Kokias lauko duris pasirinkti

Kokias duris pasirinkti ne toks jau lengvas klausimas, pasirodo. Kaip ir bet kuris kitas statybų etapas, čia vėl reikia pasigilinti. Informacijos apie durų tipus nelabai internete rasi, matyt viskas visiems savaime suprantama. Susirūpinau kažkaip, o kokios gi lauko durys apskritai įmanomos. Apkeliavau kelis pardavėjus Vilniuje.

Visų pirma supratau, kad kai kurios durys yra standartinės, atvežamos iš gamyklų, ir jų išmatavimai yra standartiniai, ir spalvos. Jeigu nori kitokios spalvos - kainuoja papildomai, bet ir įsibėgėti nelabai galima, nes spalvų kiekis būna limituotas. Jeigu nori nestandarto - tai automatiškai kainuoja dukart brangiau. Ne visur taip griežtai, bet maždaug-maždaug situacija tokia.

Aš šiuo metu ieškau ir sprendžiu dėl lauko durų į katilinę, bet tuo pačiu akys plačios ir į paradines duris. Katilinei grožio reikalavimų nėra, bet lygių-lygių irgi nesinorėtų.

Taigi  štai kokių durų pasirinkimą radau:

1) Aptikau tokias cinkuotos skardos duris MIKEA. Cinkuotos skardos lapas su polimerine danga, o viduje - poliuretano užpildas, medinė stakta. Atrodo tai labai nekaip, sakyčiau, na žinoma, skonio reikalas, va:

Jos reklamuojamos kaip labai šiltos, bet ne itin saugios. Na dėl šiltumo, tai nelabai supratau, nes k=1,25W/m2k, taigi ne stebuklas. Dėl saugumo - na mano moterišku vertinimu tai netyčia kokiu basliu stipriau kliudžius ir skylę galima pramušti, na bet jau tokios jos man pasirodė. Kaina be rašto 1120 Lt, su raštu dar plius 300. Papildomai rankena ir spynos - dar 110 Lt. Varčia 90 cm, aukštis - 210 -  na tai visiškas standartas durų pasaulyje, kaip dabar supratau.

2) Toliau atradau ieškodama lauko durų katilinei dažytas lauko duris. Dorviloj dabar akcija standartinėms baltos ir tamsiai rudos spalvos durims. Tokios į katilinę manau puikiai tiktų:


Tik man reikėtų imti rudas, nes baltos tai tikrai netiks prie mano namuko spalvos. Rudos internete atrodo taip:
Tiesa, priklausomai, ar durys aklinos ar ne, skiriasi šilumos perdavomo koeficientas, su langiukais - 1 W, o aklinų - 0,77 W.  Dabar akcija, kol Dorvila turi sandėlyje, kaina rudų durų aklinų  - 1170, o su langiukais - 1350 Lt (nuolaida apie 150 Lt).

3) Yra dar hormann durys, bet iš nebrangiųjų, kur tiktų katilinės variantui, jos tik lygios lygutėlės, o man tokių neinori, labai jau sodybos namukui jos netinkamos būtų. Tokias galima už apie 500 Lt, bet jeigu neklystu, jų šilumos perdarvimo koeficientas apie 1,5 W ar kažkas panašaus, taigi antras minusiukas apart gražumo.

Ties tuo mano katilininės durų paieškos kaip ir apsiriboja, bet toliau apskritai apie lauko duris:

4) Medinės. Tai grožių grožis, tačiau su medinėm durim yra pora labai svarbių niuansų. Visų pirma nė nebantyti jų dėti kol neištinkuotos sienos viduje, nes jos nuo drėgmės baisingai persikreips. Na o antras niuansas taip pat apie drėgmę - jos laikui bėgant vis gi išsiklaipo... sniegas, drėgmė, laikas, na žodžiu medinės durys itin jautrios. Grožis reikalauja aukų kaip sakoma.

5) Plastikinės durys. Na greičiau kalba eina apie plastikines su stiklo paketu. Labai viliojantis variantas dėl kainos ir dėl to, kad labai derės su namo langais. Plastikinių durų minusiukas yra toks, kad esant stipriems šalčiams - sakykim, prie -25, slenstukas apšerkšnija.  Todėl manau nerekomenduojama, jeigu name nėra tambūro. Jeigu tambūras yra - tai kaip ir ne tragedija.

6) Šarvo durys - rimtos individualiam namui tikrai brangus malonumas. Prieš kurį laiką buvau užklausiusiu "Plieninio skydo" mano durims į namą, kurios tiesa yra plačios, su šaliduriu, tai paskaičiavo apie 8000 Lt. Šarvuotų durų esmė - saugumas, tačiau manau šiais laikais signalizacija yra tai, kas dar gali pagelbėti, o bet kokias duris atidryti galima, gal brangesnėms-saugesnėms prireiks dešimties sekundžių daugiau.

7) Hormann lauko durys, jų stakta aliuminė. Atrodo gražiai. 

Deja, nepamenu šilumos koef, dėl kainos reikėtų klausti, bet jeigu daryti plačias su šaliduriu tai būtų per brangu, yra žinoma variantas pasiaurinti angą ir daryti paprastas duris be šalidurio.

7) Na ir dar aptikau Tauro gatvėje Pronto duris. Siųsiu užklausimą, man ten kažkaip patiko bedraujantis vadybininkas, žiūrėsiu, ar galėsiu sau laisti duris su šaliduriu. Jų gaminamos durys yra pavydzžiui tokios, man visai patik su dažyta MDF plokšte, ji atrodo kokybiškai, beveik kaip medinės durys. Mane domina gana šiuolaikiško dizaino lauko durų variantai, nes namukas visas lengvas, tai masyvios klasikinės durys man visiškai netiks. O štai kažkas panašaus tiktų:



Dėl paradinių durų labai daug ką lems skaičiukai, manau, kad rinksuos tarp kažko panašaus į paskutinų variantą ir plastikinių durų. O į katilinę manau kažką labai paprasto, galbūt kaip aprašytas variantas Nr.2

Tiesa, kažkada Pasyvus namas aprašinėjo super šiltas duris, kurias pagamino UAB Wenge, reikės dar ir pas juos užklausti, ką turi pasiūlyti.

Čia buvo mano toks pirmas bandymas susiorientuoti lauko durų pasaulyje. Kriterijai: kaina, išvaizda, šilumos varža ir ekploatacija. Plius kiek galima tas duris įstatyti jau šiame sezone ir kad jų neįtakotų drėgnieji darbai, tokie kaip grindų betonavimas ir tinkavimas.

Va dar straipsniukas apie duris ir įdomi lentelė yra koks kurių šiluminis laidumas: Pagal ką rinktis lauko duris

Komentarai

  1. Galiu pareklamuoti gera duru gamintoja.. :) Nedidele imone patys gamina ir montuoja duris. Metalines, sarvuotos su MDF ir be jo, su rastu ir be jo. Kainos tikrai protingos ir kokybe gera. Is ju uzsakinejau lauko sarvuotas duris su rastuotu MDF, laikosi puikiai jau 3metai. Galit pabandyti pasiskambinti 860030793 - Gena. Beja ir langais uzsiima, tiesa pastaruju negamina vezasi kazkur is lenkijos ,,ilgokai laukiau ,bet ju langu patenkintas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesa, jie randasi jusu sodybos kriptimi. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. su dazyta mdf atsargiai, jei durys nebus apsaugotos nuo isores poveikio t.y. bus ne po stogeliu, per laika is spalvos liks tik atsiminimai. Jei nama pridavinesi pagal taisykles ir reiklavimus, pasidomek kokiu sertifikatu gali reikalauti gaisrininkai, ar gales gamintojai juos pateikti? Ar apskritai gali buti katilinej durys medines? Jei katilinej bus kieto kuro katilas, tai del varzu labai nesijaudinciau, nuo katilo bus tiek silumos, kad katilines durys, kad ir kokios bebutu, jos tikrai nespes isleisti laukan...dar viena vieta, jei durys bus su stikliuku, tai pasirupink, kad jose butu ne tik spyna su uzsuktuku, bet ir pagrindine spyna su raktu is abieju pusiu, kitaip isdauzus langa, labai ju paprastai bus galima patekti vidun.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. išdaužus langą galima lengvai jį atsidaryti tokiu atveju taip pat ;)
      medinės durys į lauką galimos, o metalinės gali būti naudojamos tik į namo vidų atsidarančios, ir jei projekte numatyta, jos turėtų būti su sertifikatu ir priešgaisrine klase E30 (30 min.)

      Panaikinti
  4. mes duris kaip tik ir žiūrinėjam, tai 2-3 variantą teko matyti čiupinėt-įspūdį labai nekokį tos viljandi durys paliko, tarpinė viena, o ir ta pati krentanti, visos klibančios, iš karto jų atsisakėm :)
    greičiausiai dėsim plastikines ir nesuksim galvos, jei kas norės apvogti-langą išdaužti paprasčiau bus. Beje pasidomėkite garantijomis, nes dauguma duoda tik 12 mėn, o užklausus kodėl tiek mažai atsako "o kas joms gali atsitikti" :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pritariu dėl Viljandi, įspūdžio nepaliko, ypač tie apvadai aplink stiklus grubokai sudėti ir patys stiklai senamadiško tipo banguoti, jei nori kitos spalvos ir dydžio užsakyti, reikės laukti net 3 mėnesius ir kaina 1,5 karto padidėja, todėl nebuvo prasmės tokių pirkti...

      Panaikinti
  5. http://www.youtube.com/watch?v=NMEaeyFdJQI

    durys is pirmos pozicijos. Net juokas neima...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Metalinės - blogis. Sunkios, bjaurios, o jei individualiame name tai jokio saugumo neprideda. Be to ne Fengšui.
    Geros medinės brangios, ir visvien jautrios, kiek suprantu.
    Aš greičiausiai statysiu plastmasines. Atrodys kaip 7 paveiksliuko. Ne eko produktas, bet atsparios medinės tai irgi nelabai į medį panašios...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vat šiandien kaip tik pas draugus svečiavausi, tai pasirodo durų sunkumas taip pat yra niuansas, kadangi sunkios, tai neduokdieve koki pirštą netyčia prispausti, vaikai jeigu aplink dar zuja. Kažkaip labai rekomendavo, kad durys būtų lengvos. Žodžiu kiekvienam savo akutalijos, bet apie tą sunkumo įtaką smarkiam užsitrenkimui nebūčiau niekad sugalvojusi...

      Panaikinti
    2. Beje, individualių namų katilinėms jokie reikalavimai nekeliami.
      Bet jei darai kompkleksinį sprendimą - betoninė ar apsaugota perdanga, mūrinės sienos - tai ir duris nedegias gali įsistatyti.
      Bet gal geriau ir saugiau tai su dūmų davikliu integruoti į sumanią GSM signalizaciją.
      O čia kažkoks durų paišytuvas:
      http://www.megrame.lt/produkcija/plastikines-durys/duru-dizaino-programa.html

      Panaikinti
  7. Nekeliami reikalavimai tik 3 atsparumo ugniai pastatams, vidinems durims, jei kalbam apie duris is katilines i lauka tai jokie reikalavimai niekada nekeliami.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Del lauko duru- storas siltas medines (o gal mdf dazytas) 11cm plocio gamina duru fabrikas. Letai letai daro, bet silumine varza dziugina. pvz: V ir V pasyvus namas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. medinės durys kurias įstatėm prieš sienų tinkavimą - joms nieko neatsitiko... tinkuotojai jas tiesiog sąžiningai aptraukė plėvelėm :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. As pats prekiauju lauko durimis.Tai sau asmeniskai rinkciausi aliuminio profilio.Tik zinoma neapsigaukite,gali jums ibrukti ir vidines-aliumines.Sekantis variantas,tai plastikines lauko durys.Nepatariu sarvuotu-vis dar neisspresta persalimo problema.
    Kilus klausimams klauskite ramsiuxk@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  11. mums irgi šiuo metu aktualu buto durys - tikrai nėra lengva išsirinkti.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Radau naudingą straipsnį, čia kokybiškos vidaus durys aprašytos, jų savybės, gal kam pravers... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nors ir sakote, kad šarvuotos durys nėra visiškai saugios, bet aš vis tiek rinkčiausi jas ir dar papildomai įsivesčiau signalizaciją, kad jausčiausi visiškai saugi.

    AtsakytiPanaikinti
  15. seip patarciau sarvo durys,patys gaminame tikrai saugios ir siltos bei gaminame is nerudijancio plieno

    AtsakytiPanaikinti
  16. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  17. O ar yra gamintojų durų pas mus? Kaip suprantu vistiek visi perpardavinėja daugiausia lenkiškas duris. Vidaus duris užsisakinėjau aš čia: , galvojau gal ir lauko imti, nes reikia pasikeisti. Nors gal neverta čia daug svarstyti, vistiek butui tik vienų durų reikia :).

    AtsakytiPanaikinti
  18. Su lauko durimis nėra lengvas pasirinkimas, mes vien kiek rinkomės norėdami turėti tvirtas, saugias, o tuo pačiu ir prie namo derančias duris :) Tai pasirinkome šarvuotas grand solid wood. O apie vidaus duris dar svarstome, nežinome ar fanerą, ar laminuotas rinktis. :) Norėtųsi, kad vidaus durų kaina būtų adekvati ir kokybei, tad esame paieškose :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Į sodo pusę rekomenduočiau susidėti plastikines duris, o kiemo pusėje įsidėti durų sistemas.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Mes irgi rinkomės šarvuotas duris. Nors kaina šiek tiek kandžiojosi, bet kokybės ir saugumo atžvilgiu pasirodė geriausias variantas. Duris užsakinėjome per Barborr, jie patys tiek pagamino, tiek sumontavo. Kol kas viskuo patenkinti.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Manau aliuminio durys yra geras pasirinkimas. Bent sprendžiat pagal nuotraukas, tai man patinka durys su aliuminio staktomis.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Pabandykite kreiptis Imidedi imoneje. Ten parduoda neblogas bei nedaug kainuojancias duris.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai