Pavėsinės nudažymas ir paruošimas žiemai

Oi nelepina šis ruduo orais... Spalio vidury, savaitgalį griebėmės dažyti pavėsinę iš visų jėgų, kad spėtume bent jau vieną kartą padengti dažais. Kitus porąsyk dažysiu jau tik pavasarį. Tarp visokių lietų ir vėjų šiaip ne taip išdažyta visa ir puikuojasi medaus spalva, kad tikrai atrodo labai šiltai, mielai ir jaukiai:


Pirmam vienam kartui užteko vieno indo dažų, neliko ir lašelio - pats tas. O štai kaip visa pavėsinė atrodo, net saulė žvilgtelėjo trumpam:


Supratom, kad pamatus užbaigti yra prioritetas, taigi nusprendėme pavesinės stogo bituminėm čerpelėm nedengti, šį darbelį nukėlėm pavasariui (nors čerpeles ir vinukus esu jau ir nupirkusi, yra net vėjalentės). Taigi, kad OSB plokštė nepramirktų, nusipirkom plėvelės, ir uždengėme ja pavėsinės stogą:


Ištiesiama plėvelė ir pritvirtinama su plokščių plonų lentučių pagalba. Tiesa, kai dengėme laikino namuko stogą, tai pakalėm tiesiog vinimis, ir per tas vietas pradėjo tekėti vanduo. Todėl būtinai reikia pakišti iš vidinės lentutės pusės štai tokį mažiuką gumos gabaliuką:


Tokiu būdu vanduo pro prakaltą plėvelėje skylutę jau neturėtų sunktis. Mes perdengėmė ir plėvelę ant laikino namuko su tom gumytėm jau šįkart.


Tėtis lakstė po stogą, o aš nešiojau kopėčias ir palipėjus prilaikydavau, įtempdavau, prispausdavau. Taigi pavėsinė paruošta peržiemoti atrodo taip:


Minusas to, kad nespėjom: na, pirmiausia gal tiesiog norėjosi ją užbaigti, tačiau kad nespėsime židinio šiemet įrengti, tapo aišku gana seniai, antra - šiek tiek nenumatytų išlaidų plėvelei ir t.t., trečia - apmaudu, kad net nudažyti porą kartų neleido bjaurūs šlapi orai. Tačiau yra ir pliusų: kitąmet pradėsime darbus nuo židinio, ir tuomet stogą dengsime jau kai bus įstatytas kaminas - nereikės sukti galvą kaip pro čerpeles stogą pjauti, kaminą kišti ir užtaisyti. Na ir turėsiu apsčiai laiko židinio projektui sukurti.

O kai tik pavasaris įsibėgės, griebsimės židinio, aš - klinkerio plytelių klijavimo ir antrinio nudažymo, tėtis - stogo ir grindų.


Komentarai

Populiarūs įrašai