Ieškau nuostabaus mūrininko :)

Pradedu ieškoti kas galėtų mūro darbus atlikti. Jeigu kas galėtumete tarti gerą žodį apie kokius meistrus - tarkite, jeigu nenorite tinklaraštyje viešai - labai dėkinga būsiu už laiškutį adresu sodybastatau@gmail.com

Mūrysiu iš haus blokelių, labai tikiuosi, kad galima bus startuoti kovo pabaigoj - balandžio pradžioj, nors su orais ne-kažin-kaip sekasi kol kas :)

Su artjėjančiais visus! Kad mums visiems ir oras puikiai gelbėtų, ir meistrai būtų darbštūs, išmanūs ir geranoriški, ir statybines medžiagas pasisektų už gerą kainą nusipirkti, puikios nuotaikos, auksinės kantrybės,  fantastiškų idėjų ir kad išlaidas skaičiuojant gudrūs ir sumanūs jaustumėmės :)


Komentarai

  1. Na tikriausiai būtų naudinga ir vietovę nurodyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki su Naujais visus statancius ir jau pasistaciusius :) Noriu paklausti kas jums taip pigiai padare grunto tyrima?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki su Naujais visus statancius ir jau pasistaciusius :) Noriu paklausti kas jums taip pigiai padare grunto tyrima?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tyrimą darė Geoaplinka - www.geoaplinka.lt . Tikrai gera kaina, reikėjo šiek tiek ir pasiderėti, bet buvau apklaususi daug ką, daug kas bandė įpiršti dar grunto zondavimą, kas iš principo mano atveju tikrai nereikalinga būtų. Šie vaikinukai ūkiški ir rimti pasitaikė.

      Panaikinti
  4. O ka duoda tas zondavimas? As tik bijau del saltinuku mat dar rudeni vedziausi vandeni tai aptikau saltinuku ar kokio tai gruntinio vandens keliose vietose teko greit suktis ir didokas prudas salia yra o gruntas tai smelis su dar kaskuo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesą sakant jau nepamenu tiksliai, ką duoda tas zondavimas. Man architektas patarė, kad tam mano atveju nevertėtų leisti tam pinigų, tačiau pats architektas ir darė pamatų projektą, taigi gal jam todėl to ir nereikėjo, kad žinodamas, iš ko bus statomas namas, kokie kur krūviai teks. Čia reikėtų pasidomėti tiek geodezistų, tiek architekto ir konstukrotiaus nuomonės - ir pačiam pasidaryti logišką išvadą, bet tikrai nevertėtų pasiduoti visokiems gasdinimams ar paranojiškam požiūriui

      Panaikinti
  5. Sveiki
    Norėjau sužinoti kodėl persigalvojot statyti sienas ir haus blokelių? Juk buvot sugalvoje naudot arko blokelius.
    Keisčiausia tai kad mano namo projektas labai panašus ir apsisprendimai iš ko statyti buvo tokie patys. Pamatai iš haus , o sienos iš arko blokelių. Kodėl pakeitėt nuomone? Jei galima argumentuotai , nes kai paskambinau pasikonsultuoti del haus pamatinių bloku tai irgi siulė persigalvoti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkaip sunku prisiminti tuos visus argumentus, bet tikrai buvo logiški :)
      Na o jeigu rimtai, tai po ilgo nagrinėjimosi ir kapstymosi, išaiškėjo, kad sienas reikia statytis iš to kas pigiau. Taigi haus prieš arko šiuo atžvilgiu laimi.

      Kadangi hause tokie tuščiaviduriai, tai į kampus dedama armatūra ir tai sutvirtina visą namo konstrukciją. Dar vienas momentas - mūrijant iš haus taip pat iš haus pamatinių blokelių mūrijamas ir virsutinis ziedas, tai lengviau, nes nereikes daryti vadinamos apalubkes.

      Kreipti į mūro šilumos varžą šiais laikais kaip ir nereikia - mūras turi būti tiesiog tvirtas, o šilumą "parūpina" šiltinimo medžiagos. Kitavertus mūrijant iš haus sienos kaip ir tuščiavidurės gaunasi, ir oras sienos viduje pagerina silumine varza.

      Reikia tureti omeny, kad arko, kaip ir silikatas ypac sugeria / igeria dregme. O as statau is leto, ir sumurijus dezute paliksiu maziausiai metams ar dviem neapsildyta, be isores apdailos. Haus gali stoveti kiek nori, jie dregmes labai mazai sugeria. Taigi namukas gales stoveti ramiai, nors kai kurie net is duju silikato pastate deze, palieka ja ziemai, na bet taip nederetu.

      Jeigu netaupyciau, tai statyciau nama is keramikiniu blokeliu - jie is tiesu patys ekologiskiausi - molis, sveikiausi. Taciau jie ir brangiausi, ir murijant "yra niusansu". Na o pasiklausinejam statybininku del haus - kazkaip labai neblogai juos vertina.

      O del pamatu - tiesiog ieskojom is ko lengviausia savo rankom statyti pamatus, ir tai pasirode haus, sudeliotas kaip konstruktorius, laukiu pavasario, ziuresim kaip issilaike per ziema :)

      Panaikinti
  6. del pamatu tai tai sutinku. o del sienu tai noresiau pasigincyti nes is silikato statant sienas nereikia ju armuoti taip pat nereikia virsutinio ziedo. jau susitaupo. neskaitant kad dar kampuose pas haus reikes betono ir armaturos papildomai. toliau skaiciuojam apie sienu tinkavima. haus reiks tinkuot ar gipso plokste klijuot paskui glaistyt. arko tik glaistyt. (aisku cia ziurint kas murys. as pats murysiu tai stenksiuos kad sienos butu kuo lygesnes kad nereiketu tinkuoti. murysiu su klyjeis kad tarpai butu kuo mazesni.) toliau lyginu visokius tvirtinimus, kad ir tuos pacius langus su kuriais yra problemu tvirtinti prie haus. ir prisiminkim apie elektros isvedziojima taip pat problema. taigi cia mano tokie paskaiciavimai apie blokelius. kadangi viska darysiu pats tai mastau kaip galiu pasidaryti paprasciau ir geriau aisku manau kad ir pigiau gausis.
    cia susisiekiau su vienu zmogumi kuris jau pasistate is haus :

    Mane domina kaip juos reikia apdirbti (vidaus apdaila ). Ar sienos gaunasi lygios ? ar jas reikia tinkuoti ? ar tinkas gerai limpa , dziusta?
    sienos kaip sienos kaip sumuris ta ir turesi, o kad tinkuot reikes tai faktas, tinkas limpa normailai viskas te gerai tik dziusta ilgai ir "traukia" letai, bet as tinkavau ziema tai te traukimo nereik tiketis gero, o vasara tinkuojant tai manau viskas te daug maz normaliai bus, kai greit traukia tai irgi blogai taip buna and duju silikato....

    kaip del elektros laidu isvedziojimu? vedziojau pats tai sunkumu yra nes blokelis kietas juk, i siule kaldavau vini nes i blokeli tai neikalsi, bet turbut dauguma i siule kala nebent blokeliai minksti, o sitie tai kieti tokie, tai taip nemalonu buvo su el laidias bet skiedinys visur vienodas juk kokius blokelius bemurytum

    jei galit parasykite pliusus ir minusus. gal minusas kad jie nera silti kaip fiba pvz pliusas kad angas turi galima vamzdziu ileist lengvai ir tustumas uzpusti makrofleksu,pliusas yra kad dugnai uzdaryti murijasi lengvai del to, nes brolio tai atvirais galais..
    minusas kad tvirtint kazka reik atsargiai grezioti, siltinant is lauko reik smeiges tiksliai parinkti irgi atsargiai grezioti nes perfas ismusa skyle vidinej pusej ir nelieka mesos tvirtinimui kaiscio, todel kai gresit nespaust perfo reik arba grezti be kalimo

    kai langus tvirtinsi tai grezti reikia istrizai zemiau siules nukreipiant grazta i virsu( abiejomis kryprimis istrizai) kad varztas isikabintu ir per isorine sienele ir per vidurine sienele ir per dugna...
    naudoti reik ne kalamus varztus o sukamus varztus jai statai pertvaras ar kazka tvirtini

    matai fibos blogumas tas kad jie minksti varztai nelaiko, bet giliau grezi ir laiko, keramika irgi panasiai nelabai varztai laiko
    geriausiai tai silikatiniai varztus laiko kiti jie jei laikis silumo tai stiprumo nebus, as dejau 20 putos deciau sekati kart ir 25 jei geras smeiges ~ 28-30cm rasciau ir lygtai tokiu yra man jau atrodo... jei dar neatsirado tai tuoj atsiras...
    langus iskisinejau kad nebutu tokie angokrasciai igilinti...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. del to virsutinio ziedo tai maciau kad raso jog arko atveju jo nereikia bet as nelabai suprantu kodel. Sakykim haus atveju tai tarp blokeliu susidaro tokios kiaurymeles ir jas uzpildai betonu - gaunasi visos sienos kaip monolitas. Ir vis tiek zieda darai. O vat arko atveju kazkaip nesuprantu kodel ziedo nereikia...

      zinoma, manau kad arko irgi super, buvau jais susizavejusi, tik jie labai sunkus yra, bet gal tai kai kuriais atvejais ir pliusas.

      Nezinau - gal skaiciuojant kad jau pastacius haus reikia dar tinkuoti pries glaistant (cia jus vidine apdaila matyt turit omeny) - gal viska kartu sudejus ir ne pigiau haus bus. Bet jeigu ziureti siaip kaina tai haus man zenkliai pigesni susidare. O del armaturos poreikio - tai gal cia kaip tik pliusas, juk tvirciau kazkaip? :)

      aciu labai uz info, ypac del langu - nelabai sito buvau girdejusi, kad buna niuansu.

      Del elektros isvedziojimo - aiskinosi tetis, pati kol kas negaleciau pakomentuoti - ten reikia zinoti kaip, bet matyt apie tai bus rudeni tik...

      Bet kokiu atveju mirkstancio arko muro nepalikineciau ilgam laikui, o su haus tai galesiu padaryti. Kol kas savo nuomones nekeiciu, nors kas zino - gal iki balandzio nuomone dar pasikeis :)

      Panaikinti
  7. ;) matot problema ta kad pakalbejus su haus atstovu man sumaise visas kortas. tai daba bandau aiskintis visokius niuansus. jus taip pat galvojot apie arko todel ir smagu kad musu nuomones sutampa, bet jus perigalvojot, todel as ir galvoju, gal mano pasirinkimas blogas?
    Net galva skauda nuo tokiu rupesciu kai viska reikia suplanuot i prieki :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na taip, tikrai visokiu galvosukiu daug, ypac kai is pradziu isvis nieko nesigaudai - kaip kad as...su atstovais sneketis gan pavojinga kartais, ju reikalas juk parduoti, bet del to jie pradeda kartais ir itartinai atrodyti :)

      is tiesu ka padarem - tai tiesiog pavaziavom atradom besistatanciu namu is haus ir paklausinejome paciu statybininku "na ir kaip?" Tai sie lyg ir giria :) Tai cia buvo paskutinis tyrimo etapas, pries tai visko prisiskaityta, ir su atstovais pasneketa, ir supermamose atsiliepomu ivairiu atrasta. Bet svarbiausia - kaina. Ir dar svarbu kad nebutu "minkstos" sienos - cia berods is duju silikato kai ismurija, po to spinteliu virtuvej neturi prie ko tvirtinti :) Vat kai pastatysiu is hauso tai galesiu patarimus dalinti, tikiuosi bus "kaip reikia" o ne"kaip nereikia" ...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai