Planuojam 2016

Sukako keturi metai kaip rašau šį savo blogą :) Per tuos metus parašiau 313 įrašų, šis - 314, taigi... nieko sau! Pirmas mano įrašas lygiai prieš metus ir vieną dieną - čia, o dabar mastau ar toli nutolau nuo pradinės idėjos - koks turėtų būti namas, kaip visa tai vyks. Toli nenuklydau, o statybų procesas, kuris lėtas, teikia malonumą, tiesa, dažnai su nemažo streso ir nuovargio dozėmis. Vienas nuklydimas nuo pradinės koncepcijos yra - ir tai noras padaryti geriau bei tobuliau, kai pradžioje galvojau kad bus super paprasta viskas. Kalbu apie tai, kad ir langų užsinorėjau ne baltų, o medžio spalvos, nes taip gražiau; šildymas ne kieto kuro katilas, o oras - vanduo, nes taip komfortiškiau, na ir taip toliau... Visgi tos nuolaidos grožio ir komforto vardan yra negausios, daug sprendimų pasukus galvą ir įdėjus savo darbo leido sutaupyti labai nemažai. Esu laiminga, kad ryžausi statytis užmiesčio sodybą, nes čia tikrai kvepia žolė ir tikrai geras apetitas ;)

Ką gi, o dabar planas naujai prasidėjusiems metams, kuris yra labai optimistinis, bet įmanomas:

1. Nuleidžiamos virtuvės lubos iš gipso (jas reikia sumontuoti ir išglaistyti prieš dažymo darbus)
2. Lovos į visus kambarius (kodėl? o todėl, kad viename kambaryje tėtis įsirengė dirbtuves ir kol tai yra, gali padaryti tas lovas iš medienos. Po to dirbtuvių neliks, nes reikės kambarį išdažyti ir t.t.)
3. Įrengti ilguosius balkius svetainėje
4. Įrengti balkius keliuose kituose kambariukuose (pagalvojom, o kodėl ir kitur negalėtų būti balkių?)
5. Vidaus sienų dažymas. Bandysim savo jėgom...
6. Lubos. Jos bus medinės, greičiausiai iš juodalksnio. Didžiulis darbas tėčiui...
7. Išklijuoti sienos fragmentą (kuris už krosnelės) klinkerio plytom (sudėtingas, todėl samdomas darbas, jį geriausiai būtų padaryti dar prieš sienų dažymą..)
8. Grindys, tikėtina parketlentės visgi bus. Samdomas darbas
9. Sutvarkyti krosnelę ir pastatyti jau gražią su visais reikalingais priedais
10. Jungikliai, lemputės. Baisiai brangus dalykas, ypač šviestuvai...
11. Kėkaukos.
12. Daržas, šiltnamis, sodas (deja viena obelaitė ir kriaušė nukentėjo per smarkiai nuo zuikių ir reikės pasodinti naujų)
13. Tvora ir vartai. Čia didžiausia abejonė, ar šiais metais...
14. Sofa didžiajame kambaryje. Ji yra, sena tokia, bet didelė ir karkasas geras, taigi galbūt pavyktų prikelti šį daikčiuką antrajam gyvenimui.
15. Vandens filtrai
16. Kanalizacija, t.y. valymo įrenginiai
17. Baltoji santechnika
18. Staliukas iš kelmo į terasą
19. Virtuvės baldai ir technika
20. Stalviršis virtuvės salai ir apvalus stalas valgomajam. Čia jau bandys tėtis pats susiorganizuoti.
21. Lauko apšvietimo lemputės
22. Klinkeriu išklijuoti dar vieną sienelę lauke. Noriu pati, tik ji aukšta ir kiek bijau ar sugebėsiu aukštyje darbuotis, pamatysim
23. Antrąkart nudažyti namo fasadą (jis taip ir liko nudažytas tik vieną kartą, taigi būtinai reikėtų šią vasarą to antro karto...)
24. Pavėsinėje liko neužtaisyti tarpai tarp klinkerio plytelių, baisus tai darbas, bandysiu prisiruošti..
25. Tambūre sumontuoti spintą. Bandysim pigiai ir gražiai :)
26. Idealiu atveju reikėtu namo cokilį sutvarkyti ir nuogrindą įrengti.
27. Tinklinio aištelė. Svajoti neužrdaus gi :)
28. Išlyginti žemę vidiniame kieme, pakėlus kiek atvežtinės žemės pagalba, na bet gal jau čia pernelyg drąsu planuotis, o norėtųsi...

Bandžiau surašyti beveik kad pagal eiliškumą. Labai jau visko daug, ir nelabai realu, kad spėti bus įmanoma. Bet...dabar tik pati metų pradžia, todėl jeigu nesnausim, tai gali pavykti bent dalis šių darbų. Šiais metais daug visokių smulkių darbelių, ir daug savo jėgom. Bet tai nuo to tik įdomiau ;)


Komentarai

  1. Įsirengti vidų, kainuos antra tiek kiek jau suinvestavot. Jei daug ką darysit savo jėgom, tai bent kažkiek sutaupysit. Sėkmės darbuojantis! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o irengti vidu jus turit omeny nuo kurio tasko - kai jau veikia sildymas, istinkuotos sienos, isklijuotos plyteles ir t.t. Nes neisivaizduoju, kad man galetu kainuoti vidaus iregimas antratiek kiek investavau iki dabar, na bet aisku manau kad priklauso nuo sprendimu. Kadangi pas mane sodyba, manau atrasiu kurybisku nebrangiu ideju.

      Panaikinti
    2. Na, aš turėjau minty tą sąrašėlį kurį sau iškėlėt :) Nes ir kanalizacija su santechnika, elektros instaliacija visa su jungikliais ir lemputėm ir grindys ir lubos, baldai, o dar gi ir kiemas ir tvora ir visa kita ką surašėt labai pakainuos nemažai.. Kai sudarysit tikslią sąmatą pati pamatysit kad nesigauna labai pigiai prasisukt :) Na, bet ne per vienus metus ir kaip pati minėjot viskas pavyks po truputį.

      Panaikinti
    3. kiemo neskaiciuojant, o tik su namu susijusius irengimo darbus, planuoju kad bus tiesiog trecdalis namo kainos, galbut 40 proc. Bet pagyvensim - paziuresim :)

      Panaikinti
  2. Smagus ir nemenkas planelis! Sveikinu. Labai pavydžiu ir laukiu savosios dienos:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nesuprantu, ypač, taupant kam parketlentės? Dėkite gerą laminatą ir nesukite galvos:) Sėkmės darbuose ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. negula prie sirdies tas laminatas ir nors tu ka...bet kol dar nesudejau tai per anksti nuosprendi daryti kokiam nors pasirinkimui. Bus bandymas pigiai prasisukti su parketlentem :)

      Panaikinti
    2. Paprieštaraučiau dėl laminato, geriau paaukoti dar kelis eurus ir vaikščioti ant medžio, o ne ant plasmasės :)

      Panaikinti
  4. Sildomom, nieko geriau neradau, kaip PVC viniline danga 2,5 mm.
    Nesutiksiu, kad vidus "suryja" 50 proc.
    Staciau ukio budu, ir pats padedamas- visas namo irengimas, baldai, interjeras - 690-720e/m2. Liko aplinka ir tvora siemet.
    Sėkmės sodybai !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu dėl LVT grindų dangos. Pagal charakteristika šildomoms grindims tinkamiausia grindų danga, dėl eksplotacijos, sodybai visam gyvenimui, vaizdą galima padaryti jog kol nepaliesi ranka nesuprasi kad tai ne medis. Matau tik vienintelį minusą, tai nenatūrali medžiaga.

      Panaikinti
  5. Puikus blogas. Puikus namas. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Autorius minejo, kad planuoja tvora su vartais, idomu kokia situacija siuo metu? Ar kas nors pajudejo siuo klausimu?

    Pati planuoju isirengineti vartus, tik labai sunku nuspresti kuris variantas butu geriausias.. Siuo metu planuoju pirkti is cia:

    http://www.tvora.eu/lt/produkcija/kiemo-vartai-automatika/stumdomi-gembiniai-vartai

    Ar kam nors jau yra teke isirengineti gembinius vartus? Jeigu taip, kiek mazdaug mokejote? Aciu. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai