Menas ir dulkės

Nepaisant tuoj subjursiančių orų, 2014 metų statybų sezonas vis tiek prasidės, tuoj tuoj. 

Tačiau šįkart aš apie tai, kap skirtingai mes vertiname išties gražių dalykų reikšmę. Buvo mano bloge keli įrašai, susiję su...menu, na arba kažkokia užuomina į meną, jeigu kalbėti apie paveiksliukus tualete :) Idėjos tualetui  ir Pagalvių menas  - abu įrašai susilaukė nuosprendžio "O kas dulkes valys?" ir "O kaip su dulkem ant pagalviu? Gražu, bet nepraktiška". Ir tuomet aš supratau, kodėl mūsuose stebėtinai vertinamas baltų sienų grožis. Ir praktiška - jokių dulkių, ir siena juk nesugadinta lieka - jokių skylučių ir kitokių nesamonių :)

Liūdesys. Paveikslai, nuotraukos, įvairūs kiti dalykėliai, kurių bus pilni jūsų namai - džiugins sielą ir akį. Praktiškai reikia žiūrėti į namų išplanavimą, statybas, ir t.t. O kuriant aplinka, kurioje gyvensite, tikrai neverta nuskurdinti praktiškumo vardan. Ką jūs su tuo praktiškumu veiksite - grožėsitės juo? Lietuvoje įprasta nusipirkti kokį TV už 5 ar dar daugiau tūkstančių, bet nepakabinti nė vieno paveiksliuko. Esu girdėjusi, kad kai architektai planuoja interjerą lietuviams, tai dėmesio centre - kur stovės ar kabės didžiūūūūlis televizorius. Ateini pas tokį žmogų į svečius, ir vietoj to, kad paplepėti mielai, "vrubilina" teliką ir vieną akim stebi...ir jau beveik negirdi, ką kalbi. O po to pradedi jausti, kad jau lyg ir nervini savo šnekomis, nes trukdai žiūrėti kažkokį serialą. Į tave didesnis dėmesys atkreipiamas reklamos pertraukėlių metu, net garsas sumažinamas. Oi tai ačiū. Italijoj architektai planuoja namus kur centrinė ašis - didelis stalas, prie kurio sėdima su šeima ar draugais ir valgoma, tauškiama, po to gal kortomis lošiama, na ir taip toliau. Prieš savaitę teko būti Romoje, ten bute - didžiuliai koliažai įvairių šiuolaikinių menininkų darbų. Gerą valandą šekėjomės apie kiekvieno darbo idėją, simbolius, juokėmės, ginčijomės, nes kiekvienas supranta savaip, o dar kai žmonės iš skirtingų kultūrų.

Ką noriu pasakyti, ir tik nepykite už mano subjektyvią nuomonę. Namuose TURI BŪTI menininkų darbų. Tai gali būti kad ir jūsų draugų darytos nuotraukos! Tuomet jūsų namai atspindės jus - ne tuščiomis baltomis sienomis.

Ir žinokit nereikia tų dulkių taip dažnai valyti - va patikrinau pas save, ar susikaupė - na gal gal trupučiuką per gerą pusmetį...Užtat namai mieli :) O įsivaizduokite, jeigu siena būtų balta ir tuščia:


Pagaliau yra ir praktinė šio dalyko pusė - paveisklai - puiki investicija :) Beje, yra net patarimų, kaip sukabinti paveisklus ir rasti jiems vietą - štai www.antiqueidea.com . Gyvai šių graviūrų kabančių mačiau Gedimino prospekte esančioje kavineje La Cave. Viskas po ranka, tik reikia pastebėti...


Komentarai

  1. Pritariu, ar paveikslai, ar kiti įdomūs dalykai (jei sportavęs nuo vaikystės, gal koks svarbesnis apdovanojimas, jei reiki kokius suvenyrus, tai jų ekspozicija) kiekvienam savo. Dulkių kiekis proporcingas gyventojų skaičiui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu! Mūsų sienos nukabinėtos paveikslais, ir dar man negana! Ir vyras persiorientavo, nebenori baltų sienų. O kai kas stebisi, kaip mums negaila sienų gadinti vinimis...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai