Elektra pavėsineje - yra!

Elektra pavėsinėje - labai ilgai svajotas reikalas. Ir žinoma, niekada nebūčiau pagalvojus, kad tai toks rimtas reikalas. Jau vien dėl to, kad tam, jog pavėsinėje nesikuklinant galima būtų pajungti ir elekrinį virdulį, ir kokį pečiuką - orkaitę, reikėjo rimto laido. O laidas tas ilgas velnias, nuo namo reikėjo rausti net 40 m...

Taigi pražioje išraustas nuo namo iki pavėsinės laidui patiesti griovį, na apie tai jau rašiau. Tuomet prieš tiesiant pavėsinėje grindis kabelis pravestas iki vienos sienutės, o tuomet taip pat žemėje pratiestas laidas tarp dvieju pavėsinės sienelių.

Nutarta, jog viso reikia 1 jungiklio (dvigubo, dviems lemputems) ir 4 rozečių - po dvi skirtingose sienelėse, kad būtų patogu bet kur pasijungti.

Ką gi, o tam, kad tas rozetes įrengti sienelėse - taigi reikia nemažas skyles pragręžti. Tam buvo nupirktas štai toks baisus dalykas - mūro freza ir adapteris rozečių skylutėms gręžti.


Ir kantriai sukandus dantis ir būtinai užsidėjus ausines gręžti - silikatines plytas kiaurai pragręžti - oi yra ką veikti:

Va kokios, vienoj sienutėj dvi, kitoj - trys:


Kabelikas prakišamas iš apačios į skylutes - patogu, nes sienutė tuščiavidurė:


O baltas laidas - jis jungia vieną sienutę su kita:


Tuomet įstatomi štai tokie "nežinau kaip vadinasi" :) ir prakišami laidukai


Apdėjom koše - ta pačia, kuria klijuoju klinkerį:


O štai po paros išdžiuvę jau:




Tuomet apklijuoju kaip moku klinkerio gabaliukais, ir jau tuomet pajungiama tai, kas panašėja į rozetes ir jungiklius:





Tiesa, visos rozetės - su įžeminimu. Įjungiam arbatinuką - veikia!

 

Pajungiam lemputes - jos bus dviejose vietose: šalia židinio ir toj vietoj, kur bus stalas:


Teiravausi, ar būtini pavėsinėje tik laukui skirti šviestuvai, tai berods nebūtinai, nes tai po stogu. Taigi pasirinkimo laisvė didesnė.

Taigi elektros ir šviesos atsiradimo pavėsinėje biudžetas:

- Laidai, 4 rozetės ir jungiklis - 297
- Mūro freza ir adapteris skylėms rozečių gręžti - 40
- Patronai, laidas, lemputės, varžtai, kištukas - 24
- Elektrikas - 50
- Griovio iškasimas kastuvu - 40
  Viso: 451 Lt

Tiesa, grindys pavėsinėje jau baigtos sudėti, dar iš šonų apkalta lentomis, kad atrodytų išbaigtai:




O maumedžio lentų liko... Užsakėme ne 27, o 30 kv.m. - galvojome, kad iš tos V kategorijos teks kai ką atmesti. Bet kadangi tos lentos labai neblogos pasitaikė, ir dar kvadratinį metrą sudaro tarpeliai tarp lentų - tai likusias lentas išnaudosime pavėsinės baldams pagaminti - sukalsime stalą ir suolus. Štai taip!








Komentarai

  1. Manau, kad jūsų rozetės su įnulinimu, ne įžeminimu, tai du skirtingi dalykai, bent taip mus moko universitete :) O šiaip užkliuvo tik ta viena plytelė virš rozečių, galėjot truputi pripjauti, visa kita tikrai puiku.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na taip, ta plytele man irgi nepatinka, bet taip jau gavosi - turejau skubeti klijuoti, ir jau buvo beveik tamsu, ir koreguoti nebuvo galimybes, tai taip ir liko. Siaip klinkerio apklijavime labai daug netobulumu ir baisumu, bet tikiuosi, kad bendras vaizdas bus neblogas, ir dar tikiuosi, kad tas klinkeris laikysis ilgai ir laimingai...

      Panaikinti
    2. Jei akis vis kliūva, tai lupkit lauk kol dar siūlių neužglaistėt.Nusiims nesunkiai. Plytas pridėjus pieštuku pasižymi ir bulgarkyte pripjauni, prišlifuoji. Tikslumo didelio nereik.
      Man kartais irgi taip būva, bet kokį darbą dirbant, jei suchaltūrinai ir pačiam tai nepatinka, tai darai per nauja.

      Panaikinti
    3. na ne taip viskas paprasta :) ta plytele klijuota virs rozetes, o ant jos uzdetos rozeciu plastmases. Kadangi reikejo operatyviai daryti ta klijavimo darbeli, kad klinkeris atsidurtu po plastmasemis, o jau temo (temsta jau anksti), o as po darbo atskubejau, tai nebuvo galimybes lupti ir pjauti tuomet. Nelengva dirbanciam zmogui kartais viska speti :)

      Panaikinti
  2. Maži nukrypimai sau visada atleistini :) Svarbiausia bendras vaizdelis gražus ir žiūrint į visa tai įkvepia ir paties savo rankomis kažką panašaus nuveikti!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nėra nieko nuobodžiau už tobulumą :) Man net neužkliuvo ta netobula plytelė :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip smagu, kai su elektra yra pralaužiami ledai :)
    O mes vis dar laukiame savo sklype elektros, nors sutartis pasirašyta kažkada liepą :))) Ir architektas kažko apsnūdo. Tokie stabdžiai muša ūpą, bet anksčiau ar vėliau pavasaris ateina :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar įrengti elektros daznio ketikliai . Jei taip - kurioje vietoje įrengėte?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai