Vidaus apdaila - tai irgi statybos

Labai retas kuris aprašo procesą vidinės apdailos - statybos matyt labiau siejamos su namo pastatymu ir inžinierija, bet ne su įrengimu. Kai kurie mačiau nenori to aprašinėti, nes gal atrodo labai asmeniška, kiti gal nuvargo nuo blogų rašymo ir vidaus apdailai neliko jėgų :) Galiu pasakyti, kad labai daug klausimų kyla: kokias ir kaip pasirinkti plyteles, parketlentes, kokia spalva lubas nudažyti, sienas, kur gauti balkių pageidautina nebrangiai, kokia santechnika, kokios palangės, užuolaidas ar žaliuzes..na žodžiu begalė klausimų...jau nekalbant apie apšvietimą, kur ir kiek tų lempučių įrengti, kur garso aparatūrą suplanuoti...brr...

Aš bandysiu rašyti ir apie tai, nes jau jau po truputį prasidės.. Vienintelis neraminantis mane dalykas - gali gal ir nelabai gražiai gautis, nes pati planuoju, ir pirmąkart, ir labai nedrąsu, ir žinoma bus elementarių klaidų. Bet už tai tikiuosi nebūsiu smerkiama :) Nes kai "Darau pats" aprašė mano pavėsinės statybas, tai oj kiek bjaurių ir papiktintų komentarų ten buvo, visaip kaip smerkiančių ypač mano bandymą suklijuoti klinkerį pačiai - įgyji šiokį tokį nepilnavertiškumo kompleksą... Bet nedaro klaidų tie kas nieko nedaro matyt, tik kandžius pamokančius komentarus rašinėti netingi :)

Vidaus įrengimas prasidės liepos pabaigoje ir truks porą metų, prasidės nuo plytelių suklijavimo ir palangių, po to matyt lubos ir balkiai, vėliau sienų dažymas... Didžiausia investicija bus virtuvės įrengimas - baldai bei įranga, čia jau 2016 metai. Žodžiu atrodo lyg ir pamažu, bet lakstau dabar liežuvį iškišus, nes kai reikia darbą ir komandiruotes suderinti su medžiagų paieškomis, jų atvežimu ir t.t. tai atrodo kad paroje labai jau mažai tų valandų :)

Komentarai

  1. Sėkmės šiam nelengvam, bet įdomiam etape.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesijaudinkit, darysit ir pasidarysit :) Aš irgi esu sulaukęs poros pasiūlymų parašyti straipsnį apie savo statybas keliuose dideliuose portaluose. Bet atsisakiau net negalvojęs. Kam tas galvos skausmas :) Negali nereaguot į komentarus, o tuose portaluose didžioji dalis komentuotojų yra nelaimingi žmonės, bandantys "atsigrot" ant kažko :) Sėkmės naujam etape, lauksim įrašų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viskas bus gerai. Pesimistu ir auksiniu komentuotoju visada atsiranda ir atsiras. Svarbiausia eiti pirmyn, ir mažiau kreipti dėmesio į pasimistinius ir smerkiančius komentarus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Fantastiskas Jusu blogas!! Tiek padarius - viskas gausis ir su apdaila. Sekmes!.Matau galit neskubet. Bus laiko isjaust spalva ar kokia kita vidaus irengimo detale... :)
    Nuo saves pridesiu - nepirkit vidaus dazu is firmeles "Tikras Dazas", dazai 2020 Kid Tough Interior... Pirkite Beckers, ar kazka kita, bet tik ne minetus dazus. As pas save padariau klaida jais nudazes nemazai interjero. Gaila per velai sustojau...
    sekmes, H.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Henrikai, o kas ne taip su jų dažais? galite pakomentuoti gal konkrečiau? nes pats esu jais dažęs, jokių problemų nėra.

      Panaikinti
    2. o paimkite koki nors plastikini vaiku zaisla ir brukstelekite juo per siena. tiek stipriai kad glaisto nepazeist. lieka juodas dryzius. kazkaip perdaug jie mechaniskai "teplus" ir visai netitinka to "kid tough" pseudo ivaizdzio. o sienos dazytos Beckers jokiu visiskai pastabu neturi is mano puses. gaila per velai supratau. ps. as itshnikas, dazu neparuodu, bet ant kai kuriu jau 9 metai pykstu... ;)

      Panaikinti
  5. "Darau pats" portale buvo ir maniškis straipsnis apie terasos įrengimą. Komentarų irgi neblogų ten prisiskaičiau apie mano terasą, kaip ji supus po metų, ar kaip pinigų neturėjau kur dėti :), prisijuokiau...
    Patarimas, jei jau skaitot tuos piktus komentarus "delfi" ar panašiai portaluose, tai jokių būdu nepriimti jų rimtai, o dar geriau, visai jų neskaityti, kad nepasikrauti neigiamų emocijų :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. pats įdomiausias etapas statybų, net pavydu :)) sekmės!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anaiptol nereikia bijoti,kad kazkas gausis ne taip, nes darant paciam gaunasi tik taip kaip nori ir sugalvoji :) o prie nedideliu trukumu, begant laikui akis pripranta! Sekmes darbuojantis!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sėkmės darbuose! Visada su malonumu paskaitau Jūsų įrašus, ačiū kad dalinatės patirtimi, kai kurie patarimai labai pravertė :-)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sėkmės darbuose! Visada su malonumu paskaitau Jūsų įrašus, ačiū kad dalinatės patirtimi, kai kurie patarimai labai pravertė :-)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai