Sienelė už krosnelės. Šyla kaista...

Krosnelei įkaitus kaista ir sienelė už jos. Todėl neramu darosi - ar ta siena atlaikys tą karštį ir nenutiks kas blogo su ja...na sakykim įskils? Už lango juk šalta, o krosnelė stovės visai prie pat sienos. Niekur neaptikau jokios informacijos, ar reikia kažkaip saugoti nuo karščio tą sienelę, kuri betoninė..

O kol kas, šaltai žiemai traškant už lango, tam, kad būtų daugiau šilumos ir greičiau galima būtų sušildyti patalpas, krosnelę atitraukėme nuo sienos ir pajungėme ilgą vamzdį, pasiskolintą iš kaimyno. Gaunasi žymiai didesnis radiatorius. Štai koks:


Namo viduje nusimato keli grandioziniai darbai žiemos periodu, taigi, kad būtų šilta darbuotis mūrininkams, elektrikams it tinkuotojams, pasirūpinome, kad ta šiluma būtų greičiau ir lengviau pasiekiama.

O štai kas nutinka blogai uždarius krosnelės dureles. Iš pradžių nesupratome kas vyksta - pridėjome daug malkų, kaip reikiant iškūrenome, ir vamzdis, išeinantis iš krosnelės net paraudonavo:


Kelias sekundes supanikavau (na bet spėjau padaryti nuotrauką nepaisant to...), o po to greitai sumojau, kad tai galėtų nutikti tik patenkant į krosnelę pernelyg daug oro. Ir ką gi - iš tikrųjų - pasirodo, kad buvo papuolęs kažkoks gabaliukas anglies ir durelės nebuvo iki galo užsidariusios. Taigi temperatūra matyt pakilo iki tokio lygio, kad vamzdžiui to buvo jau perdaug. Staigiai išėmėm tą trukdančią šiukšlę ir sandariai uždarėmė dureles. Ir ką gi - na, neskaičiavau, bet maždaug po 20 sekundžių (t.y. momentaliai) vamzdžio spalva pasidarė vėl juoda, raudonis dingo... štai:


Štai kaip būna. Reikia krosnelę normaliai uždaryti ir kontroliuoti oro padavimą...

O vaizdai žiemą išties nuostabūs, aišku ne dabar - kai rašau šį įrašą tai bijau kad buto langus vėjas išneš, kokie gūsiai baisūs... O kai saulėta ir šaltukas, tai labai malonu pasivaikšioti gamtoje. Namukas pūpso, jo viduje visai šilta, pakūrenus krosnelę pasidaro jauku :)






Na ir su Naujais jus visus, mielieji! Linkiu, kad už eurus statyti būtų smagiau ir sklandžiau ;) Su 2015!!!


Komentarai

  1. nieko baisaus tam vamzdziui neatsitiks, gerai turetu spinduliuoti šilumą.
    Siena irgi atlaikys kažkiek išils nuo krosnelės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. krosnele nuo sienos atstumu buvo ir po to vel bus - kokiu 15 cm, ir kai taip arti stovi - tai sienele uz krosneles gerokai įšyla. Buvome pastate prie sienos cetrio plokštę - tai nuo karškio susigarbanavo - išsigaubė. Betoniniei Haus blokeliai kaip ir nėra atsparūs karščiui, kaip ir kiti, na nebent keramikiniai atsparūs. Galbūt tokie vietoje vertėjo sakykim siena išmūryti iš raudonų plytų... Na bet taip nėra - ir vat kalvoju, kaip čia numatyti ir ką, kad po to nepergyventi dėl kaistančios sienos. Taip pat siena kaista ir ten, kur vamzdis iš krosnelės įeina į sieną. Jis įeina į keraminį žiedą nuo shiedel kamino, bet aplink siena irgi įšyla gerokai. Ar tikrai nekreipti dėmesio, gal reikėtų pasidomėti pas Haus blokelių pardavėjus, ką jie į tai atsakytų...

      Panaikinti
    2. kiek esu mates pas kaimynus stovi tos krosneles atitrauktos nuo sienos, kurena malkas, briketus ir nieko nesidaro.

      Panaikinti
  2. nieko blogo tai sienai neturėtų atsitikti, blogiausiu atveju darant apdailą galėsite ant tos sienos užklijuoti specialią židiniams montuoti skirtą "silka" plokštę, tik krosnelės siūlau taip neperkaitinti :) gali liūdnai baigtis, nors ir norvegiškas gaminys ir sienelės greičiausiai dvigubos ar net trigubos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėl kūrenimo, krosnelę galima kūrenti tik sausomis malkomis, neeksperimentuokite su juoda anglimi ar prikraudami per daug malkų vienu metu, nes gali perkaisti ir "pavargti" metalas, išlinkti kronelės korpusas.
    Krosnelė gali stovėti saugiu, t.y. 15cm atstumu nuo mūro sienos ir apie 40-50cm nuo degių, apie 1m nuo besilydančių daiktų, baldų ir panašiai. Sienelės už krosnelės negalima klijuoti degiom medžiagom, pvz. akmens imitacija pagaminta iš gipso ir plastiko mišinio ir pan., geriau naudoti klinkerio ar natūralaus akmens plyteles.
    Su Naujais metais ir naujais darbais! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. už krosnelės bus arba akmuo arba klinkeris - negaliu dar apsispręsti kas būtent :) ir kūrenama bus tik malkomis, be abejo, nes ta krosbelė yra dėl grožio ir malonaus dūmo kvapelio sodyboje ;)

      Panaikinti
  4. Sveiki,

    už krosnelės reikėtų prisukti metalinę plokštę su ~5cm. atstumu nuo sienos. Tai paprasta padaryti su poveržlėmis pvz iš vamzdelio. Arba tą patį veiksmą galima padaryti ant krosnelės korpuso + į tarpą įsprausti aliuminio lakštą, tada tikrai niekas nekais.
    Galėjote paskambinti, būčiau pataręs ;) Arba paskambinkite, vyriokai padarys viską ko reikia ir jei este nelabai toli civilizacijos, atvešiu ir primontuosiu.

    Pagarbiai,
    www.krosnelės.net

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai