Kol meška miega...

Už lango -12 šiandien, ir pagaliau sausio vidury atėjo žiema, kuri balta... Mano namelio stogas dabar negatyvas, na ta prasme, kad iš juodo virto baltu. Atvažiuoju apžiūrėti, ar viskas tvarkoje, ar neištaršė vėjas plėvele uždengtų langų, o geri žmonės - osb plokščių nuo didesniųjų langų ir durų. Visks tvarkoje, savo vietoje. Iš lietvamzdžių karo varvekliai, grandioziniai tokie va:


O štai namukas su baltu stogu, tiesa, tas sniego sluoksnis labai plonas kol kas:



Na o aš pavasario belaukiant, susiplanavau savo darbus ir keliones taip, kad galėčiau dvi savaites pirmadieniais ir trečiadieniais vakare lankyti kursus apie sodybos formavimą. Atradau kursus apie aplinkos sutvarkymą "Geltonas karutis", ir mano galva labai puikus dalykas tiems, kurie nori gauti gerą (t.y. didelę) dozę informacijos per trumpą laiką, o tai reiškia visų pirma suvokti pagrindinius principus ir  su galimybe pasiklausti ir išsiaiškinti savo sklypo rūpimus klausimus. Bet labiausiai man jie patiko nuo pat pirmos minutės dėl to, kad čia nebus pasakojama, kaip pasidaryti kokį "alpinariumą" prikaišiojant visokių egzotinių pušaičių, kadagių ir akmenų. Čia labai svarbus dalykas - natūralaus kraštovaizdžio išsaugojimas ir praturtinimas. Na, žodžiu, ko aš labai noriu, nes bijau sugadinti ką nors savo sklype, ką gamta pati surikiavo. Dar liko pora paskaitų, dabar braižau savo sklypo planelį ir dėlioju funkcines zonas: reprezentacinė, ūkinė, poilsio-rekreacinė (buna aktyvaus ir pasyvaus poilsio) ir apsauginę zoną.

Galbūt šiemet pavyks kiek pradėti tvarkyti aplinką, ir norisi kiek įmanoma žinoti tai, kas leistų neperdarinėti ir pataupyti. Sakykim, prieš sėjant žolę ir norint, kad kurmiai jos neraustų, reikia uždėti tinklelį, o tuomet jau 10 cm žemės sluoksnio žolei užsėti. Visur neužtiesi, kainuoja, na bet man labai aktualu tinklinio aikštelėje ir ten, kur bus nedidukas plotelis lygios vejos. Ir tinklelis - VIENINTELIS būdas apsisaugoti nuo kurmių, jokie kiti dalykai tikrai neveikia. Štai, kol meška miega, gruodžio mėnesį kurmis aktyviai darbuojasi :)


Labiausiai laukiu temos, kaip sukurti gražią pievą. Daugybe visokių įdomių dalykų, bandysiu pritaikyti ir šiek tiek aprašyti, čia kaip sakoma, matyt moterims įdomi tema, nes ir kursuose - nu nei vieno vyro :)

Komentarai

  1. Koks tai tinklelis ir kaip jis naudojamas? Gal galima vos daugiau detaliu apie ta jusu plana pries kurmius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Detaliau apie tai pasiaiškinsiu ir būtinai aprašysiu. Radau kol kas internete stai cia aprasyta, galbut pades: http://www.popieva.lt/klojimas.html
      Bet kaina 4,3 Lt už 1 kv m skamba kaip nuosprendis, reikės būtinai paieškoti pigesnio sprendimo...

      Panaikinti
  2. Aš irgi dalyvavau Geltono karučio kursuose gruodžio mėnesį. Tikrai smagūs kursai. Gaila, kad nesusitikom ... bendruose kursuose.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai