Virtuvė

O štai ir aš :) Nepatikėsite, neturėjau noro ir ūpo taip ilgai rašyti savo blog'o. Jokių pasiteisinimų, tiesiog nekilo ranka. Na bet tikiuosi, šis įrašas bus įdomus ne vienam ir savo kaltę išpirksiu.

Taigi virtuvė pas mane sodyboje svajota tokia kiek kaimiška, nes vietoj viršutinių spintelių - atviros lentynos (įrašas apie svajones - čia). Štai rašau šį įrašą, o lentynų dar vis nėra... bet tikiuosi iki Velykų kaip nors pritvirtinsime ir jas. Virtuvės vizualizaciją aš turėjau jau prieš pusantrų metų - čia.

Na maždaug toks planas:

\

Iki tol kurį laiką virtuvė atrodė taip :)


Priminsiu, kad sienos išklijuotos plytelėmis, kurios dažniausiai klijuojamos ant grindų, kaip medžio imitacija. Atrodo tikrai gerai, ne dirbtinai, nes akmens masė - pirkau Domus Galerijoj "Kapri" salone - aišku, akcijines :)

Apskritai virtuvės projektą išskirčiau į tokius etapus:
1. Virtuvės brėžinys
2. Spalvų ir medžiagų pasirinkimas
3. Meistrų suradimas
4. Buitinės technikos išsirinkimas
5. Santechnika
6. Šviestuvai
7. Biudžetas

1. Projektas. Didelė virtuvė ar maža - patariu samdyti architektą, suplanuos viską centimetras į centimetrą. Pas mane stalviršis turėjo eiti sulyg palange, todėl gavosi aukštis 90 cm - tai toks aukštis jau pakankamai aukštiems žmonėms tinka, šiaip aukštis nuo 86 iki 91 cm svyruoja plius minus.

2. Spalvos - aš norėjau ne modernaus, o kiek tokio kaimišo, "netvarkingo" varianto. Panaudotos trys plokštės - 1) spintelių spalva ir paletė:


 

2) Vyno lentynų spalva - tamsesnė, iš Egger paletės:

 

na ir 3) stalviršis su spalvos kodu, kam patiks:



3. Meistrai. Juos pažįstu šimtą metų, dirba tvarkingai, greitai, kaina - rinkos. Todėl ieškoti nereikėjo. Jeigu kam Vilniuje reikės, galiu rekomenduoti - el.paštu rašykite.

Meistrai pagal brėžinius viską išmatuoja, pagamina, sumontuoja, įstato buitinę techniką. Darbas nuo pat pradžių atrodė taip:



Kliurka su gartraukiu, tiksliau - nepataikiau su rozete :D Kodėl aš tą rozetę slinktelėjau į dešinę - nė pati nežinau, žodžiu gavosi taip, kad gartraukis kad ir koks platus būtų - neuždengė rozetės, tai rozetę išlupom, laidus už gartraukio paslepėm, o tą skylę po to su glaistu užglaistysiu, kurį plytelių tarpams naudojau:

Na gerai dar , kad ta skylė gavosi už gartraukio, ir šiaip jau akių nebado, na bet kad taip nepataikyti...pati kalta.

Kai montavo virtuvę, tai plušo ir baldų meistrai, ir elektrikai, buvo pilnas namas ir darbas virė! Štai kaip:

Baldai stovi:

Sumontavus baldus, įstatoma įranga. Patys tikrai nesumontuotume savo jėgomis gartraukio, teko meistrams dėl tos rozetės gerokai pasikankinti. Ir elektrikų reikia indukcinės kaitlentės pajungimui. Santechniko reikia indaplovei pajungti. Kol kas čia virtuvė su nebaigta sala, salai trūksta stalviršio, kuris ąžuolinis ir dėl to tai - tėčio darbas.


Iš viso numatytos dvi lentynos vynui (kita - šalia šaldytuvo), lentynų vynui žymiai daugiau nei aš išgeriu vyno :)


Rankenėles pirkau "Furnitanas", Savanoriu pr. Tokios, kad derėtų ir prie buitinės technikos metalo.


Kadangi virtuvėjė spintelių daug, tai kampinė spintelė - paprasta, jokių išvažiuojančių stalčių. Čia sukišiu visokius špižinius puodus ir pan.


Na va, atrodo vaizdelis sustačius buitinę techniką taip, trūksta atvirų lentynų.


Ir štai pagaliau po kurio laiko sulaukiau salos stalviršio! Pagal projektą atvirtos lentynos ir stalviršis turėjo būti tamsiai nubeicuoti. Nežinau, ar gerai padariau, bet nusprendžiau palikti natūralią ąžuolo spalvą, tieiog nulaluota matiniu parketiniu laku. Saloje iš vienos pusės - daug stalčių, iš kitos pusės - pusbario kėdės. Stalviršio storis - 5 cm.


Štai iš tolo sala:

Aš mėgstu ant šaldytuvo suklijuoti magnetukus iš kelionių, turiu visą kolekciją, kelionėse ieškau visuomet originalių, nebanalių, todėl atrodo tikrai žaismingai:



4. Buitinė technika. Mano požiūris į buitinę techniką su laiku supaprastėjo. Tiesiog surašiau kokie mano poreikiai technikai - funkcijos, dydis, kainos lygmuo - ir išsiunčiau į BTN. Taigi ko norėjau: galingo gartraukio, nes virtuvė bendroje erdvėje su svetaine ir valgomuoju; didelės indaplovės, indukcinės kaitlentės su metaliniu rėmėliu (kad neapdaužytų kas). Sąrašas gavosi toks: 

Šaltytuvas Electolux  - EN3454NOX - 443 eur
Gartraukis Electrolux - EFB90566DX - 335 eur
Orkaitė Electrolux - EOC5851FOX - 480 eur
Indaplovė Electolux - ESL8316RO - 395 eur
Kaitlentė AEG - HK6542H0XB - 330 eur
VISO buitinė technika virtuvei :  1983 EUR

Patarimas - jeigu reikia pakeisti šaldytuvo durelių pusę, ir tas šaldytuvas yra su LED ekranėliu, tai patys to nedarykite - prašykite meistrų iš pardavėjo. Man šaldytuvą meistras kiek pagadino, o taisydamas aplamdė, taigi pakeitė į naują. Naują jau atvežė iškart su pakeista durelių puse. Kadangi pirkau viską iš vienos vietos - atvežė viską į sodybą ir sunešė. Kainas pasitikrinau internete, nuolaidų nelabai kas duoda didelių, o gaudyti pavienes kur nors ir po to transportuotis atskirai - nepatogu man. Kainos - kaip matote, vidutinės labai, jokios prabangos, bet tikiuosi tas electrolux darbuosis ilgai ir kokybiškai.

5. Santechnika. Čia paprasta - krauklė ir maišytuvas. Abu pirkau iš vonia.plius - jie turi daugiau visko sandėlyje nei Jaukurai, kur tokios pat kriauklės reikėtų laukti keletą savaičių, hm... Kriauklės spalva - tokia, kad maksimaliai susilietų su stalviršio spalva, ir berods pavyko. 

Tokia ta kriauklė: Franke Maris MRG 611-62 / spalva UMBRA
Maišytuvas - GROHE, nerūdijančio plieno spalvos


6. Apšvietimas. Ilgai ieškojau keleto mažų šviestuvų virš darbastalio. Ardena ir Ekoliumenas turi tokius Philips, jie po 25 -28 eur maždaug kainuoja. Po to Ardenoje pamačiau dvigubai pigesnius lenkiškus panašius, bet buvo per vėlu, būčiau juos pirkusi. Na bet dabar Philipsai, metalo spalvos (o koridoriuje tokius pat baltos spalvos pritaisiau, tik jie ne lubose kaip virtuvėje, o ant vertikalios sienos pritaisyti)


Virš salos pakabinau iš "Bijūnai prie namo" tris šviestuvus. Kiekvienas kainavo po kokius 60 eur... Bet kitose vietose mačiau beveik tokius pat dvigubai brangiau, taigi šie dar palyginus nebrangiausi. Apskritai Bijūnai prie namo turi labai tokį prancūziškai - skandinaviško stiliaus šviestuvų pasirinkimą, aš kaip katinas aplink lašinius ten sukiojausi, tai pora kabo sodyboje ir keli bute pas mane bijūniniai šviestuvai... :)

Bendras vaizdas su šviestuvais ir sala maždaug toks:


Trūksta nuotraukoje pusbario kėdžių, jas pirkau iš terraza.lt  - tiesiai iš vietnamo.

7. VIRTUVĖS BIUDŽETAS VISO:

Baldai - 2900 eur
Furnitūra (rankenėlės) - 90 eur
Buitinė technika - 1983 eur
Kriauklė - 198 eur
Maišytuvas - 105 eur
Salos stalviršis - 320
Lentynos - 170 eur
Santechniko ir elektriko darbai - nepamenu, tai skirkime 100 eur maždaug tam
Viso virtuvė - vienas brangesnių malonumų sodyboje - 5866 EUR

Jeigu skaičiuoti ir šviestuvus, reikėtų pripliusuoti dar 300 eur.
Ir dar - pusbario kėdės, keturios - 340 eur
Taigi viso virtuvė su šviestuvais ir kėdėm, bet be šaukštų ir šakučių - 6500 EUR. Bet ji- didelė ir patogi. Mano gyvenime kol kas - patogiausia virtuvė. Tas džiugina :) Dar laukia lentynos, kai bus - facebook.com/gyvenimassodyboje paskelbsiu gražųjį vaizdą.


Komentarai

  1. Puikumėlis :)
    Nesvarstei Ikea konstruktoriaus? ar norėjosi tikresnio daikto?
    Stalviršis apgavo - pagalvojau kad tikras medis, bet ten laminatas? Tikras matyt nepraktiška.
    Matau dar laidai kabo. Ką ten jungsi?
    Gartraukio vėdinimas tiesiai į lauką „išmetamas“?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kazkaip man ikea netraukia arba nekokybiska arba nepigu. Ir nelabai viskas tiktu, pavyzdziui stalvirsis prie lango ne 60 cm plocio, o daugiau nes vietoj palanges, ikea - kiek zinau viskas tik standartiska.

      Stalvirsis medzio imimtacija tik :) o laidai kabo nes ten bus lentynos o po jomis led apsvietimas, tai busimam darbastalio apsvietimui.

      Vedinimas taip tiesiai i kaminelius, tiek virtuveje, tiek vonioje

      Panaikinti
  2. Ką turi omeny BTN? Šiaip viskas liuks. Mes Bijūnuose 8 metus ieškotą liustrikę butui suradom, tik kabliukas pas juos per didelis išcentravimui apvaliam stalui buvo, tai nedamušėm projektėlio iki galo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Btn.lt - prekiauja buitine technika, jie ziemunuose yra, issiunti laiska tokiai Editai su poreikiais, tada atvaziuoji i salona - parodo viska, pakeiti kai ka, ir tada atveza viska nemokamai :)

      Panaikinti
  3. Ko jau ko, bet gero skonio iš Jūsų tikrai neatimsi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. turiu indaplove eletrolux ESL6380RO, NEGALIU PAKESTI! nei isplauna nornaliai, tai koki eror koda meto, visa isares buvau isvales tam kartui gerai, po kurio laiko vel erorus meto. turejom deveta miele visa pageltusia nuo amziaus bet plove puikiai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tikrai? Nepasiseke... kol kas pas mane plauna puikiai

      Panaikinti
  5. Lyg ir visą jūsų blogą perskaičiau, bet neatsimenu arba tikrai nėra nieko apie patalpų vedinimą. Kur nuvestas gartraukio vamzdis, kaip su tualeto ir vonios kambario vedinimais?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lentų imitacijos plytelė ant sienos - gražu!

    Sakykit koks atstumas nuo šaldtytuvo sienelės iki sienos kur yra langas? Pas mus panašus vistuvės išplanavimas ir niekaip neapsisprendžiam ar dėti kriauklę priešais langą ar kaip pas jus - už ša;dytuvo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iraso pradzioje yra. Uoroda i straipsni su vizualizacija - ten cisi atstumai aiskiai parodyti

      Panaikinti
  7. Skoninga virtuvė. Vienas geriausių kūrinių, kuriuos mačiau per paskutinius metus. Kadangi viską ketinu daryti pats - dizainą ir kt., kiek pasigendu tam reikalingų detalių, bet nereikia Dievo vyti į medį. Sveikinimai blogo autorei, linkiu skanių patiekalų.

    AtsakytiPanaikinti
  8. matau valgomojo stalas apvalus bus? :)
    turbūt irgi tėčio gamyba?
    būtų idomu pamatyt jau pabaigto foto, patys ieškom apvalaus dailaus stalo ne už kosminę kainą, bet nelabai pavyksta rasti...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha apvalus :) ir didelis! jeigu labai nekantraujate tai paziurekite facebook/gyvenimassodyboje foto gruodzio 24 datos ;)

      Panaikinti
    2. labai liux atrodo :)
      gal galima būtų užsakyti tokį patį, tik kiek mažesnį, maždaug 1.3m diametro? kiek galėtų kainuoti maždaug?

      Panaikinti
  9. Super, šviesa tunelio gale jau visai matyti :) graži virtuvė, bet tokia vidutiniškai į aukštesnę pusę.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakyciau tunelis jau pasibaige :) liko vidines duris istatyti ir kai ka pabaigti - bet tuos pabaiginus zadu gana letai realizuoti, nes patiko neskubant megautis viskuo - virtuve, terasa, sildymusi prie krosneles :) kai atsirado patohi virtuve prasidejo kokybiskai naujas etapas ir...aptingau :)

      Panaikinti
    2. Tos likusios smulkmenos paskui labai ilgai darosi, ypač kai kieme šilta pasidaro :)

      Panaikinti
  10. Jau matau kad teikes papildyti informacija apie tai kokio ilgumo virtuve, kiek if kokiu stalciu bei funkcionalumu. Nes kalbant alie kaina - nuo to daug kas priklauso. Tikslo pigiai padaryti virtuve nebuvo nes ta bieta labai naudojama ir viskas turi buti patogu. As megstu ka nors gaminti, megstu kai kas nors gamina, taigi turi tarnauti ilgai ir patogiai. Del to ikea dauguma sprendimu nelabai tiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jau turėjau savo būsimos virtuvės viziją, bet jūs sumaišėt man visas kortas 😠 😄 Dabar ir man norisi virtuvės be viršutinių spintelių :)

    Dar turiu klausimą, ar pakanka vietos patogiai praeiti tarp salos ir spintelių prie lango? Nėra taip kad dažniau vaikščiojama pro kitą pusę?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Esu nuo pat jusų statybos pradžios jūsų blogger stebėtojas. Puikūs sprendimai, labai nuoširdžai dalinatės savo statybų eiga ir pastebėjimais, sužavėtas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai už gerą žodį :) junkites dar prie facebooko jei ten esat, ten dažnai nuotraukų pavidalu pasidalinu sprendimais :) "gyvenimas sodyboje" vadinasi

      Panaikinti
  13. Neradau informacijos, kur buitinę techniką pirkote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taigi parašyti visi pavadinimai, nėra sunku pagooglinti juk... Užeik į https://www.elektromarkt.lt/lt/buitine-technika/, beveik viskas ten yra.

      Panaikinti
    2. Pirkau BTN - cia zirmunuose, pataria pagal poreikius, rekomenduoju

      Panaikinti
  14. Sveiki, kaip virtuvė nešiojasi? Ar Elektrolux buitine esate patenkinti? Gal yra turite kokių pastebėjimų? Kokių funkcijų trūksta į ką verta/neverta atkreipti dėmesį. Linkejimai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na žinokit kol kas viskuo patenkinta, viskas veikia puikiai, tikiusi kad taip ir toliau bus :) funkcijų netrūksta jokių, džiaugiuosi kad turiu indaplovę, ir labai mėgaujuosi indukcinės viryklės privalumais - pasaka tiesiog gaminti.

      Panaikinti
  15. Mūsų nauja virtuvė irgi buvo pagrįsta buitinės technikos norais :) Bet Electrolux pirkom tik šaldytuvą - o pas jus, žiūriu, beveik viskas šios firmos, čia sutapimas ar kažkas rekomendavo? Pažįstamas, kuris šiek tiek daugiau nusimano buitiėje technikoje (teko dirbti su ja) patarė labiau pagal kainą, tai beveik viską radom vienoj vietoj, bet skirtingų firmų. Mūsų sąrašas atrodo taip:
    Šaldytuvas - https://www.elektromarkt.lt/lt/saldytuvas-electrolux-en3611oow,
    Gartraukis - https://www.elektromarkt.lt/lt/krona-kamilla-600-gartraukis-white,
    Orkaitė - https://www.elektromarkt.lt/lt/samsung-nv75j7570rs-eo-imontuojama-orkaite,
    Kaitlentė - https://www.elektromarkt.lt/lt/samsung-ctr164nc01-xeo-imontuojama-elektrine-kaitlente,
    Indaplovė - https://www.elektromarkt.lt/lt/indaplove-candy-cdcp-8-e-s-18700

    Ne viską pirkom internetu - tik kažkaip ant greito suradau čia :))

    AtsakytiPanaikinti
  16. Internetinė parduotuvė duodu.lt siūlo įspūdingą prekių asortimentą – tūkstančius prekių namams, sodui, garažui, namų dirbtuvėms ir net rūbus.
    virtuves stalvirsiai

    AtsakytiPanaikinti
  17. O wow, įspūdinga metamorfozė! Nerealiai viskas atrodo, mano svajonių virtuvė, tik spalviškumą gal keisčiau, ir stalviršį į ne natūralaus medžio, o akmens iš himacsbaltica.com, kad geriau tarnautų. Nes su mano gebėjimais viską gadinti.. visko gali būti :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai