Šildymo sezonas arba kiek kainavo šylančios grindys

Pastatėm atskirą skaitliuką, kad galima būtų tiksliai matuoti :)

Kol name statybos ir nėra jokių termostatų bei santechnikos, tai tiesiog įjungėm šilumos siurblį ir paduodamo vandens temperatūrą į grindų šildymo sistemą 25 laipsniams.

Kai buvo dideli šalčiai tai rasdavome 17 laipsnių, kai pasidarė šilčiau - tai 18-19 laipsnių patalpose. Jeigu būtų įstatytos durys į sandėliuką ir katilinę (tos patalpos nešildomos), tai gyvenamose patalpose būtų šilčiau, manau.  Na ir ne tuščiam name, kuriame yra technika ir judantys kvėpuojantys žmonės, gaminamas maistas - irgi nemenki šilumos šaltiniai, matyt oras greičiausiai įšiltų dar labiau. Pagyvensim - pamatysim. O šaltasis sezonas 135 kv.m negyvenamam namukui kainavo tiek:

 

Nemokėjom sureguliuoti šildymo sistemos taip, kad paduodamo vandens temperatūra būtų žemesnė nei 25 laipsniai. Nes tų 17 - 19 laipsnių nereikėjo, užtektų 15. Bet kai pastatėme 22 laipsnius paduodamo, nustojo dirbti šilumos siurblys, ir pradėjo dirbti tik nuo elektros....

Paaiškinimas buvo toks, kad tokio aparato prioritetas yra sušildyti visų pirmą boilerį, ir tik po to grindis. Ir jeigu būtų boileris (na jis fiziškai yra, tačiau jo nereikėjo veikiančio), tai galima būtų į grindis paduoti ir žemesnės temperatūros vandenį. Logikos nelabai supratau, bes montuotojai tiesiog nebuvo susidūrę su atveju kad būtų reikalinga tokia žema paduodama temperatūra... Visa tai galima būtų matyt suderinti, tik kad kai bus jau gyvenama, tai atsiras poreikis normaliai temperatūrai, kaip ir įjungtam boileriui.

Tikiuosi kitas sezonas bus informatyvesnis ir bus galima įvertinti viską ir išsamiai. Beje, gal kas nors žino ar kur yra pateikiama vidutinė paros temperatūra? Būtų įdomu kitąmet į grafiką įdėto tokią liniją ir pažiūrėti kaip koreliuoja :)

Komentarai

  1. Lauksim rezultatų kai jau gyvensit ir palaikysit aukštesnę temperatūrą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, yra temperatura http://orelis.laikas.lt/oru_istorija/, tik su datom pasižiūrėkit, kai kurių miestų kartais nemeta, kai kurioms datoms.
    Problema del sildymo manau didziaja dalimi issprestu vidaus termostatas. Jo pagalba nors ir paduotumet aukstesne temperatura, prisildes patalpa siurblys nebedirbtu ir taupytumete energija. Ar toks jau yra pas jus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ten nera vidutine paros temperaturos...ir labai sunku padieniui pamatyti kiek tiksliai. Gal Galvonaite pasakytu kur rasti :D

      Panaikinti
  3. Būtu įdomu pamatyti pilo sezono rezultatus

    AtsakytiPanaikinti
  4. www.wunderground.com. Orų istorija

    Ar pradėjote naudotis karštu vandeniu (boileriu? Greitai prišildo pvz. pasinaudojus dušu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nepastebejau kad butu kokia problema su tuo, bet tikrai labai kol kas retai naudojames vonia / dusu...

      Panaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal jau yra 2017 sezono skaiciukai? Idomu butu pasiziureti, nes rimtais svarstau Daikina irgi pasistatyt.

    Nebuvo jokiu problemu, dirba sklandziai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vakar kaip tik isjungeme sildyma, tai susivesiu skaiciukus ir paskelbsiu. Nesklandumu kartais ivyksta- eme viena kart ir tiesioj issijunge, kvieteme kad pajungtu - nelabai malonu jeigu tai ivyksta prie gilaus minuso ir savaitgali, del ko taip buvo ivyke - niekas negali atsakyti. O siaip kaip ir viskas normaliai be to ivykio...

      Panaikinti
  7. O kaip visgi su vidaus bloko garsu, ar netrukdo? Siaip ar garsiau uz saldytuva jis veikia?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tyliai veikia ir visiskai nesigirdi

      Panaikinti
    2. sveiki. Gal turit elektros sanaudas sildymo ar pinigine forma ziemos metu?

      Panaikinti
    3. grafike yra prie kiekvieno mėnesio piniginė išraiška, tai supliusuokite

      Panaikinti
  8. Bus labai ydomu 2017 m sksiciukai nekantriai laukiam

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau buvo irasas apoe tai, paskaitykite sio pavasario irasus :)

      Panaikinti
  9. O kaip su siurblio lauko bloko garsu? Ar labai girdisi būnant lauke?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šiek tiek tikrai girdisi ūžimas, jis nėra garsus, bet kadangi namelį supa gamta ir tyla, tai jis tikrai yra. Sakyčiau taip - po miegamojo langais išorinio bloko statyti nerekomenduočiau :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai