitavertus ir kastuvas bei karutis vertingi tai pat...), o labai norint ilgapirščiai žinoma bet ką išlauš.

Biudžetas:
OSB ploktštės - 810 Lt
Transportavimas - 90 Lt
Visokie medvarščiai, mediena, kampukai ir pan. - iki 300 Lt

Jeigu viskas eis pagal planą, t.y. šiemet pamatai, o kitąmet sienos ir stogas - tai šis namukas stovės kokių pusantrų metų ir bus išardytas. Visos jam panaudotos medžiagos bus sunaudotos namo statybose. O kol kas visai simpatiška užuovėja nuo lietaus gavosi :)

Pertraukose tarp darbų galima ir pailsėti hamake tarp beržų...pasaka :)


Komentarai

  1. Nereikėjo išlaidauti sagtims su spynomis. Aš savo laikiną sandėliuką užkabinu sulenkta vinimi - norės vagys pažiūrėt kas viduje, tai nors plokštės nenukentės, nes nebus ką išlaužti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na toks vinukas labai jau patrauklus gali pasirodyti kaimo vaikėzams - jie aplink zuja ir manau kad nepraleistų progos. Na bet o tačiau spynos iš pigiųjų ir smarkiai neišsileidau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau tikrai supratote, kad aš visai ne dėl kainos :) Tiesiog jei nebus spynos, nebus ir ką laužyti bei draskyti :) Na bet jei ir vietiniai vaikėzai aplink zuja, tada...

      Panaikinti
  3. nebus taip, kad reikia dar ir sandeliuko, o reikia ir jau ji ardyti stogui?

    AtsakytiPanaikinti
  4. bus... apie tai galvojau. Tačiau gal pavyks ką nors sugalvoti kur trumpam priglausti rakandus

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus namukas! Patobulinus, nera reikalo ir sodybos statyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na toks namukas greičiau panašus į WC, tik trūksta raidžių M ir V :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. man ištikrųjų gaila būtų tokių pinigų sandėliukui, jei jau negalėčiau apsieiti be jo, tai padaryčiau jį iš senų arba kad ir naujų viengubo pjovimo, nebrangių lentų. Lentos yra lentos, o OSB plokštė nuo drėgmės susiraito, abejoju ar kažkur ją vėliau panaudosit..., bet sandėliukas atrodo vis tik šauniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na man dar reikės pasidomėti kaip su tom osb plokštėm, tačiau kad nesusiraitytų, padarėm, kad stogo užlaidos būtų didesnės (o stogas plėvele irgi su užaidom padengtas) - tai jeigu lietus nepatenka ant briaunos, tai osb okštė kelis metus net gali būti tinkama naudoti. O pas mane tik viena rudenį - žiemą - pavasarį pakentės... Na pagyvensim, pažiūrėsim, bet tiesą sakat statėm būten iš osb kaip toliau sunaudojamos medžiagos :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai