Pamatėliai vidaus pertvaroms

Visoms vidaus pertvaroms numatyti pamatėliai, kuriuos darom tik dabar. Pertvaros pas mane aukštos, iki kraigo viršūnės vietomis virš 4 m, ir mūrijamos bus iš Haus betoninių blokelių, todėl pamatėliai yra būtini. Kaip išsidėstę pamatai ir pamatėliai:

Polius pamatėliams padarė tėtis dar rudenį, ir panaudojo tam atlikusius Haus pamatų blokelius, kaip tik užteko, statyba tokia be atliekų gaunasi pas mus :)

Taigi pradžioje buvo atkastas žvyras iki grunto:

Nuimti lygiai su vandens vamzdžiu, kad būtų viename aukštyje:


Ir vienas ant kito užmaukšlinami blokeliai:


Ikišama armatūra, ir užliejama betonu. Lieka tokia armatūra tiesiog styroti (ant jos po to putplasčio gabaliukus užmovėm):


Na o šiemet iš lentų, kurias jau naudojome slenksčių klojiniams, gal dar kažkam - padaryti klojiniai vidaus pamatėliams.

Prieš tai sutankintas žvyras po jais - pilant vandenį ir su tėtės sumeistrautu "įrenginiu"- štai filmukas kaip trombuoja: youtube.com/pamateliai-vidaus-pertvaroms

Pamatėliai remiasi į užbetonuotus poliukus, o dar kad surišti su pamatais, pamatuose išgręžtos skylutės, ir įkišama armatūra. Štai matyti toks sujungimas:


Štai nuotekų vamzdžiai styro šalia pamato, o alsuoklis pamatėlio viduje:


Tiksliai nepataikėme su mažo WC kriauklei skirtu vamzdžiu, jis pasiliko pamatėlio viduje, na bet per pertvarą išvesime:

Štai klojinukai sumontutoti:


Armatūra 10 mm visur sudėta:

Pakelta nuo žemės plastmasiukais specialiais tokiais, kad visa betone paskęstų, o ne liestųsi su žvyru:


Sudėjus klojinius jie sutvirtinami tokiomis vielutėmis, kad būtų vienodi, lygūs, vienodų medinių tašelių įspraudimo būdu:


Ką gi, išryškėjo patalpų kontūrai, matosi koridoriukas, mažučiai kambariukai, smagiai viskas atrodo :)


Na o tuomet aš nusprendžiau, kad visigi reikia nedidėls betono maišyklės. Sunku rankomis nemažą kiekį betono maišyti, lėtai darbas vyksta, o betonuoti dar ne kartą ką nors teks. Todėl sekmadienį Arkoramoje pakeliui į sodybą nupirkta oranžinė kinietiška gražuolė, 120 l už 449 litus. Čia pasidžiaugiau, kad įėjimo durys yra su šaliduriu, plačiai atsidarančios, į namą galima įnešti visokias maišykles. O su ja dirbti patogu, sveria nedaug, taigi patogiai sau arčiau darbo vietos pernešti galima.


Cementas su smėliu santykiu maždaug 5:1, maišom, užpilam


Būtinai reikia gerai "pakaišioti", kad betonas visur prasiskverbtų ir armatūra būtu visa betone:


Per vieną dieną tėtis su broliu užpylė 4/5 vidaus pametėlių, kitą dieną tėtis viską užbaigė.


Alsuoklis gavosi kreivai kyšantis, niekaip jo nėjo pasukti, po to kažkaip reikės nukreipti


Čia mažutė mažojo WC patalpa, už jos sandėliukas:


Tambūras toks nemažas, kol kas atrodo, kad bus labai erdvus:

 Katilinė:


Kitas etapas - elektros laidų išvedžiojimas. O tam man reikėjo rozečių planą paruošti, taip pat ir apšvietimo jau planelį, o dar išsiaškinti dėl grindinio šildymo porą dalykų, nes reikia laidus ir čia kai kuriuos numatyti. Kitą savaitę tikiuosi susiorganizuoti grindinio šildymo planą, dabar vyksta bendravimas su įvairiais atstovais ir žinovais šio reikalo :)

Komentarai

  1. Vamzdį galima fenu pašildžius palenkt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal ir kvailas klausimas, bet .... kam tas alsuoklis iš pamato?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na buvo pirminis sumanymas alsuokli pertvaroje isvesti pro kamineli vedinimo. Rezultatas: pamirsome murydami pertvara tai padaryti, tai alsuoklis dabar kitaip ten ikomponuotas (tolimesniuose irasuose paskaite pamatysite)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai