Siaurinam ir žeminam lauko duris

Pagal projektą visi langai numatyti 2,3 m aukštyje (t.y. jų viršutinis kraštas), o durys - tiek įėjimo, tiek katilinės - 2,20 m. Kadangi namas mūrijamas iš blokelių, kurie yra ne smulkūs, atitaikyti tą 10 cm skirtumą nėra lengva ir gavosi, kad durys į katilinę kiek žemesnės - apie 2,10, o štai paradinės durys gavosi per aukštos, 2,40 m beveik.

Taigi nuspendžiau, kad tokių aukštų durų man tikrai nereikia, ir anga buvo pažeminta didelio medinio bruso ir kampukų pagalba. Štai:

 

Tarpelis po to bus užpildytas apšiltinimo medžiaga ir visaip kaip kitaip paslėptas. Durų plotis - palikau taip, kaip buvo numatyta - įėjimo durys bus plačios, t.y. su šaliduriu.

Na o katilinės durys pagal projektą buvo irgi numatytos su šaliduriu, visgi katilinei manau to nereikia, todėl jas susiaurinom, bet pagal galimybes durys kiek įmanoma būtų platesnės. Taigi durys į katilinę bus 1 metro pločio. O susiausrino jas tėtis iš silikatinių plytų likučių tiesiog :)


Kas pamenat praeitą pavasarį - tai balandžio 7 dar po sniegą iki kelių braidžiojom ir sniego senį lipdėm. Šiemet pavasaris ankstyvas, ir sezonas jau jau ir prasidėjo! Valio!!!

Komentarai

Populiarūs įrašai