Kiek laiko džiūna gipsinis tinkas

Nei daug nei mažai, kovo viduryje ištinkavus sienas, jos išdžiuvo... per du mėnesius. Mes nesinuomavome jokiu aparatų, jokio drėgmės surinkėjo - tiesiog džiuvo sau sienos natūraliu būdu ir tiek. Buvo tiesiog paliekami kiek pradaryti langai, kad judėtų oras. O oras lauke ankstyvą pavasarį kaip žini drėgnas, lyja dažnokai. Tiesą pasakius pirmiausia išdžiuvo tie plotai, kur tinko sluoksnis plonesnis - tai truko apie mėnesį, tuomet po truputį šviesėjo tie plotai, kur tinko sluoksnis storesnis, na ir tie, kurie yra mažose nevėdinamose patalpose, sakykim mažiukas wc kambariukas mano atveju.

Tiesa, namo sienos ir haus blokelių, kurie beveik kad neįgeria drėgmes, galbūt tai darė įtakos gana lėtam sienų džiūvimui.

Galbūt ši žinia bus svarbi tiems, kam sienų džiuvimo greitis labai opus klausimas ir ant kulnų mina kiti darbai - tokiais atvejais tikrai tektų kažką papildomai daryti. Tuo tarpu aš atidėjau visus vidaus darbus keliems mėnesiams, taigi man ramu. 

Džiugu yra tai, kas niekur niekas nesuskilinėjo, viskas lygiai lygiai (iki šiol nelabai matau ką ten reikėtų glaistyti dar papildomai...), namai pasidarė šviesūs, ir jau nedrėgna viduje.

Beje, daug visokių nuomonių apie gipsinio ir kalkinio tinko skirtumus yra. Pagyvensime - pamatysime, bet va štai labai geras video kuriame palyginimas: https://youtu.be/Tw3dAFMViaw


Komentarai

  1. Viena kita nuotraukėlė visai nepamaišytų, prisimenant, kaip jūs gražėjat.

    Kokie planai šį sezoną nuveikti?

    Gražaus pavasario!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, aš irgi sutariau su tais pačiais tinkuotojais :) Tikiuosi, galėsiu parašyti tik tokius pačius teigiamus atsiliepimus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. nuotraukytes ikelsiu, vakar tiesiog neturejau nei rankyciu nei kojyciu po savaitgalio darzininkystes maratono, tai pritruko jegu :) o tai labai smagu, kad pavyksta blog'o keliu atrasti gerus tinkuotojus ;) beje, as labai noreciau atrasti labai gera plyteliu klijuotoja - gal kas turi koki kontakta?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Blogo rašymas turi ir dar vieną efektą - prieš darbus pasakau, kad apie rezultatus parašysiu, o jeigu darbai atlikti išties gerai - kontaktų tikrai negaila pateikti skaitytojams. Norėdami reklamos, meistrai atsakingiau ir kruopščiau dirba.

    AtsakytiPanaikinti
  5. del video :) Manau tinko palyginimas nieko vertas. Realiai gyvendami sienu su plaktuku nedauzysite bei viniu nekalsite :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nagi daug kas postringauja, kad kalkinis stipresnis, o gipsinis vos uzkabinus didziule skyle gaunasi :) tai gal kaip atsakymas sis video ir neblogas. na bet aisku galesiu tvirtai reiksti nuomone ir gincytis kai gyvensiu ir eksploatuosiu :)

      Panaikinti
    2. Tas video tai geras marketingas, "faktai" įtikint pirkėją :) teko dirbti su įvairiais tinkais, žinau jų pliusus ir minusus, todėl į tai kiek kitaip ir žiūriu. Į kraštutinumus irgi nereik pult.

      Panaikinti
    3. labaratoriniai testai ne visada atitinka eksplotacijos rezultatus normaliomis gyvenimo salygomis.
      Tie vyrukai Knauf platintojai :)

      Panaikinti
  6. ir vel plyteliu reklama.. :)

    pas mus gipsinis tinkas dziuvo irgi ilgai, bet jam nuo to neblogiau matyt :) butu didesnis pavojus karsta vasara jei dziutu jis per staigiai...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jau praėjo kiek laiko - gal jau nusiglaistėt sienas ? Jeigu taip - kiek kartų, su kokiu glaistu ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dar neglaisciau, bet zinokite as kazkaip vis dar galvoju kad beveik ir neglaistysiu... Bet kadangi tuo uzsiimsiu tik greiciausiai rudeni, tai tuomet ir priimsiu gallutini sprendima ar bus glaistoma. Siaip zinau, kad "namukas" irgi beveik neglaiste ir puikiai viskas atrodo, pas juos irgi gipsinis tinkas ir tvarkingai istinkuota. Taigi dgu viltimi smarkiai sutaupyti neglaistymo deka. Bet gyvenimas parodys, gal rudeni busiu kitos nuomones. Kol kas "damusinejame" isores fasada ir viduje nieko nevyksta :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai