Ką daryti kai šlapia arba rudeninių pamatų įrengimo ypatumai

Vis gi nusprendėme bandyti taisyti padėtį su esamais resursais. Reikalas ir visas baisumas tame, kad betonvežis su betonu (reikės šįkart 6 kubų to gėrio) sveria berods 30 - 40 tonų... Ir tos tonos turi pravažiuoti pro išskystėjusį dalyką, kuri panašus į "keliuką". Užbėgant už akių - nežinia, ar būtent čia bus keliukas ateity, lyg ir norėtųsi kiek kairiau kad jis būtų; todėl labai jau investuoti į kelią nesinori. Seku orų, o tiksliau kritulių prognozes tokiam štai tinklapy: http://www.meteo.lt/skaitmenine_prog_lt_zem.php?skpt=lt_krit
Pagal šias prognozes sakyčiau, kad trečiadienį turėtų būti Vilniaus rajone potvynis... Na bet vis gi kažkaip reikia pozityviai mastyti ir kaip nors taisyti padėtį. Todėl prirankiojom akmenų (jų labai daug toj vietoj kur pavasarį išarė kaimynas žemę) ir bėrėm juos ant tos pliurzes, į duobę:


Ir ant viršaus smėliuko dar. Akmenų tikrai daugybę pririnkom...kas grybas, kas uogas, o aš akmenis, hm...


 Ir vėl - smėlis ir akmenukai, vis daugiau ir daugiau:


O sekmadienį kadangi puoliau dažyti pavėsinę, nes orai saulėti ir vėjuoti buvo, o tėtis - dengti pavėsinės stogą plėvele žiemai, tai paprašėm vyruko-kaimiečio privežti krūvą smėlio ir užbert ant tų akmenų ir...patrepsėti.

Va kaip pritrepsėta iš vienos ir kitos pusės, kelis kartus pravažiuota su lengvaja - važiuoja gerai, nestringa, nenešioja net lėtai važiuojant.


Galvoju, kad ir lis - pritrombuos tą smėlį, o po apačia akmenys. Vešim tikriausiai betonvežio vairuotoją rodyti vietos - tegu įvertina kiek čia saugu važiuoti jam dabar...
- - - -
O čia papildymas, kurį rašau jau vėliau, kaip visgi išsprendėme: http://statausodyba.blogspot.com/2012/10/pravaziuojamas-keliukas.html

Komentarai

  1. Nu va, gerai padirbėjot ir viską sutvarkėt, liux :)
    Jau su tais lietum, tai pamenu 2010 vasara buvo ypatingai lietinga, 2 dienas meistrai padirba ir vėl pertrauka, lietus nuolat pylė kaip iš kibiro visą vasarą :( Šiemet tai pakankamai gera vasara buvo, nepamenu, kad būčiau pergyvenusi, kad lietus lyja ir trugdo stogo darbams...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o aš sakyčiau gan lietinga vasarėlė teko šiemet. Birželį negalėjo sudygti agurkai nes žiauriai šalta buvo, o rugpjūtis irgi šlapias ir šaltokas... Labai jau fragmentiškai vasarėlė džiugino. Tik pamenu balandžio pabaigoj buvo karšta ir po to liepos pradžioje irgi +33 trinktelėjo. O šiaip tai gan dažnai mirkom. Gal jums išpuolė tie sausesni tarpai - super! Labai labai tikiuosi, kad kitąmet bus sausų periodų mano stogui ;)

      Panaikinti
    2. Išties, matyt išpuolė geresni tarpai. Balandį sienas mūrijo, nuo liepos stogą dengė. Taip, kad oras buvo tikrai puikus tuo metu darbams. Agurkams matyt per prastas išėjo :)

      Panaikinti
    3. ot tai tau! O pas mane agurku buvo siaubingai daug - suspejom suvalgyti tik koki trecdali, kiek pridygo ir prisirpo... Juokingiausia, kad as juos tiesiog pasodinau i zeme ir ne kiek nepriziurejau, bet derlius...mmm... Kaip matau kiekvienam savo dziaugsmai :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai