Ar verta man langus įsistatyti prieš žiemą...

Suku galvą, ar verta skubėti su langų įstatymu...

Juos įsistatyti labai norisi - tiesiog emociškai "uždaryti dėžutę". Dar vienas pliusas, kad tuomet galima ką nors pasidėti name, kokias nors medžiagas (nors tiesą sakant nelabi yra ką kol kas), na ir galiausiai jeigu sumąstytume apšiltinti stogą - tai galima būtų daryti - būtų įmanomas darbas viduje kai lauke šalta.

Tačiau:

langus gali pasirodo pavogti net ir įstatytus
langus gali išmušti - namelis stovi "be priežiūros"
(suprantu, kad galima signalizaciją įstatyti ir apsidrausti, na bet vis dėl to...)
Jeigu statyčiau langus dabar, reikėtų įsistatyti ir duris. Tuomet greičiausiai tektų statyti plastikines įėjimo duris (medinių tokiame etape nestatysi - išbrinks nuo drėgmės, o šarvo durys nepadoriai brangios)

Kadangi sienų tinkavimas ir grindų betonavimas bus atliekami tik kitąmet, o tai darbai, kurie ypatingai daug drėgmės namelyje iššauks, tai vat klausimas, ar dera akmens vata šiltinti stogą iki to. Vata prisiurbusi drėgmes praranda savo savybes. Aišku, dedama plėvelė, tačiau ar tokioj stadijoj viskas būtų ok...Skambinsiu matyt į kokį Paroc ir bandysiu aiškintis.

Gal būtų protinga neskubėti ir tiesiog plėvele uždengti langų ir durų angas, ir tik kitąmet, jau užbetonavus grindis griebtis langų ir durų...Nors žinoma, uždaros patalpos yra didelis privalumas, bent jau būtų kur atvažiuoti žiemą :)

Dabar statybų pro medžių lapus nuo kelio nė nesimato, tuo labai džiaugiuosi. Tačiau artėjant žiemai beržai nupliks, ir pro pušis puikiai matysis, jog vyksta statybos. O tai gal ir vilioja kai ką...

Taigi mąstau...

Komentarai

  1. mes desimes siemet, nes pas mus ne sodyba, o gyvenamasis namas, ir norim isikraustyti kitais metais. Skaiciuojam mazdaug taip ( na, bent jau mes taip premetem )
    1. Balandzio 1-30 betonuojat grindis ir dziovinat
    2. geguzes 1-30 tinkuojat sienas ir dziovinat
    3. birzelio 1-30 kabinat lubas, klijuojat plyteles
    4. liepos 1-30 glaistom dazom ir dziovinam
    lieka rugpjutis nenumatytiems ivykiams. plius ziema galima neskubant "pasikrapstyti".

    beje - langus issirinkot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. del langu dar neissirinkau, labiausiai patiko geneo, bet ziuresim, kaip ten bus. Vat tik nezinau ar siemet verta skubeti su langais. Kitu metu planas - apsiltinti namuka ir padaryti lauko apdaila, t.y. apkalti medinemis lentutemis, isvedzioti elektra, vamzdzius, uzlieti grindis betonu, pastatyti pertvaras ir istinkuoti sienas. Siaip namas gali pastoveti per ziema ir be langu bei duru manau. Aisku norisi uzbaigtumo, kazkaip smagiau, bet kas is to smagumo per atstuma :)

      Panaikinti
  2. Situacija labai priklauso kiek dar šiais metais norite nuveikti. Jeigu po langų įstatymo jokie darbai nevyks, tai gal ir pravartu būtų neskubėti. Iki kito pavasario gal pasirodys naujesni sprendimai langų fronte bei ramiau žiemosite negalvodami ar kas nenutiko.

    Vietoje langų galbūt pavyktų grindis susitvarkyti, tai kitais metais darbai sparčiau prasidėtų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gali pastovėt ir be langų, tik geriau kad būtų uždengti.
    Vatą kai sudėsit, tai vistiek hidroizoliuosit ir ta drėgmė nėra labai baisi. Kaip pateks, taip ir pasišalins, nėra taip kad prisigėrė ir psio, vata jau prasta, bet gal vistik geriau pirma betonuot ir tinkuot.
    Tuos darbus dirbant geriau kad nebūtų skersvėjo, nes anas neigiamai veikia darbo kokybę. Staigiai džiūnant atsiranda tempimai betone, o tinkuojant paviršius išdžiūna per greit, ko pasekoje sunkiau dirbt ir sukibimas gali prastėt, nelygu koks tinkas, nes tinką judini anksčiau. Čia savi niuansai ir aktualiau kai karšta, vėjuota, bei labai sausa lauke.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Langus manau nėra prasmės dabar dėti jei nieko neplanuojate daryti, ir vata dabar tikrai nereikalinga.
    Angas reikėtų užsidengti žiemai, ir jei atliko osb plokštės, galima uždengti su ja ir/ar papildomai dar su armuota plėvele. Pas mus sėkmingai buvo uždengta vitrina su osb ir per žiemą atstovėjo puikiausiai, tiesa tik buvo storesnė osb plokštė, bet skirtumo didelio nėra... Kitas būdas, jei atliko lentų, pasidaryti karkasus ir užtraukti plėvele ir dar po kelias lentas skersai prikalt, nes plėvelę vėjas gali ištaršyt.

    AtsakytiPanaikinti
  5. ta pacia dilema turiu, vieni saukia nedek, kiti dek, norisi ir pasikrapstyt ziema, galima elektra pasidaryti kokia burzuike pasistacius, vis susitaupys vasarop laiko...

    beje pasireklamuosiu :) gal ir patarimu bei kritikos sulauksiu: http://niuniauskas.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mano patarimas pasvarstymui - kol nera kazkokios apsaugos, geriau langu nedeti. Turiu artima pavyzdi, kuriems tie, kurie dejo langus, juos taip pat lengvai ir issieme ir kuo puikiausiai issiveze uzpustytu keliu... Tenka pripazinti, jog Lietuvoje kai kas gyvena ir prasigyvena labai originaliai, o kai kam tai kainuoja dvigubus langu paketus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau kad ir nedesime, nes nelabai ir spejame is vienos puses, dar daugybe smulkiu darbeliu reikia padaryti, o ir rizikuoti nenoriu is kitos puses. Taigi langai ir durys bus jau tik kita sezona...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai