Kurį nuotekų valymo įrenginį pasirinkti?

Šiandien iš ryto užsukau valandėlei į Super Namai parodą, kuri nemokamai ir Siemens arenoj. Tikslas - toks gal kiek netikėtas ir man pačiai - nuotekų valymo įrenginio žvalgybos. Netikėtos todėl, kad planavau tai organizuotis rugsėjį, bet na taip norisi turėti normalų wc ir normalią vonią vasaros jau vasaros metu... Žiūrėsime kaip čia bus.

Parodoje pakalbėjau su Traideniu, Augustu, Hans Group ir Švaiste.

Pradžioje užtaikiau ant Traidenio, pašnekėjom labai ūkiškai. Išsiaiškinau, kad yra trys būdai atsikratyti išvalyto vandens, ir tai priklauso nuo to koks gruntas, kiek pas jus vietos ir visokių kitų sklypo niuansų. Mano sklypas yra lygus ir be nuolydžio, vietos nemažai, jokio melioracijos griovio ar vandens telkinio šalia nėra, gruntas priemolis, yra melioracijos vamzdžiai po žeme ir gal veikia. Taigi būdai yra keli:

1) Nuleisti į gruntą - veža ir užkasa skaldos ir smėlio
2) Išlieja kažkur pro vanzdelį su siurbliuko pagalba - tam reikia mažiausiai daug vietos sklype, kad būtų galimybė turėti vietos kuri būtų šlapia ir nenervuotų jūsų ir jūsų kaimynų.
3) Galima įrengti šulinuką ant melioracinio vamzdžio, bet... tam reikia būti įsitikinusiam, kad ta melioracija puikiai veikia.

Dėl Traidenio yra nemažai atsiliepimų, jog yra problemų su negeru kvapu. Jie patys tai neigia, ir jų lankstinuke yra parašyta "neskleidžia kvapų". Tačiau visi konkurentai kaip susitarę kalba jog Traidenis yra atgyvena. O vieni paaiškino kodėl yra problemų su tuo kvapu - Traidenis pasak jų nevalo (skirtingai nuo kitų) azoto. O azotas = kvapas. Na, negeras kvapas atsiranda ir tuo atveju jeigu bakterijos numiršta, bet tai jau galioja visiems.

August. Jei šnekiesi su santechnikais, tai sako dažniausiai tokį tenka statyti :) Populiarus. Per RESTA parodą bus nuolaida populiariausiam įrenginiui AT-8, šiaip kainuoja jis 1435 eur, per parodą užsakius ir sumokėjus avansą, nuolaida berods apie 130 eur.

August turi ir pigesnį modelį, kainuojantį 999 eur, sakė, kad tai tiesiog alternatyvą Traideniui. Beje, klausiau, nes girdėjau, ar įmanomas įrenginys be orapūtės, tai visi aiškino kad tai jau nėra biologinis nuotekų įrenginys, ir jis tų nuotekų neišvalo net, tam vandeniui dar reikia tolesnio valymo ir papildomų įrengimų. O kalbant apie August, papasakojo daug, akcentavo savo pažangumą.

Toliau užtaikiau ant labai vokiškai skambančio pavadinimo Hans Group, bet technologija iš tikrųjų slovakų. Save pristato iš esmės kaip alternatyvą Augustui, net pasigyrė, kad iš tikrųjų August būtent nuo jų ir nusikopijavo t.t. technologiją. Per RESTA parodą siūlys labai nemažą nuolaidą - vietoj 1300 eur bus 1000 eur kaina.

Tuomet dar pastebėjau Švaistę. Šie akcentuoja savo išskirtinumą - tvirtumą ir pigesnę ekspoataciją. Talpa pagaminta iš polipropileno, ir turi išorines briaunas. Šiaip standartinė kaina viena didesnių - 1450 eur, bet sakė, kad įrengimo darbai ženkliai pigesni ir galų gale gaunasi ta pati suma. Dėl to tvirtumo lyg ir nėra rizikos kad dėl gruntinių vandenų spaudimo bačka galėtų subliukšti. Dėl tvirtumo galima paprasčiau išsiurbti turinį išsikvietus mašiną, žarną tiesiog nuleidus į įrenginį. Žadėjo, kad Švaistei nereikia vežti bakterijų paleidžiant įrenginį, kas vėl pas kitus tai kainuoja ir reikia. Paklausiau ar taikys nuolaidas per RESTA, sakė taikys, bet neišdavė kiek.

Klausiau visų poros man rūpėjusių klausimų: ar galima mesti tualetinį popierių ir ar įrenginys normaliai reaguoja į padidėjusi žmonių kiekį - sakykim suvažiuoja savaitgaliui 10 žmonių ir visi žinoma nori iš ryto į dušą ir vaikšto į tualetą ir t.t. Visi teigia kad jokių problemų.

Man bendraujant su visais kaskart atrodė kad štai būtent šis yra geriausias. Visi žinoma sakė kad jie geriausi. Visi sakė, kad Traidenis atgyvena. O kokia iš tiesų yra tiesa?

Dėl kainos tai įrenginys su darbais (priklausomai nuo to kokį būdą išvalyto vandens pašalinimui reikės pasirinkti ir kokie atstumai visi)  svyruoja labai vienodai - nuo 2400 iki 3000 eur.

Labai tikiuosi, kad atsilieps tie, kurie jau turi patirties, geros ar blogos, į ką dar reikėtų atkreipti dėmesį ar ką būtų verta visgi pasirinkti.
 

Komentarai

  1. Pas mane stovi feliksnavio įrenginys beveik pusantrų metų. Labai painus reikalas domėtis šitais dalykais, nes daugelis vadybininkų pila purvą ant konkurentų. Mano giliu įsitikinimu vartotojas nepajaus absoliučiai jokio skirtumo ar tai būtų augustas, ar traidenis, ar feliksnavis, ar švaistė. Visi jie veikia.

    Mes paleidinėjom be jokių užpildymų. Buvo pripilta vandens ir tiek. Nei karto jokio kvapo neesam pajutę. Ir montuotojai pasakojo, kad jei įrenginiu nepradeda naudotis iškart visa šeima iš daug žmonių, tai galima natūraliai paleist jį. Bakterijos pačios atsiranda pamažu.

    Pas mus variantas su siurbline, su visu montavimu atsiėjo dar litais 8400 berods. Be siurblinės tėvukam 2000 mažiau. Ką ten už 3000 eurų galima daryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O ka Jus galvuojate apie asio, cekiski valymo irenginiai???
      Manau ju tehnologija ne prastesne nei august, svaiste ir feliks

      Panaikinti
  2. Visų įrenginių principas toks pats ir jokių stebuklų ten nebūna - dirba panašiai sėkmingai. Verta žiūrėt nebent našumą, patvarumą, BENDRĄ įrengimo kainą.
    Pirkti verta tik lietuvišką, aišku.
    Dėl t.popieriaus: mesti gali, bet jo bakterijos neperdirba. Kuo daugiau mesi, tuo dažniau teks išsiurbinėti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Našumas visų gamintojų mažiausių įrenginių iš gamos yra 0,8. Jis toks, nes mažesnis negali būti pagal įstatymus. Ir kiek žinau jo yra per akis 4 asmenų šeimai, gal ir didesnei. Tik augustas turi AT-6, kuris šito reikalavimo neatitinka ir turbūt yra skirtas ne gyvenamiesiems namams (?).

      Patvarumo nelabai išmatuosi kažkokiais būdais, nes internete nėra atsiliepimų, kad kažkuris įrenginys būtų sulūžęs ar staiga kitaip sugedęs. Tik pavieniai atsiliepimai apie tai, kad kažkuris smirda. Bet čia 99% vartotojo kaltė.

      Va kaina jau yra tas rodiklis į kurį reikia žiūrėti šiuo atveju. Derintis su visais gamintojais ir tegu jie tarpusavy "kalasi", kuris labiau kliento nori. Mes taip kelis šimtus litų nusimušėm labai nesunkiai.

      Dėl popieriaus, man asmeniškai yra siaubingas dalykas jo NEmesti į klozetą. Nehigieniška kažkaip ir nemalonu. Kiek dažniau dėl to išvežti reikia nežinau, bet iš kitų patirties - realiai nepasijaučia. O kad mėnesiu anksčiau dėl to reiks išvežt - ar problema? Bet aišku čia kaip kam patinka.

      Svarbus dalykas yra montavimo procesas. Sumontuota turi būti lygiai pagal gulsčiuką, apipilta smėliu aplink ir tvarkingai viskas sujungta ir pats įrenginys inkaruotas. Tada nebaisu nei kad iškels, nei kad suskaldys žiemą/pavasarį korpusą. Tai nežinau ar švaistė turi čia didelį privalumą, kad jų korpusas tvirtesnis iš principo?

      Tiek naktinio minčių srauto :)

      Panaikinti
  3. Pas mane PLASTIC FORMO (kauniečių). Jis iš polipropileno ir plokščiu dugnu. Be vargo pats įleidau į žemę su traktoristo pagalba. Kolkas dar nesu paleidęs ( dar negyvenu ), bet iš pažiūros rimčiau atrodo nei Feliksnavis ar Traidenis. Sutinku, kad šis statybų etapas galvos skausmas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. feliksnavis stovi . kuo puikiausiai dirba. kvapai, tai cia pasakos juodinant konkurenta. kaimynas toki pat turi, tai 4 metus net dumblo nevales, galvojo, kad nereikia :-) svarbus ir valymo aspektas, nes priziureti irengini visgi teks...jei feliksnavi ar traideni galima pilnai istraukineti, nes jie, jei teko gyvai paciupinet, gerokai tvirtesni. tuo tarpu augusto kiek geko dometis reikia traukti sekcijas pagal eiliskuma ar pan, ji gali suslegti, jei neliks vandens ikasus...del popieriau uzkisi bet kuri, augustas ale turi gaudykle, bet uzsikisa, turiu gyva pvz, pazistamas dejavo, kai tik atsikele i nama per menesi su tualetiniu popieru augusta uzkiso...zodziu vistiek teks apsispresti paciai ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Savo name eksplotuoju "Švaistę" 4-5asm. Jie ir sumontavo. Viskas kainavo apie 2000€. Valymo įrenginys, orapūtė, infiltracinis šulinys. Jau virš metų jokių priekaištų. Svarbiausia tai, jog jų siūlomas modelis buvo su mažu, tamsiu šulinio dangčiu, kuomet kaimynų August turi 2,5m skersmens baltą dangtį vidury pievos. Kas gražiau, spręst vartotojui

    AtsakytiPanaikinti
  6. Prieš kelis metus lygiai taip pat vaikščiojau nuo stendo prie stendo Restoje, visi peikė vienas kito gaminius, pasirinkau tuos kas pasiūlė mažiausią kainą, didelio skirtumo nelabai mačiau tarp gaminių. Metai laiko kaip veikia Feliksnavis, kol kas jokių problemų. Pradžioje buvome užpylę likusiu nuo betonavimo plautu žvyru, tai po kiek laiko išsikreipė, teko atkasti ir užkasti iš naujo tiesiog moliu, metai laiko kaip jokių problemų, kvapų ir tt. Esmė yra tiesiai pastatyti :) Sėkmės besirenkant. Manau, kad ir ką pasirinksite, visi atliks savo funkciją. P.S popieriaus nemetame, bakterijų pradžioje jokių nepylėme, oraputė veikia su laikmačiu, kas kelias val.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mes jau 9 metus gyvename su Traideniu. Pirmus 5 metus jokių problemų neturėjome. Išsiurbdavome vieną kartą per metus, o paskui prasidėjo. Tai kažkas užsikiša, tai orapūtė atsijungia, tada bakterijos žūsta ir pradeda įrenginys skleisti kvapą, tai nebesifiltruoja. Pas mus buvo numatytas filtravimasis į gruntą ir po maždaug 5-6 metų filtruojamasis sluoksnis užsikimšo. Kvietėme įmonę, kuri dirba su didelių spaudimu, kad pravalytų, nemažai sumokėjome, o efekto jokio. Šiuo metu filtracinį vandenį išvedėme į griovį ir laukiame, kol prijungs prie nuotekų valymo tinklo :).

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pas mane sodyboj Traidenis pigiausias kokie 4 metai. Nepamenu modelio, kaina su irengimu buvo 6500 LTL. Niuansas, kad po metu atsirado kvapai is duso kabinos. Is kitos puses dar nei karto nevezem dumblo, bei kaip suprantu kartais bakterijos negavusios maisto gali mirti (kai nenuvaziuoji kelias savaites). Naudojame ekologiska kosmetika ir valiklius.

    Kitas niuansas - Traidenis pats neirengia irenginiu, o rekomenduoja patentininkus. As labai norejau, kad man irengtu pats irenginio gamintojas, bet tuo metu nugalejo kaina, o ne mano noras. Tai niuanselis toks, kad mes dareme tarpini sulineli salia prudo, kad jei netycia nesusigertu isvalytas vanduo i grunta, subegtu i sulineli, o tada pakilus iki tt lygio nuteketu i pruda. Tai vat ten padaryta klaida su nuolydziu. Is sulinelio nenuteka vanduo. Galvojome varles kokios uzkimso, bet vat nuolydis. Nei vienos, nei kitos problemos nesprendeme.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ar nevertinote Enekos BVĮ? Mano galva jis geriausiai tinka sodybai, nes susitvarko su didelėm pauzėm, kai nieko neįteka į įrenginį.
    Visi kiti čia išvardinti labiausiai tinka, tada kai yra kasdieninis nuotekų srautas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. jei yra vietos o matau yra - pasidomekit UPONOR SAKO 2. pagooglinsit - rasit ka paskaityti. tarkim is cia: http://www.tikresta.lt/nuoteku-valymas/. jie ten pristato kaip "naujiena", nors tai naujienai jau minimum 15metu vien lietuvoj, o ten is kur ji atejusi - dar daugiau. :). jokio stebuklo, bet LTU statyt leidziama, sanitarines - laimina...

    AtsakytiPanaikinti
  11. jei yra vietos o matau yra - pasidomekit UPONOR SAKO 2. pagooglinsit - rasit ka paskaityti. tarkim is cia: http://www.tikresta.lt/nuoteku-valymas/. jie ten pristato kaip "naujiena", nors tai naujienai jau minimum 15metu vien lietuvoj, o ten is kur ji atejusi - dar daugiau. :). jokio stebuklo, bet LTU statyt leidziama, sanitarines - laimina...

    AtsakytiPanaikinti
  12. IN-DRÄN sistema siule 2013 metais . i jusu pasta nusiunciau informacija apie tai, gal tiks.

    AtsakytiPanaikinti
  13. gal jau išsirinko BVĮ? Mes iš Jūsų nusižiūrinėjam :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dar žinokite ne :) skambinau dar pasitarti i ekoservisa. Šiam momentui man atrodo patraukli Švaistė, dėl stipraus korpuso: tai aktualu vietovese kur aukstai gruntiniai vandenys, pas mane taip ir yra. Kiek supratau sakykim Augustui reikia isbetonuoti pagrinda, o jeigu gruntiniai vandenys agresyvus, tai kaip gi isbetonuosi. Bet nezinau ar tikrai jau taip yra. Dar del tvirto pagrindo Svaiste paprasciau "issiurbti". Bet žinot kaip, pasirenki iš tikrųjų tada, kai jau tikrai nusiperki, o iki to nuomone ir zinios gali keistis. Dabar parašiau kam jaučiu simpatija. O kaip bus - manau tik kokį birželį paaiškės, kai jau tikrai ryšiuos leisti tam pinigus...

      Panaikinti
    2. Pas mus gruntinai irgi aukštokai- apie 3 m., tai August vietoj betonavimo dėjo betoninį šulinio dangtį ir ant jo statė įrenginį.

      Panaikinti
    3. 3 m tai cia palyginus su mano gruntu gana giliai :) taip, man vat tas ir aktualu - kai gruntiniai vandenys tikrai aukstai, tai tada kaip suprantu negalima issiurbti visko, reikia trezdali palikti, antraip susiplos korpusas (jeigu korpusas gleznas palyginus) Kiekvieno situacija kitokia, ir mano atveju manau reiketu su pastiprintu korpusu kazko ieskoti, ir augustas gal ne mano situacijai visgi...

      Panaikinti
  14. Mes pasistatem svaiste tika, nors veikimo komentuot negaliu, bet darbo kultara 10 balu.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Mes pasistatem svaiste tika, nors veikimo komentuot negaliu, bet darbo kultara 10 balu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O state svaistes kontaktai ar kos ekoservisas?

      Panaikinti
    2. mes pirmam name turim svaiste(state Renius) tai dabar antram namui ieskom kazko kito. Jei trumpai - gruntas molis ir po keliu menesiu eksplotacijos nebeveikia infiltracija(nors ir "gerino" infiltracini lauka). Kiek dabar suprantu, silpniausia vieta ju "infiltracijos sistema"(du kanalizacijos vamzdziai ir prigreziota kazkiek skyluciu). Matydami toki musu grunta turejo is kart siulyti kitus infiltrcijos sprendimus(pvz. siurbline)

      Panaikinti
    3. state svaiste.lt, visi kontaktai puslapyje yra, taip Renius. Pas mus panasios problemos su gruntu, BUTINA pasidaryti grunto tyrimus, nes kitaip viska kalba, eina is tuscio i kiaura, neradus gero grunto rekomenduotina pasidaryti grezinuku ir aplink, kad nereiktu ieskot laimes ekskavatorininkui.
      Mums reikejo, kad butu gerai, pasidarem tai ka rekomendavo: riebalu gaudykle, irengini, infiltracini sulini ir drena (2 namai).
      Turim daaaug molio, bet dreno trasoje rado nemaza smelio kloda, ten stovi infiltracinis sulinys, po do dar isvestas drenas, visi sitie dalykai individualus, priklauso nuo grunto ir paciu noru/galimybiu ir dar zino ko saveikos.
      Evaldo situacijos komentuoti negaliu, kaip ir pacio veikimo, tikiuosi, kad bus gerai. Darbams yra standartines garantijos, daro taip, kad patiems nereiktu taisyti.
      Bendru mastu irenginys su infiltraciniu lauku nera susijes.
      Sprendem tarp augusto (per resta parejo gandas, kad siulys 50% nuolaidas, nuo buvusios samatos pasiule numesti 100 euru, tsakant - tiesiai i veida) - nepatiko, iskaitant ir kaina.
      Feliksnavio, kuri buvom sutare statyti, bet statytojai dingo ir galiausiai svaistes, kuria, pries tai net nesvarstem, speju patingejau pagooglinti. Zmones supranta, ka daro ir kodel, beje nepasivargina ir paaiskinti (ko kiti tikrai nepersistenge).
      Man patiko butent jie. Siulau bent jau pasikalbeti.

      Panaikinti
  16. Antram namui ko gero daryciau bio valymo irengini pats. Kai issiaiskini kaip veikia irenginys, kokia paprasta veikimo schema, nesinori antra karta tokiu pinigu moketi. O veikia paprastai, reikia talpos (galima pasidaryti forma betonuojant (ko gero pigiausias ir patikimiausias variantas), oraputes, difuzorio, oro tiekimo zarnos is oraputes i talpa).

    Treti metai naudoju Feliksnavio irengini, analogiskas Traideniui. Visi jie vienodai veikia ir veikia gerai. Jei orapute neveiks tai ir smirdes visi!!!
    Dumbla isvezineju du kartus per metus, susimetam su kaimynais po 20€ uz karta. Vezant karta per metus dalis dumblo nori nenori nukeliauja i infiltracini sulini. Laikui begant gali uzsiplombuot ir vandens neigers gruntas. Del to vezam du kartus per metus.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Restoje šiemet nusipirkau August at-8, gamintojas už įrenginį su montavimu nori~2500 Eur. Pats nusipirkau pora namų gamybos rentinių iš skelbimų, jie gerokai pigesni nei gamykliniai, kadangi jie užsikasa ir matosi tik dangtis šioje vietoje manau galima pataupyti.
    Įrenginį išties paprasta sumontuoti, nes jis turi plokščią dugną.Betonuoti neverta,paprasciau panaudoti šulinio dangti "tabletę 1500mm" kuri kainuoja ~ 50eur.Iškasama reikiamo gylio duobė, kruopščiai išlyginamas dugnas, nuleidžiama tabletė nupjaunamas kėlimo kilpos ir pastatomas įrenginys.Paskaičius Jūsų blogą, neabejoju, kad nesunkiai susitvarkysite, o sutaupytus pinigėlius išleiskite naudingiau. Šiuos darbus atlikau prieš porą dienų, su geru traktoriaus operatoriumi užtrukau 4h. Viskas atsiėjo 1650 Eur.+ Reikės įrenginio paleidimo, derinimo kuris kainuos iki 100eur.
    P.s Augustas puikiai dirba su laikmačiu 50% rėžimu priešingai nei Dzūkijoje pagaminti įrenginiai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o jus kartais neaprasinesite su nuotraukomis? nes is zodiniu pasakojimu sunku susidaryti vaizda...

      Panaikinti
  18. Greitu metu ikelsiu kelias nuotraukas su aprašymu į savo blogą: http://asipnamas.blogspot.lt

    AtsakytiPanaikinti
  19. O ar nesvarstei apie pigesni lenkiska irengima. Ten gali rasti ir uz kokius Eur.400, o ir Lietuvoj parveztu yra (uz 600 esam pirke su visais sertifikatais, ISO9001 ir t.t.). Pasamdai duobkasius talpai ileisti, nuvedi drenaza susigerimui i grunta ir viskas. Kaip Sapalas rase nieko sudetingo ten nera, gali ir pats pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne, nesvarsciau tokio varianto. Tiesa sakant, jeigu atvirai, su lenkiskais irengimu variantais man tikrai striuka su laiku. Ir jeigu bus kas ne taip po to, tai tik save beliks kaltinti... Pas mane matot, aukstai gruntiniai vandenys, sioj vietoj kadaise vos ne pelke buvo, todel sprendimo ieskau patikimo ir nutarusi esu tikrai ne savo jegomis si etapa organizuoti... O del pigiu alternatyvu - tai berods galima septikus statytis irgi

      Panaikinti
  20. Dar cia diskusija vyksta. Gal prireiks :)
    https://statomenama.wordpress.com/2016/06/17/nuoteku-valymo-irenginys-kuris

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sveiki, čia buvau šiek tiek užstūmęs ant Traidenio:

    "Pas mane sodyboj Traidenis pigiausias kokie 4 metai. Nepamenu modelio, kaina su irengimu buvo 6500 LTL. Niuansas, kad po metu atsirado kvapai is duso kabinos"

    Bet pasirodo mes patys kalti. Kai valėme dušo kabinos sifoną (berods taip vadinasi), nedaspaudėme jo ir kažkaip tas kvapas ateidavo į namus. Dabar viskas gerai ir del smarvės Traidenio nekaltinu. Be to per 4 metus nei kart nevežėme dumblo (sodyba, pastoviai negyvenama).

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sveiki, as tai siulu jums pagalvuot/paskaityt daugiau apie feliksnavis valymo irenginius, ne reklama, tiesiog patirties
    http://biologiniai-valymo-irenginiai.lt/feliksnavis/

    AtsakytiPanaikinti
  23. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Aš tai manau, kad kalbos apie kvapą yra tik konkurentų menkinimas ir juodinimas. Manau, kad valymo įrenginiai yra pagaminti pagal panašų principą. Patys turim sodyboje ir nesiskundžiame jokiu kvapu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galvojome pas ką kreiptis, kad būtų sumontuotas geras nuotekų valymas , taip pat užsisakėm buitekos paslaugas, neturim nusiskundimų kol kas jokių.

      Panaikinti
  26. Zmones patariu tik nepirkit August dar tokio nesmoaningos konstrukcijos ir nepatvarumo nesu mates. Naudojuos metai su trupuciu. Vienoje vietoje paaukstinimas jau issizerge. Po to nutruko vidurio talpos viena slaikiklis. Nutruko laikiklis pirmos talpos vamzdzio laikiklis. Panasu teks mesti lauk ir deti traideni .... O valymas taip kaip kiti kalba skaidrus vanduo isbega tai su mano august irenginiu tolli grazu....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prancius. Gal per skubotai kaltinate gamintojus. Ir kam mesti, jei turbūt yra garantinis, o montavo ne ta koja, o gal visai ne koja atsikėlęs montuotojas. Parašykite, kaip sekėsi spręsti problemą.

      Panaikinti
    2. nezinau koki rinktis ,paskaicius bijau ir pirkti o kazka reikes,kitaip namo nepriduosi

      Panaikinti
    3. Statybu inpekcijai vienodai buvo pries 3 ar 4 metus koks nuoteku irenginys

      Panaikinti
  27. Prancius- kas sumontavo įrenginį ? Tegul ir tvarko.

    AtsakytiPanaikinti
  28. ka manot apie si Premium klasės nuotekų valymo įrenginiai - AT6 laukiu patarimo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip tik toki neseniai pasistaciau sodyboje. Kol kas viskas puikiai! Pasirinkau August del isvalymo parametru, inovatyvumo bei siu irenginiu zenkliu pardavimu Vakaru Europoj, Skandinavijoj.

      Panaikinti
  29. Kokį laiko režimą užstatote AT 6 orapūtei

    AtsakytiPanaikinti
  30. Sveiki,
    pasidalinsiu savo patiktimi.
    Prieš 3 metus August sumontavo savo įrenginį AT8. Iš pradžių buvo viskas normaliai - vanduo į infiltracinį šulinį bėgo švarus.
    Kuo toliau tuo darėsi blogiau - sužinojau, kad reikia valyti šulinį maždaug kas 4 mėnesius, kitaip dumblas pateks į infiltracinį šulinį, ko pasekoje pradės blogai susigerti vanduo į gruntą. Kaip sakoma, "atsisėdau ant adatos" - reikia sudaryti su jais sutartį, kad atvažiuotų ir išvalytų.
    Kadangi jau daug dumblo buvo infiltraciniame šulinyje, tai išvaliau infiltracinį - šiuo metu dar blogiau susigeria vanduo.
    Siūlau paklausti visų pardavėjų vieno klausimo (jeigu planuojat turėti vonią): kas atsitiks, kai atkimšite vonią ir iš karto į nuotekų įrenginį pateks 200-250 ltr vandens? Laukti reakcijos.

    Sėkmės renkantis

    AtsakytiPanaikinti
  31. Sveiki, ar kas nors turi patirties su Buitekos valymo įrenginiais?

    AtsakytiPanaikinti
  32. Sveiki, kokios nuomonės apie PLASTIC FORMO, gal kas turite isirenge ju valymo irengini, pasidalinkite patirtimi

    AtsakytiPanaikinti
  33. Ar esat susidure su "Buiteka"nuoteku valymo irenginiais?

    AtsakytiPanaikinti
  34. Kaip tie lenkiski valymo irenginiai ?

    AtsakytiPanaikinti
  35. Sveiki, noriu sužinoti kokia jūsų nuomonė apie Buiteka LT nuotekų valymo įrenginius?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai