Kur galima kasti tvenkinį

Tiesiog pridedu nuorodą, kur aprašyta, kur galima kasti nuosavą tvenkinį, kokio dydžio ir ar reikia derinti: http://grynas.delfi.lt/aplinka/nuosavas-vandens-telkinys-kur-galima-kasti.d?id=59316357

Na ir yra šviežia nauja dirbtinių vandens telkinių įrengimo tvarka:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=430236&p_query=&p_tr2=2

Kadangi pas mane žemė išmelioruota, man reikės gauti savivaldybės leidimą, ir neabejoju, kad kainuos papildomai kokių nors įrengimukų įrengimui.

Dar keli klausimėliai, kuriuos pradėjau svarstyti - kaimynas taip pat suinteresuotas turėti tvenkinį ir siūlo kasti kartu - t.y. ir mano sklypo, ir jo sklypo teritorijoje. Yra pliusų - pigiau kainuotų, ir mano atveju - jo sklypas yra žemiau, ten ir vanduo aukščiau būtų. Bet yra minusų - jau neaptversi sklypo tvora, jeigu kada gyvenimas privers mąstyti apie tvorą. Ir nežinau, kokie tai kaimynai, kaip jie norės elgtis su tvenkiniu. Na ir nežinia, ar bus malonu panosėj svetimus žmonės besimaudančius ir besideginančius matyti, kažkaip savo sodyboj norisi privatumo...

Bet kokiu atveju visų pirma reikia išsitirti, ar įmanoma savo teritorijoj turėti kokybišką tvenkinį ir kaip ta melioracijos sistema, esanti 1,5 m po žeme, įtakos patį įrengimą ir įrengimo kainą...

Komentarai

  1. Man juokinga kai prisikasa kruva tvenkinuku aplinkui, ypac soduose pilna buna tu balu, bet is kitos puses savo yra savo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. patikėkit, kai netoliese nėra nei upės, nei ežero, vandens telkinio pradeda labai trūkti. Todėl jeigu yra galimybė turėti nedidelį tvenkinuką, reikia ja pasinaudoti. Vis gi geriau nei pripučiamas baseinas :)

      Panaikinti
    2. Vis tik aš mieliau isirengčiau kubila integruota terasoje: http://www.spas.lt/Aktualijos/Kubilas-Integruotas-Terasoje/
      Ar nedideli baseinuka šalia pirteles, kaip cia: http://www.atokampis.lt/wp-content/uploads/2011/08/Picture-172.jpg ,
      arba cia: http://www.lauko-baseinai.lt/klasikiniai-baseinai-oxid/karkasiniai-baseinai/apvalus-baseinas-d-8-00.html
      nes tvenkinukui reikia daug daugiau priežiūros, žolem apauga, dumblas kaupiasi, uodai žolese veisiasi.

      Panaikinti
    3. Na, apvalu zydra baseina oj kaip reikia priziureti - nuolat valtyti vandeni, pazistami isirenge, tai elektros siurbikas ten...ir vanduo nuolat saltas :)
      O baseiniukas salia pirteles - kai suprantu tai butu stovintis vanduo. Kiek girdejau, jeigu tvenkinukas nemazas, tai jis savaime issivalo. O uodai tai cia visur ju yra, sia vasara tiesa ne itin daug, nors sklypas ir tarp lapuociu, matyt vasara tokia.

      O man patinka ir mazi tvenkinukai, apsodinti ivairimis zolemis ir lelijomis - cia tokie labiau del grozio kur :) toki atskira galbut butu galima isirengti netoli namo, kainuotu nedaug manau.

      Panaikinti
  2. Tvenkinį reikėtų kasti apie 50 arų dydžio ir ne mažiau 3 m. gylio tai bus tvenkinys tikrai geras, o visi mažesni tai tik balos uodams veisti ie varlėms karkti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei 50 arų tai nesiveis nei uodai nei varlių nebus? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, kažkur skaičiau diskusiją apie tvenkinių kasimo kainas, tai iškasti ir sutvarkyti - 1 aras - 900 Lt....paskaičiuokim 50 arų... na, gal man užtektų ir 10 :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mano sklypo kaimynai išsikasė nemažą 60 arų tvenkinuką, su nuolaida sumokėjo 50 t.Lt

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kaip kasti kai sklype yra melioracija, melioracijos vamzdziai isdelioti mazdaug kas 10-20 metru, negano to eina pagrindinei 250mm., 200mm., ir 125mm. vamzdziai?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai