Smėlis. Daug smėlio

Per paskutines dvi savaites, kol stresavau dėl dokumentų leidimui pridavimo, nuveiktas dar vienas svarbus dalykas - nuimtas augalinis sluoksnis ir...privežta smėlio.

Istorija su smėliu prasidėjo, kai parūpo paskaičiuoti, kiek gi jo prireiks, kai padarysim rostverką. Paskaičiavom iš pradžių apie 150 kubų, pradėjau domėtis kainomis ir nustėrau kad vien smėlis man gali kainuoti 4,5 tūkstančio. Perskaičiavus paaiškėjo, jog vis gi matyt reikia kiek mažiau - 120 kubų. Vis gi 300 litų už mašina su 12 kubų smėlio atrodė žiauru...

Tačiau kur beskambinau ar važiavau - visur ta pati kaina. Tuomet kaimynas ūkininkas prasitarė, kad šalia Jašiūnų yra karjeras. Greitai nuvažiavau, nes buvo darbo diena, karjeras dirbo (kaip tik buvau pasiėmusi laisvą penktadienio pusdienį) - sako, kaina apie 200 Lt. Hm!? Super, sakau - man reikės po kelių savaičių. "Oi ne...mes jau ir savaitės neištempsime, smėlis karjere baigiasi, karjeras tuoj užsidarys". Nukabinau nosį, o čia ir sako - o tu į būsimų pamatų viduriuką smėlį supilk. O aš kaip tik augalinį sluoksnį pradėjau nuiminėti (tą istoriją aprašysiu būtinai netrukus) ir pamatų kraštai gražiai sužymėti. Ką gi, sutarėm, kad atvež 10 mašinų po 200 litukų. Tiesa, aš dar paskutinę minutę radau smėlio po 250 Lt, tačiau 200...manau - pasisekė čia man. Viso smėlis kol kas už 2000 Lt gavosi, matysim, ar užteks - vėliau.

O sklypas pradėjo panešėti į statybų aikštelę. Dar kelias mašinas kas netilpo į vidų (nes nenorėjom, kad būtų užversta būsima polių gręžimo vieta) išvertė šalia - jas kai jau smėliuką reikės sustumt į vidų ir išstumdyti, panaudos tiltuko bobcatui sudarymui.


Na o šiandien atvažiavo ir išvertė nedidelę smėlio krūvelę šalia kelio ant sklypo ribos su kaimynų sklypu. Valio!!! Statys transformatornę:

Turėsiu neužilgo elektros :)

Komentarai

  1. Sveiki,

    Kontaktų neradome, tad rašome čia.
    Turime Jums bendradrabiavimo pasiūlymą dėl tekstų šiam blogui.
    Jei domintų, susisiekite su mumis adresu vadyba@eglesum.lt

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiksliname el.pašto adresą: vadyba@eglesum.com

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai