Kaip pateikti prašymą Vilniaus rajono savivaldybei leidimui statybai gauti

Kokia buvau naivi tada, kai pagalvojau, kad projekto dokumentai buvo priduoti tada, kai jie buvo nunešti į Vilniaus raj. savivaldybę: http://statausodyba.blogspot.com/2012/07/priduoti-dokumentai-statybos-leidimui.html :)

Mano architektas kalnus nuvertė, kad projektas būtų įkeltas į infostatybą per...3 savaites! Esu be galo dėkinga jam, kad nepatingėjo paskambinti kad ir po dešimt kartų į savivaldybę per dieną...brrr... Bet svarbiausia- negaliu patikėti - projektas vakar, rugpjūčio 24 dieną priduotas ir paleistas tvirtinimjui infostatyboje.

Bet viską bandysiu išdėstyti nuosekliai.
Taigi, Vilniaus rajono savivaldybėje niekas projekto į infostatybą nekelia. Nors pagal tvarką - "Kai gaunami visi privalomi dokumentai, prašymą išduoti statybą leidžiantį dokumentą ir visus pateiktus dokumentus per 2 darbo dienas įgaliotas valstybės tarnautojas paskelbia Lietuvos Respublikos statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje „Infostatyba“."

Iš karto užbėgant už akių - ne viskas taip blogai. Tai, kad projektą įkeli pats arba tavo architektas, turi didžiulį privalumą - infostatyboje įkėlęs asmou mato, kas priskirtas tvirtinti, mato, ar jau patvirtinta, kieno trūksta - su visais tvirtinančiųjų kontaktais. Jeigu projekto dokumentus įkeltų tarnautojas, to sąrašo nematytum, lauktum 20 darbo dienų ir jeigu kas ne taip - sisirašinėtumei ilgesingais raštais bei laiškais...

Dar vienas ypatumas šioj savivaldybėj - su melioracijos skyriumi ir su kelininkais turi suderinti PRIEŠ keldamas projektą į sistemą. Melioracinjos viršininkas oi kiek turėjo pastabėlių, viskas derinama tik jo kabinete ir pan. Su kelininkais architektas trumpai pasiginčijo ir kaip suprantu jie atlyžo. Taigi projektas buvo įkeltas, greitai surasta moteriškė, kuri sužiūri ar viskas pateikta teisingai ir paleidžia tvirtinimui. Ši pareiškė, kad teks laukti rugpjūčio 28 dienos, kol ji paskelbs. O melioracijos viršininkas išeina tądien atostogų, taigi labai labai reikėjo viso reikalo netempiant kažkokiu būdu įkalbėti tą moteriškę spustelėti start mygtuką. Trūko parašėlio ant projekto, ir nepatiko failas, kuriuo buvo pateiktas elektroninis failas. Taigi visa tai buvo suorganizuota, įkeltą projektą atmetė ir naująjį su minėtom korekcijom įkėlė...tą patį vakarą - matyt architekto kokie aštuoni skambučiai per pusdienį tiesiog užkniso... Jėga! Melioracijos viršininkas, prie kurio buvo labiausiai derinamasi, pažadėjo prieš pat atostogas paspausti patvirtinimo mygtuką - tą jis ir padarė. Kadangi architektas mato prašymo nagrinėjimo eigą, tai tą pačią dieną TEO taip pat patvirtino. Ką gi, per artimiausią mėnesį suspaudalioti turėtų ir visi likę. Viso yra 12 "apaštalų":
1. Melioracija
2. Kelininkai
3. Vietinio ūkio skyrius - inžinieriniai tinklai
4. LESTO
5. Lietuvos dujos
6. TEO
7. Priešgaisrinė
8. Administracijos statybos skyrius
9. Rajono vietinio ūkio sk. elektrotechnika ar pan.
10. Sveikatos centras
11. Architektūros ir planavimo skyrius - inžinieriniai tinklai ir statiniai
12. Architektūros ir planavimo skyrius - vyr. architektės pavaduotoja

Ką mano manymu svarbu žinoti tiems, kas dar tik teiks prašymą Vilniaus rajono savivaldybei:
a) visų pirma, būtų gerai, kad derintų architektas, kuris žino reikalavimus, taisykles, gali pasiginčyti ir atstovėti savo tiesą. Taip mano manymu kartais galima sutaupyti ir gerą pusmetį...
b) Taip pat geriau, jeigu architektas pats ir įkelia prašymą su visais dokumetnais į infostatybą, tam kad kontroliuoti eigą ir viską stebėti adresu www.planuojustatyti.lt adresu.
c) Labai svarbu nesiklausinėti įvairių moteriškių, dirbančių savivaldybėje ir atliekančių informacijos suteikimo funkciją, kaip pateikti prašymą - jos jus suklaidins, apgaus ir iš doros kelio išves. Nes jos pačios nė velnio nesiorientuoja naujose tvarkose ir juolab savivaldybės savose tvarkose.
d) Jeigu jūsų sklype yra atlikta melioracija - tiesiu taikymu į melioracijos viršininko pono R. Narunec kabinetą - jis jums viską aiškiai paaiškis, ir jeigu numatysite jo išsakytas pastabas projekte, be jokių delsimų patvirtins infostatyboje projektą.
e) Taip pat užeikite pas kelininkus - kabinetas priešais melioracijos viršininko kabinetą - ten taip pat mėgsta iš anksto pažiūrėti ar tikrai viskas projekte gerai. Tik tuomet galima kelti prašymą į infostatybą.
f) susiraskite prašymo nagrinėjimo eigai startą duodančią darbuotoją ir informuokite ją, jog operatyviai pažiūrėtų, ar tikrai visas ok. Jeigu ne, padarykite korekcijas, paprašykite atmesti įkeltą dokumentaciją ir įkelkite per naują. Sutaupysite savaitėlę taip.
g) nelaukite 20 dienų - verta paskambinti tvirtinantiems ir paskubinti :) Turiu patirties, kaip šioj savivaldybėj 20 dienų virsta į daugiau kaip 30, todėl manau su paskubinimu ir spaudimu kaip tik tos 20 ir gausis!
h) reikės susimokėti mokestį 250 Lt ir tai patvirtinantį dokumentą taip pat įkelti į sistemą, taigi geriau tai padaryti kuo skubiau. Pati bandysiu ateinančią savaitę.

Na ir... dabar aš jaučiuosi taip ir įtariu kad mano architektas panašiai :)




Komentarai

  1. Statybos leidimų išdavimo tvarka yra reglamentuojama Lietuvos Respublikos statybos įstatymo (Žin., 1996, Nr. 32-788; 2001, Nr. 101-3597) 23 str., taip pat STR 1.07.01:2010 „Statybą leidžiantys dokumentai“, patvirtinto Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2010-09-27 įsakymu Nr. D1-826 (Žin., 2010, Nr. 116-5944).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laba. Pagarba uz pastovu ir issamu isikurimo ziniu pasidalijimu. Ieskau architekto kuris turetu patirties VR 'virtuveje', prasau atsiusti kontaktus adresu linasadas@gmail.com. Aciu ir geru buvimo dienu sioje sodyboje..:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,
    gal blogo autorė galėtų savo el. paštą nurodyti. Norėčiau pasikonsultuoti dėl namo statybos Vilniaus r.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai