Vandens siurblys

Atėjo laikas komfortiškam vandens turėjimui. Kaip žinia, beveik prieš metus įvyko vandens gręžinio gręžimas. Tai man kainavo 5000 Lt. Dar 70 Lt kainavo kaimo žmogelis, kuris užkasė paliktą apsukraus gręžėjo didžiulę duobę.

Iš pat pradžių įstatėme nediduką pigų rusišką siurbliuką. Statyboms to užteko, o ir nesinorėjo gero siurblio iškart statyti - labai bijojau, kad gali ir pavogti. Tačiau ilgai eksploatuoti tokio siurblio negalima, jis vibruoja ir gali pažeisti ilgainiui filtrą, todėl atėjo laikas rimtam siurbliui.

Tačiau iš pradžių apie gręžinio vandenį, nes apie tai nebuvau rašiusi:
Vanduo geras, tik galėtų būti kiek mažiau geležies. Nuodų "praktiškai nėra" - pasakė, kad galima gerti ir nevalytą, ir kad amoniako ten nėra :) Kietumas vidutinis - 5,47, yra kalcio, bet iš esmės kalcis pats savaime nėra blogis. Tačiau nuosėdų bus dėl to kietumo. Geležis - 0,75 mg/l - daug tai ar mažai turbūt požiūrio klausimas, nes aplink Vilnių yra vietų oj oj kokių geležingų, taigi kas yra pas mane yra labai net neblogai. Šiaip nekenksmingas žmogaus sveikatai geležies kiekis yra 2 mg/l, kažkokios grėsmės tai nekelia, tiesiog skonis pablogėja, ir kvapas. Kvapo vandens nėra, po kurio laiko, kadangi labai neaktyviai vandenį naudojome vasaros metu, tai jis atsirado. Dabar manau išleidus daug vandens iš gręžinio jis vėl pagerės. O šiaip tekėjo skaidrus, švarus, ir... labai šaltas :)

Gręžinys 43, 5 m ir vandens siurblį 1,5 m3 / val. rekomendavo leisti į 40 m gylį nuo žemės paviršiaus.

Iš pradžių gavau pasiūlymą su itališku siurbliu, ir pasitikrinusi kainas internete supratau, kad gavau pasiūlymą absoliučiai be jokių nuolaidų. O tėtis labai buvo už vokišką siurbliuką. Todėl visai netyčia vokiško siurbliuko bedairydamasis aptiko pasiūlymą su vokišku siurbliuku ir nuolaidom. Siurbliukas - FR (Franklin) 0,75 kW. jo kaina be nuolaidos 930 Lt.

Aš tiesą sakant ketinau tik siurblį šiais metais pastatyti, tačiau jo taip jau rankiniu būdu nepajunginėsi patogiai, nuolat ijungti ilgam negerai. Todėl nusprendžiau, kad pastatyti reikia iškart ir hidroforą, kad būtų patogu tiesiog atsukus kranelį naudotis patogiai vandeniu. Hidroforas - amerikietiškas PWB 80V. Jo kaina prieš nuolaidą 490 Lt. Kai betonuosime grindis, reikės hidroforą atjungti ir perkelti:


Matyt atėjus žiemai, reikės išleisti vandenį iš šlango (iš hidroforo tai būtinai, ir tai labai paprasta), bet dar reikės pasitikslinti ar tikrai yra rizika vandeniui šlange, ateinančiam į hidroforą (namas dar nebus šildomas, ir viduje bus minusas)

Čia pultas:

O čia pajungta kol kas į vamzdį, kuris išvestas į lauką per pamatą:


Atsuki kranelį ir vanduo bėga:



Už visas medžiagas su visom nuolaidom - 2350 Lt
Už darbus - 350 Lt
Viso: 2700 Lt

Dirbo vieną dieną, ir supirko visas reikalingas medžiagas.
Tiesa, rudenį jau buvo atlikta kažkokia dalis darbų, susijusių su įvadu (kasėm, dėjom vamzdį ir kabelį, ir viskas kainavo 750 Lt)

Taigi sumoje iki šiol vanduo man kainavo 5000 + 70 + 750 + 2700 = 8520 Lt
Ateityje dar laukia investicijos į filtrus. Bet tai jau tikrai ne šiemet :)

Tiesa, uždėjus dangtį ant gręžinio vamzdžio, tėtis uždengė plėvele ir paprašė paslėpti po žemių krūva - kol nėra tvoros, kiek baisu dėl visokių kaimo vaikėzų ir pan. Taigi užslėpta gręžinio vieta kol kas :)

Komentarai

  1. http://vandenssmulkmenos.lt/index.php?route=product/product&product_id=46

    425 lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oh, tikrai...siu hidroforu kainos labai pasirodo skirtingos internete. As su nuolaida mokegau apie 400 Lt, tik nuolaida ne tokia didele gavosi kaip galvojau :)

      Panaikinti
  2. būna įdomu, kai tenka vandenį išleisti netik iš hidroforo, bet ir iš viso vamzdyno. Nes visai paprasta palikti vandens kokioj vamzdžio žemiausioje vietoje/kilpoje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip isleissti vandeni is hidrforo ir vamzdziu vandeni traukia is sulinio ziemai palikti vamzdzius zinau kad negalima jie gali susprogineti nes negiliai ikasti

      Panaikinti
  3. Čia ir kainos skiriasi nors aišku ir laiko jau kažkiek praėjo, bet vistiek manau internete buvo galima rasti ir pigiau.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai