Vidaus durys. Ąžuolui - taip!

Oj daug pas mane durų. Namas - ne butas. Čia ir tambūras, ir sandėliukas, ir katilinė, ir antras tualetas, ir pirmas tualetas, o tiksliau vonios kamparys. Ir namas toks, kad nors ir nedidukas, bet miegamųjų kambarių jame net keturi. Sodyboje mat nuolat kas nors apsinakvyndina, tai reikia tikrai ne mažiau. Taigi viso 9 durys...

Aš daug laiko kaupiausi - ir psichologiškai, ir materialiai - šiam etapui. Ir tikrai galvojau kad darysiu taupiai. Tik tas taupiai gaunasi kad net perkant kokias nors bene pigausias medines duris vos ne iš senukų, o pridėjus visus apvadus, staktas, o dar vežti pačiam dažyti, rūpintis...gaunasi už pigumą labai nemenka suma (skaičiavau ir taip ir anaip - link 200 EUR be pastatymo). O gal aš išties per tuos septynerius metus pavargau nuo begalinio derinimo, žiūrėjimo kaip  čia sutaupius. Bekalbant su drauge apie tai kad jau dvejus metus negaliu apsispręsti dėl durų, o norisi į sodybą tik natūralių medinių, nurodė man kad pasižiūrėti galima būtų "Medžio stiliuje". Aš sukau ratus aplink senąjį jų saloną prie Filharmonijos ir vis užeidavau pažiūrėti, viskas taip gražu... Na ir ryžausi :)

Nepamenu, ar sodybos statybų metu buvau nors kartą atėjusi vat taip, apsižvalgiusi, atsisėdusi patogiai ant kėdutės ir gerdama kavą suderinusi viską. Tikrai nepamenu :)

Žinoma, aklai nedariau sprendimo - prieš tai bandžiau po nesėkmingų bandymų prasinešti pro pigesnius salonus skambinti meistram, kurie daro individualiai. Tai pas juos uosinės durys mažiau 400 eurų niekaip. Ir nesvarbu ar tai Vilniuje, ar tai Tauragėj kokioj daro tas duris. O čia toks gana ilgalaikis akcijinis ąžuolo masyvo durų pasiūlymas - už 389 eur už durų komplektą. Mintis turėti kokybiškas ąžuolo masyvo duris pasirodė tiesiog puiki, tiesą sakant negalvojau kad kažką panašaus galima pasidaryti pigiau nei už 600 eur (turiu gan šviežios buto remonto patirties). Taigi man buvo atradimas, kad salone, kur viskas iš ąžuolo masyvo, galima labai neblogai susiveikti puikios kokybės, modernaus dizaino duris.

Taigi: vidaus durys - ąžuolo masyvo, tas ąžuolas šukuotas, dažytas baltai. Pro baltą dažą matosi ąžuolo tekstūra - labai moderni kombinacija sakyčiau. Garso izoliacija - tiesiog puiki (pagaliau negirdžiu, kaip dirba įjungta skalbimo mašina sandėliuke:) )

Kaip atrodo uždažyta baltai ąžuolo faktūra - štai pasistengiau padaryti nuotrauką iš arti:



Į kambarius, sandėliuką ir katilinę durys štai tokios:


O į tabūrą, vonią ir wc - su stiklais. Kad būtų matyti ar ten kas yra :)



Vaizdas į tambūro duris iš toliau:


Čia vaizdelis PRIEŠ (sanėliukas, wc po kairę ir katilinė po dešinę):


Vaizdas PO:

Vaizdas į koridorių prieš:


Vaizdas PO:

O čia visokiais rakursais nuotraukų kad susidarytumėte bendrą vaizdą:






Tiesa, rankenėles pirkausi nebrangias, po maždaug 8-9 eur. Rankenėlės - plieno spalvos, jas tiesiog derinau prie vyrių:


Duris montavome ne patys. Turėjau vilčių, kad gal tėtis susitvarkys, bet ąžuolo masyvas - tikrai sunkus daiktas. Be to, kai sumontuoja Medžio stilius, galioja 5 metų garantija. Montavimo darbai atsiėjo 400 eur.

Montuojant duris dar viena smulkmenėlė, bet man tai atrodo gan svarbi detalė - nes sujungti ne 45 laipsnių kampu, o statmenai - apvadai atrodo moderniau:


Dabar name daug privatumo, daugiau ramybės ir užbaigtumo. Laukia grindjuostės, ir dar laukia ne vienas paveikslas - nes baltos durys ir baltos sienos, nors ir labai lengva ir gražu, bet reikalauja šiokios tokios spalvų invazijos.

Labai norėjau užbaigti durų klausimą iki Kalėdų, bet abejojau, ar tai įmanoma - juk visi skuba iki jų. Man tikrai greitai pagamino mano ne tokį jau mažą privatų užsakymą (truko apie mėnesį). Medžio stilių tikrai rekomenduoju, adresas Vilniuje salono, kur aš pirkausi - Kareivių gatvėje, www.medziostilius.lt

Tiesa, visos durys atsidaro į patalpų vidų, nieko į išorę. Kaip atrodė mano užsakymas, nurodant ar atidaymas dešinė (D) ar kairė (K):


Kalėdas sutikome jaukiai name su durimis :) O ir Naujuosius pirmą kartą sutikinėjau sodyboje!

Komentarai

  1. Gražu ir baltas pavydas :) deja mūsų biudžetas, kad ir kiek svajotumėm neleido panašios kategorijos durų statytis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkaip labai jau jaučiasi ,kad tokią "gerą" kainą gavote tik dėl to, kad būtų paminėta kuo daugiau kartų pardavėjo pavadinimas.
    Viskas kaip ir tvarkoje, bet sąžininga būtų paminėti ar tokią nuolaidą gavote dėl derybinių sugebėjimų ar dėl reklamos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ši kaina skelbiama pas juos puslapyje ;)

      Panaikinti
    2. labai gaila, bet kainos kitokios negavau, tai buvo akciinis pasiūlymas, jis pas juos jau kurį laiką tęsėsi. Na o aš daug ką "pareklamuoju" - ir Ikea, ir Bijūnus prie namo, ir Paroc, ir Puumerki, ir dažų gamintojus, jau nepamenu kokius, ir Švaistę, žodžiu milijonus kraunuose už visa tai :) Jei atvirai - tai mano blogas nėkarto nepagailėjo rekomendacijų kai kažkuo likdavau patenkinta - manau mano teisė ir tokia jau šio blogo idėja dalintis rekomendacijomis ir sprendimais, kai po ilgo vargo atrandu kas pagaliau man pasiteisina. O jūs žinoma galite manyti taip kaip jums nuo to gyventi maloniau :)

      Panaikinti
  3. Labai graziai atrodo. Manau atejus laikui ir pas save panasias uzsisakysiu, tuo labiau, kad medziostilius ir Siauliuose maciau salona turi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Liuks durytės! Kaip tik šiandien sėdau prie vidaus durų - atsirinkinėju rekomendacijas. Pas mus 4 bus brangesnės ir aukštos durys pirmame aukšte ir 3 - senukinės II aukšte - jos mažiau svarbios - jas dažysiu, kaip kad esu pasidaręs senojoje sodyboje.
    Gražių metų! Beje, kokie darbai laukia Kiaulės metais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagrindinis planas būtų - rasti laiko ir netingėti :)
      O šiaip labai svajoju pagaliau susitvarkyti dokumentus, priduoti namą ir turėti savo adresą :)
      Grindjuostės
      Nuogrinda
      Žaibolaidis (jeigu nuspręsiu kad tikria reikia jo)
      Tvora - didysis iššūkis
      Palyginti teritoriją, perkelti ir padidinti laužavietę
      Ir tada jau galima bus daryti blogerių vakarėlį su kepsniais :D

      Panaikinti
    2. Tas paskutinis darbas su kepsniais man labai patinka:) Sėkmės!

      Panaikinti
  5. Ir aš varvinau seilę į tokias duris. Ieškojau..
    Prie Banginio Vilniuje buvo parduotuvė (dabar lyg nėra). Labai gražios ąžuolinės. Bet ten lakuotos buvo. Panašiai kainavo. Įsivaizduoju, kokiam NY tokios nuo $2000 prasideda :)
    Bet pagailėjau, paėmiau tokias baltas lenkiškas iš MDF, 3 kart pigiau.
    O jūs, sveikinu, pasidarėt tikrai solidžiai ;) MDF lengviau pažeisti ir neįmanoma sutaisyti, o ąžuolas kur kas ilgaamžiškesnis. Ir šiaip gerai prekė lietuviška.
    Pas gamintoją gauk dažų kodą! Remontui.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ziurejau ju duris preitais metais, taip pat parodos metu. Jei gerai pamenu, tai ju sandara panasi i parketlente, t.y. grazaus medzio pavirsius yra ~3 mm (ju teiginys, taip gauname vizualiai vientisa, nedygiuota plokste). Jei klystu pataisykite.

    Jei tik nestandartas (pvz ne balta spalva, staktos plotis 25 cm) kaina stipriai auga ir tuomet jau panasu kaip visur kitur >500 eur. Skiriant tokia suma durims ir norint masyvo, ziureciau jundos gaminius. Jie man pasirode rimciausiai.

    Skiriant ~400 uz masyvo duris, ieskociau vietiniu meistru. Pats duris turiu uzsakyti si men :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl vietinių meistrų - tai kaip ir minėjau straipsnyje, pigiau nei už 400 uosinių negamina, už tokią kainą kaip aš čia ąžuolines susiveikiau - tai praktiškai tie vietiniai meistrai beveik pušį siūlo...
      O dėl Jundos stalių gaminių - tai labai gražu, sutinku, turiu aš jų duris bute, tik va jos man po 800 eur atsiėjo. Aš pas juos teiravausi sodybai ko pigesnio, po 400 siūlė tokį variantą be jokio rašto duris - tokio ofisinio stiliaus. Taigi jūsų pasiūlymai visi praeiti ir svarstyti, bet man jie nebuvo tinkami.

      O dėl sandaros - nesigiliau, man svarbu kad garso izoliacija praktikoje būtų puiki - tai čia viskas ok. Dėl nestandartų - nežinau, man pagal mano pateiktus išmatavimus padarė, tiesa sakant daugiau šiuo klausimu nesigilinau.

      Panaikinti
  7. Labai gražios durys :) bet ir kaina Vilnietiška :) mes prieš kelis metus už uosio masyvą su įstatymu, rankenomis ir tt. mokėjom po 350 :) kokybė superinė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oj jūs nelyginkite to kas buvo prieš kelis metus. Viskas labai pabrangę - ir čia ne gandų lygmeny, o iš savo praktikos. Atsidžiaugti negaliu, kad visą namuką stačiau tarp 2011 - 2016 metų, o pastaruosius porą metų tik pabaiginėju - tai tie pabaigimo darbai šiurpą kelia lyginant su tuo kas buvo prieš keletą metų. Beje, tikrinausi kainas ir periferijoj, problema ne Vilnius visai :)

      Panaikinti
  8. Adresui gauti tereikia leidimo statybai ir prašymo. Laikas žygiuot į savivaldybę ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na leidimą aš tai turiu :) sudomint čia, tai nereikia registruoto pastatyto objekto kad adresą gauti?

      Panaikinti
  9. Negaliu kartotis. Vilniaus raj? Štai aprašas. Tikėtina, kad kai kuriuose rajonuose galima ir internetu.
    https://www.vrsa.lt/go.php/lit/Numeriu-pastatams-patalpoms-ir-butams-suteikimas-keitimas-ir-apskaita-/499

    AtsakytiPanaikinti
  10. Klausimėlis - kur jūs rinkotės rankenas tomis katalikiškomis kainomis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vairema.lt - ju parduotuve yra Medzio centro pastatuose, ten is lakunu gatves puses.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai