Kantrybės ir dar kartą kantrybės

Sveiki,
laikas bėga, bet su projektu nė kiek nepajudėjau, t.y. nepajudėjo reikalai su architektu. Paskutinį kartą matėmės balandžio pradžioje ir sklype nustatėme, kur turėtų stovėti namas ir kur - ūkinis pastatas. Beveik du mėnesius laukiau, po to ir skambinėjau ir rašinėjau architektui, kad atsiųstų namo kontūrus sklypo plane. Jie man reikalingi tam, kad galėčiau padaryti grunto tyrimą - įvertinti, kokei būtų tinkami pamatai.

Na ir štai architektas užvakar atsiuntė tuos kontūrus, ir šiandien išmatavau viską ir sukaliau kuoliukus. Ir...man rodos, kad architektas apsiriko - namas kokių 15 metrų per toli paslinktas į sklypo vidurį... Žodžiu visai ne toj vietoj kaip tarėmės... Na apmaudu be galo ir patarimas visiems: koks bebūtų pažįstamas architekas ir jau net gal turėjote patirtį ir viskas buvo gerai su juo - SUDARYKITE SUTARTĮ, joje įsprausdami architektą į laiko ir finansinės atsakomybės rėmus. Bent jau turėsite kozirį ir galbūt tai būtų rimtesnis argumentas architektui dirbti jei ne pagal sutartą laiką, tai bent jau atsiliepti į jūsų skambučius ar atsakyti į laiškus... Nors šiandien nuotaikos pesimistinės dėl paprasčiausio nusivylimo, kad architektas tiesiog "nujojo" veltui brangaus dviejų mėnesių laiko, neramina tai, kad jeigu toks požiūris bus ir toliau...na bet tikiuosi, kad vis gi meniškos sielos žmogus padarys viską kaip studentas "paskutinę naktį", kai realiai terminai prispaus - apie birželio 10 dieną jau turėtų būti iš savivaldybės signalas, kad galima būtų derinti projektą. Taigi dar liko dvi savaitės. Galbūt per jas įvyks viskas kas neįvyko per ilgus du menėsius.

Na  o aš gegužės mėnesį daug sužinojau apie daržininkystę :) Ir atradau, kad yra toks reikalas kaip sėjomaina. Suskirsčiau savo daržą į keturias dalis, kad galėčiau tą sėjomainą taikyti. Na ir pasodinau, nors sodinau viską labai vėlai - gegužės pabaigoje: špinatus, krapus, žiedinius kopūstus, salotas, ridikėlius, svogūnus, burokėlius, morkas, ridikėlius, petražoles, porus, žirnelius, moliūgus, šparagines pupeles ir agurkus. Dar planuoju bazilikus, raudonėlius ir rukolas - planavau šiandien, bet lietus užklupo...nors lietaus labau reikėjo tam, kas pasodinta.

Obelys ir kriaušės, atrodo, labai neblogai laikosi - bent jau atrodo tai gražiai. Pušelės gyvatvorėje - manau, kad ketvirtadalį reikės persodinti, tas ketvirtadalis truputį pakeitė spalvą, taigi manau kad žūna... Na bet kitos žaliuoja gražiai :)

Na ir dar smagus atradimas - mano berželių parke formuojasi maža ažuoliukų giraitė. Štai mažas mielas ažuoliukas nedrąsiai stiebiasi:

Dar nesugalvojau ar palikti juos ten kur auga, ar persodinti į labiau atvirą vietą kol dar maži. Pavažinėjau po apylinkes - tiek įstabių ąžuolų-milžinų auga! Matyt jiems čia labai patinka :) Tikiuosi, kad ir pas mane jie pamažu pamažu sėkmingai stiebsis...

Komentarai

  1. Genplane nama pastumti architektui 15 minuciu reikalas, sakau is patirties :) Spausk labiau architekta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu, kol projektas nepatvirtintas stumdyti jį gali kur nori. Šiaip dažniau siūlyčiau susitikinėti akis į akį su architektu, o ne skambinti ar rašyti. Kai žiūri žmogui į akis - manau jis jaučia kur kas didesnę atsakomybę, nei praleistas skambutis ar neatsakytas emailas. Maniškis projektas irgi jau šiek tiek vėluoja, bet mes naujai susitarėme, nes archiektui daviau papildomo darbo, beto ir patys dažnai 1-2sav vėluodavom į susitikimus. Kai terminai nespaudžia - pratęsinėti nesunku.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau nuvykom su architektu į sklypą ir nustatėme tikslesnę namuko vietą, manau kad išėjo viskas į naudą - kiek kitaip pasukome nei pradžioje buvome nusprendę. Su architektu susitikti deja dažniau neįmanoma, nes jis ne iš Vilniaus, taigi... bet kaip bonusą gavau pavėsinės projekto "juodraštį" ir dabar jau turėtų atsiųsti tuoj-tuoj su korekcijom - kai tik gausiu - būtinai pasidalinsiu juo :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai