Iš ko daryti rostverką

Domėjimasis rostverku iš haus blokelių tęsiasi. Daug kas žino, kokia technologija, bet va neteko užtaikyti ant ko nors kad būtų pasidaręs. Čia matyt naujas gan dalykas yra. Plius yra gana skeptiškas požiūris. Vis gi galimybė pasidaryti rostverką be klojinių atrodo labai patraukliai.

Taigi per šias dienas sužinojau daug niuansų:

Na, išgirdau tokį dalyką, kaip erdvinis karkasas (armatūrinis), ir vargu ar naudojant haus blokelius jis įmanomas. Galbūt dėl šios priežasties yra manančių, kad statant dviejų aukštų namą, kai apkrovos yra didesnės, pamatų iš haus nerekomenduotų. Tačiau vieno aukšto namui tai neblogas variantas. Na, reiketų pasirinkti ne sunkiausius blokelius sienoms. Šiuo atveju, jeigu anksčiau galvojau sienas mūryti ir Arko blokelių (o šie yra tikrai sunkūs), tai tą mintį jau beveik palaidojau ir manau, kad pasirinksiu haus ir sienų mūrijimui.

Kas yra dar svarbu - reikia paruošti labai lygų pagrindą rostverkui, juk tai blokeliai, ir idealu, jeigu jei sustatomi lygiai. Beje, reikia ruošiant armatūrą, numatyti kad armatūros karkasas atitiktų blokelio ertmes, t.y. tilptų į jas. Be to, stengtis kuo mažiau lankstyti armatūrą. Mes manau dėsime į polius armatūros po 5 vnt 10 mm storio.

Vis gi svarstant visus minusus ir pliusus, ir pasiryžus gerai pasiruošti ir tvarkingai viską numatyti, gali būti, jog rostverką darysime iš haus blokelių. Vis gi nusipirksiu kokių 10 jų vienetukų, pasidėlioti :)

Beje, architektas numatė rostverko aukštį  70 cm, o haus blokelių aukštis 25 cm, taigi dedant 3 eiles, susidarys 75 cm. Tam, kad betonas gerai užlietų armatūrą, reikės vibratoriaus (!?) ir skystesnio betono...

Oi kaip viskas čia sudėtingai skamba ir mano vargšė galvelė užkrauta visokių naujų sąvokų...Bet lyg ir viską supratau, reikia, kad dar susigulėtų visos mintys, o tuomet judėti į priekį.

Komentarai

  1. Nieko sudėtingo čia nėra, sudėtingiausia pasidaryt lygų pagrindą blokeliams, ar armatūra bus pavieniais strypais rištais, ar plokštuminiais karkasais skirtumo jokio. Esant 70cm auk62io rostverkui jos reiks minimaliai. Aš manau patogiausia pasidaryt reikiamo pločio "kopetėles" (15 cm pločio taip kad tilptų paguldyt į blokelį) armatūra vertikalia kryptimi tur būt išdėstome ne rečiau kaip kad 40cm. tai išeis 3 kopetėliu eilės. vertikaliai armatūra manau nėra būtina, kirpimo jėgas perims pats betona, tačiau galima konstrukciškai sudėt kas koki 20 -25 cm apkabas jau sumūrijus blokelius. Pats iškeliu toliau kanalizacijos kasti :) kai grįšiu galiu paskaičiuot rostverko armavimą, jei atsiūsi planus, polių planą ir fasadus.
    p.s i poliu dėkit 4 armatūras taip kad prie jų būtų patogu tvirtint rostverko armtūra, daugiau polyje armatūra niekam nereikalinga..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pamatu planeli galeciau atsiusti el. pastu, is principo ten tokie skaiciai: bendras rostverko ilgis - 69 m, aukstis 75 mm (haus blokeliu aukstis 25 cm x 3) , o plotis - butu 20 cm.

    Aciu uz rekomendacije deti 4 armaturas i poliu, is tiesu jeigu deti 5, tai po to butu sudetingiau tvirtinti rostverko. Manau kad 10 mm uzteks matyt.

    Jeigu ka, mano el.pastas: sodybastatau@gmail.com :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai