Didysis šlaitas uždengtas, o tai trečdalis stogo!

Stogas pradėtas dengti iš tos pusės, kur didžiausias plotas - beveik 90 kv m, o tai beveik trečdalis viso stogo ploto. Dengiant šį šlaitą buvo ir 35 laipsniai karščio, ir škvalo, na stipraus lietaus jau galima neminėti - tai jau net nuobodu palyginus... Bet viskas rodos baigėsi laimingai. Tęsėsi darbas kokias geras 5 dienas, dengė tėtis ir kelias dienas jam padėjo iš kaimo paauglys - tiesiog iš apačios atnešti bituminių čerpių lakštų - atgabenti jas ant stogo.

Patarimas - labai sunku pliekiant saulei dėti bitumą - viskas limpa, pataisyti nepatogu, geriausia temperatūra klojimui - iki 25 laipsnių. Taigi karščiausia metų diena - rugpjūčio 8 diena - buvo praleista, nes patikėkit ant bituminio stogo tai jau net ne 35, o kokie 45 maždaug atrodo.

Šiaip viskas labai aiškiai yra išaiškinta filmuke, taigi aš prabėgom. Pirmiausia dedama pradinė juosta, apačioje:

O po to dedamos čerpelės. Labai svarbu, kad pačioje pradžioje viskas būtų super lygu, nes po to tiesiog viena ant kitos klojasi. Taigi kad būtų lygu - įtempiama virvutė:


Dar vienas patogumas - mastikos kibirėlius reikėtų turėti DU vienu metu ant stogo - skirtinguose kraštuose, kad nenešioti, tikrai pagreitina ir papatogina darbą.


Na ir dėliojamos čerpelės, kiekvienas lakštas sulaukia keturių vinių. Vinys tokio ilgio, kad pereina kiaurai ir bitumą, ir OSB plokštę. Na, reikia dar susigaudyti rašte, bet berods tėtis puikiai susigaudė, va gražiai kaip:

Dėl karščio - bitumas labai jautrus tam reikalui, štai - kur ką įspaudi, tai vat ir įspaudas lieka, taigi reikalauja šis dalykas švelnumo:


Dengė dengė, ir priėjo prie kamino. Kaminui suėjo labai daug mastikos, čia jos reikia nepagailėti tikrai. Panaudota pintari juosta. Štai iš įvairių kampų, iš apačios ir iš viršaus kamino aplipinimas:







 

Belieka apskardinti šį kaminą. Kitą savaitę jau laukiu skardininko. Skardininkas apžiūrėjęs kaminą pagyrė, kad labai jau puikiai viskas padaryta su kaminu.

O čia toli ten kyšo ventiliaciniam kaminėliui įdėtas pagrindas.


Kol kas kaminėlio dar nedėjo, kadangi išpjovė skylutę tik OSB, o difuzinės plėvelėj - nebe. Po to.

Ką gi. Kol kas atrodo stogas puikiai, gražiai, jokių nelygumų ar išsikišimų nesimato.

O čia tėtis po karštos darbo savaitės, kritiškai apžiūri baigtą šlaitą, iš kaimynų lauko:

Tas laukas turėjo būtų grikių, bet labiau panašus į piktžolių - nuožmios kovos grikiai neatlaikė :)

Komentarai

  1. Sveiki,

    Kas daugiausia laiko 'suvalgo' dengiant bituminių čerpelių stogą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manau galesiu pasakyti kai bus patirties visa stoga uzdengti, nes kol kas uzdengtas tik vienas tiesus slaidas, plius susidureme su situacija, kad vienoje vieoje susiraukslejo paklotas, taigi kol kas daug issukiu dar priesaky. Pasak tecio, nera taip lengva su ta bitumine cerpe, kaip kad pateikiama reklaminese priemonese :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai