Balkiai

Prieš dažant sienas reikėjo įtaisyti tą mano užgaidą - sijas. Ilgos 7,5 m sijos turi eiti per visą bendrąją saliono - valgomojo - virtuvės erdvę. Erdvė didelė, tai ir sijos ilgokos. Esminis nedavęs ramybės klausimas buvo - kaip įrengti tokias sijas, kurios neišsikraipytų, neišlinktų. Sijos kad ir dekoratyvios, bet visgi turi būti tvirtos - ant jų norėsis kabinti visokius hamakus, sūpuoklius - na viską, kas priklauso sodybai. Taigi po ilgų sprendimo paieškų buvo atrastos klijuostos sijos ir jas atsigabenome iš Kazlų Rūdos praeitą vasarą. Štai jos, eglinės gražuolės, kainavusios 300 eur.


Sijos galiu pasakyti ne visai pateisino idealiai lygių reputacijos, visas džiaugsmas kad to vizualiai pakabinus nesimato, bet jeigu tikrai reikėtų to idealumo, tai štai - šalia sudėjus jau tamsiai nubeicuotas sijas, dešinioji tolumoje "daro" lankstą....taigi priekaištas "Jūrės medžiui" bado akis:


Eglines sijas reikėjo nuspalvinti. "Milesija", kuri Savanorių pr. turi įvairių beicų, pasirinkau tokį gana tamsų. Su tom spalvom visuomet rizikinga - tas pats beicas vienaip atrodo ant pušies, kitaip ant eglės. Bet tai, kas gavosi tai gavosi taip kad labai patiko man :) Pabeicavus nulakuota vandens pagrindo laku, bet tokiu matiniu, tik 20 proc. blizgumo. Gavosi toks labai natūralus variantas. Iš viršaus - apačios:


O štai iš šono - margos, nes čia matosi visi sluoksniai suklijuoti:


Taigi balkiai gavosi "su charakteriu" :). Virš balkių - primenu - bus lubos, kurios bus iš juodalksnio, o sienos numatytos baltos, taigi labai labai tikiuosi, kad viskas tarpusavy derės kažkada...

Na o štai kaip tvirtinome balkius. Prie sienos pritvirtinti tokia štai kampai:


Tie kampai pritvirtinti ten, kur išmūrytas "žiedas", į tvirtą betono sieną. Vienoje sienoje pas mane numatyta kada nors turėti projektorių ir kolonėles, taigi buvo išvedžioti laidai (prieš sienas tinkuojant). Tie visi laidai, ypač hdmi kuris skirtas projektoriui, jie tokie gan "grėsmingai" atrodo - juos nutarta suslėpti į balkius - projektorius kabos ant vidurinijo balkio, o kolonėlės ant šoninių balkių. Štai tie laidai:


 
Balkių viršaus nebeicavom, nes jo nesimato, ir toje viršutonėje balkių dalyje išpjautas "kanalas" šiems laidams:
 
Tie kampukai pritvirtinti prie sienų varžais, todėl kad tie varžtai įeitų į balkius, tokios štai išformuotos balkių galuose skylutės: 



O balkių galai iš apačios šai taip iškirpti, kad metalinis kampukas sutilptų gražiai į juos:

 
Beliko balkius įstatyti į kantriai ir kruopščiai suformuotą vietą, ir viskas tvarkingai atrodo. Iš apačios:
 


Ir iš šono:
 
Bendrai trys balkiai atrodo taip, jokių laidų nesimato, jie paklusniai sugulė į išpkjautus jiems griovelius iki kampario vidurio:


Kadangi lubos dabar aptaisytos blizgančia plėvele, tai geresnio vaizdo parodyti negaliu, bet tikiuosi įspūdį kas per efektas gavosi su tais balkiais, galima susidaryti. Na o po to išpjautas skyles gražiai užtaisome, kad po to galima būtų tvarkingai uždažyti:


Man patinka tie balkiai, jie padaro erdvę kiek nestandartinę, tokią žinot "country house" (užmiesčio namo) stiliumi. Po to sieną už krosnelės išklijavom klinkeriu, ir bendrai balkiai kartu su ta sienele pabrėžė aukštas lubas ir visą erdvę. Žinoma, bendrą vaizdą matyti galėsim tik kai jau lubas sudėsime. Tuomet tikiuosi ir nuotraukos bus ne darbinės - techninės, o gražios - malonios ;)

Tiesa, straipsniukas apie klinkerio plytas - šiom dienom. 

Komentarai

  1. Tikrai gražu. Garantuoju, kad pridės daug jaukumo šita detalė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viskas liux, tik ar nereikia užmaskuoti tos metalinės plokštelės (tvirtinimo kampo) nesižiūri kažkaip, jei matomas iš apačios.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reikes :) tik gal ne tai kad uzmaskuot bet kazkokius juodo ar kaustyto metalo ar pan padaryt detales, dar ziuresiu kas tiks prie bendro jau vaizdo. Del to juos ir i vidu ileidom kad po to nematomi pataptu

    AtsakytiPanaikinti
  4. gražu, bet tvirtinimus tai tikrai reikės slėpti :) klausimas ar nuo supynių ir didesnio žmogaus vibracijos nebus :) ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hm o kaip gali buri vibracija - ant ju gi nieks nevaikscios ir nestuksens ar pan. Jus gal turit omeny linkima? Tokiu atveju - cia ir pasirinkti klijuotos medienos balkiai 20 cm storio ir labai tvirtai pritvirtinti prie sienu, klijuota mediena itin atspari. Na jeigu per viduri balkio koki 150 kg grazuoli ant hamako pasodintumet tai kiek ilinktu gal :) bet vibracijai tiesiog nematau priezasciu

      Panaikinti
  5. Sakykit, o kanala laidams kada reikia daryti? Ar jau uzsakomi balkiai su tuo kanalu? Ir kaip uzkelet juos? Samdet krana?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai