Lenktas pamatas gėlynui, kol kas nebrangiai

Teko gerokai pasukti galvą kaip gi išlankstyti tą figūrinį pamatą. Jo forma gana sudėtinga ir prieš jį įrengiant reikėjo apsispręsti iš ko bus to lenkto gėlyno sienelė. Sprendimas toks: išbetonuoti, o po to apklijuoti akmens masės plytelėmis, kurios yra medžio lentų imitacija. Namo fasadas - šviesus medis, gėlyno viduje - kolona iš klinkerio, o pati terasa, kuri pereina į gėlyną, bus iš natūralių maumedžio lentų. Taigi medį imituojančios plytelės visai turėtų tikti, bet jas klijuoti teks tik vėliau, dabar reikia įrengti tą vingiuotą reikalą. Jo forma ir dydis štai tokie:


Šį lenktą pamatą būtent dabar nuspręsta daryti dėl to, kad be jo nebūtų įmanoma įrengti terasos - medinės terasos lentos "atsigula" ant gėlyno vidinių briaunų. Na ir šiaip svajoju šį rudenį tą gėlyną įveisti, gal net pasisektų pamėgdžioti olandiškos bangos mini lopinėlį - tai mano laukinėje aplinkoje turėtų labai derėti.

Tėtis mąstė mąstė kaip čia pigiom priemonėm išlenkti ir sumąstė, kad visai patogu būtų tai padaryti skardos pagalba. Pradžiai pagal projektą susmaigsėme kontūrą tiksliais atstumais:


Tuomet gręžiamos skylės, užbetonuojami 70 cm gylio poliukai, iš jų styro strypai, viduje susiriša armatūra. Ant žemės padėtas putplastis, šįkart toks, koks liko, ne ekstrudinis, paprastas - likučiai iš po namo grindų apšiltinimui skirto. Štai tas poliukas apgaubtas jau putplasčiu ir visaip kaip armatūra surišta:


Iš tolėliau vaizdas atrodo taip, matyti kaip išgaubta skarda daugybės medinių kuoliukų pagalba.


Pamatėlio šio storis gana didelis - 25 cm, na bet darėme pagal projektą.



Pradedam betonuoti:


Čia puikiai suėjo likučiai to, kas liko po vidinių pertvarų mūrijimo. Pertvarų blokeliai betoniniai, visokie kampukai ir pan... buvo likusi didžiuuulė krūva:


Ir ta krūva gražiai suėjo į gėlyno pamatą  - nei šiukšlių išvežinėti, nei cementui išlaidauti nereikia per daug :)


Na štai paviršius lygus:



Nuėmus skardą vaizdelis toks:






Na o mano darbas dabar ta baltą sieną iš silikatinių plytų apklijuoti klinkerio plytelėm. Pradžia padaryta :)


Taigi kol kas figūrinis gėlynas kainavo tik cementą, skardos - bet tai visai pigiai gavosi, šiek tiek armatūros ir pagalbininką iš kaimo. Kainuos kai reikės akmens plytelėm išklijuoti, jos nėra pigios, na bet visumoje tai nesigaus brangiai, svarbiausia kad viskas darniai ir natūraliai galų gale atrodytų.

Tuo tarpu dabar vyksta stogo pakalimo darbai, apie tai neužilgo...

Komentarai

  1. Matosi, kad skarda kai kur neatlaikė spaudimo ir gavosi išvirtimai. Ar OSB plokštė kaip alternatyva skardai buvo svarstyta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, neatlaike, bet tik is vidines puses, tai cia nebaisu, svarbu kad is isores viskas labai tvarkingai gavosi. OSB - sunkiai su tuo apvaliu lenktu islenktu butu... neisivaizduoju kaip. Tetis kadangi viska pats dare tai liko patenkintas kad taip su ta skarda sumaste ir prasisuko.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai