Pavėsinės darbai laaaabai po truputį

Atrodė, kad kol mūrysis sienos ir dėsis gegnės, galima bus skirti daugiau laiko darbams pavėsinėje. Tačiau nesigauna taip kad ir kaip besisuktum - daugybė darbų darbelių - tai medžiagų nupirkti, tai pasitarti, tai dar kas nors.

Todėl šis įrašas ne apie konkretų kažkokį etapą, o tiesiog apie kelis darbus, kurie šiom dienom pasistūmėjo. Aš atostogavau savaitėlę, todėl turėjau laiko skirti statybų rūpesčiams iš esmės, na ir dar pradėjau klijuoti klinkerį :)

Kadangi pirmą kartą gyvenimą ką nors panašaus darau...ne, nebaisu, juk galvoju jeigu statybininkai tai sugeba padaryti, tai kodėl aš negalėčiau. Klinkerio klijavimas yra brangus "malonumas", jeigu samdytumei kažką. Sakykim, pavėsinės sienutėms reikia apie 30 kv.m., dar po tiek pat kiekvienai namo kolonai reikės. Jeigu pačiai užteks kantrybės šį darbą padaryti, sutaupysiu nei daug nei mažai - apie 4-5 tūkst. litų, nes klinkerį klijuoti - prašo ir po 50 Lt / m2 ir daugiau... O man tuo tarpu tai yra beveik meditacija, visiškai nesudėtinga. Taigi...

Kad būtų apatinė eilė tiesi, tai su kreidine virvute pažymėjome tiesią liniją:


O tuomet pritvirtinome tokius metalines iš kažkur garaže atrastas tokias juostas, kad ant jų pirmą eilė "nusėstų".

Kiek pašlifavome sienutę su švitriniu popierium - juk visa tai per žiemą tūnojo, kad viskas būtų tinkamu darbui paviršiumi:

užsipirkau giluminio grunto ir...patapšnojau :)


Užsimaišiau mišinio, ir su dantyta lopetelė pradėjau klijuoti savo nebrangų lenkišką klinkerį, t.y. klinkerines plytutes:

Tiesa, kryžiukus T formos buvo nelengva rasti - reikėjo užsisakyti, ir tai padariau IRIS'e. Nusprendžiau, kad turi būti gana platūs tarpai, taigi pasirinkau 8 mm pločio "kryžiukai" (jeigu jie ne pliuso formos, tai gal ne kryžiukais, o t-kiukais reikėtų vadinti? :)

Na žodžiu taip po trupučiuką viskas juda:




O va po kelių "užėjimų" vaizdelis:


O štai brokas, kurį reikės taisyti, t.y. nupjauti kažkaip... Nelabasis sugundė įsibėgėti ir kažkaip per daug iškišau kraštą vieną. Žodžiu reikės "palyginti" pjūklo būdu...


Dėl vaizdo - na, klinkerio plytelės iš tų pigiųjų, ir jos tiesą sakant atrodo tamsesnės saulėtos dienos šviesoje nei tikėjausi, bet visgi atrodo gana natūraliai, su vario atspalviu, sakyčiau net gražiai. Tikiuosi ,akd didoki tarpai, kuriuos ketinu užpildyti šviesiai pilku glaistu vėliau priduos dar daugiau natūralumo:


Tuo tarpu brolis paaukojo kelias savo atostogų dienas ir padėjo išgręžti daugybė skylių pavėsinėje - apie 20 kokių, kiekviena 1,2 m gylio.



Visos skylutės užbetonuotos, įdėti metaliniai strypukai, žodžiu kaip ir praeitą vasarą darant pamatus pavėsinei. Impregnavau visus balkius, labai sodriai:


Ir visi jie pritvirtinti. Ant jų kalsis medinės lentos - pavėsinės grindys:


Matuojam ar tikrai lygiai - lygiai viskas?


Čia tokias skylutes padarė aplink metalinius išlindusius strupus, čia kad netrukdytų kalti lentų vėliau:


Dabar sprendžiu dilemą dėl medinių grindų. Kažkada rašiau apie savo norą turėti natūralias niekuo nepadengtas maumedžio grindis. Po to, kai palyginau maumedžio lentų ir pušinių kainas, sugalvojau pušines dėti (pušis apie 40/kv.m., o maumedis apie 60 Lt/ kv.m....brangus velnias), tik tuomet jas reikėtų dažyti jau tikrai. O dabar galvoju, kad gal "blogos" kategorijos maumedį nusipirkti, nes taip nesinori kasmet dažyti tas grindis... O tas "nekoks" maumedis kainuoja apie 35 - 40 Lt / kv m. Reikės pažiūrėti, ar neatrodo jis itin blogai, ir galbūt tai būtu optimalus sprendimas... Dar žiūrėsiu, kai pamatysiu ir pačiupinėsiu pigų maumedį pati.

O štai vaizdelis į namą iš pavėsinės:


Pro medžius nelabai ir matosi kas nors, kaip ir pavėsinės iš namo nesimato, nors vienas nuo kito tėra 17 metrų...

Komentarai

  1. T Formos kryziukus pirkau seniuose, ju ten pilna ir ivairiu ismatavimu. Kliju likucius rekomenduoju nuplauti nelaukiant, arba maziau terlioti ant paciu plyteliu - po to bus vargo :) Siaip plaunant plyteles yra specialus skystis (1 l ~ 20 lt), knaufo. Tada tas klijas greitai atsoka, bet pavargti vistiek teks.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man ne taip pasiseke, niekur kryziuku neradusi turejau uzsakyti ir kelias dienas laukti. O del kliju likuciu - as siaip juos nuvaliau, kiek buvo imanoma, o ka - nesimato? :)

      Panaikinti
  2. apie tokią terasos lentą negalvojote? http://inowood.eu/index.php?cp=terasa

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkaip ne, linkstu link natūralaus medžio. Taip, tas medinis-plastikinis reikalas praktiškas, tačiau juk pas mane sodyba, o tai reiškia, kad norisi daugiau natūralių dalykų. Aš vat dėl to natūralumo pojūčio net priėmiau sprendimą namo išorės apdailą daryti medžio, o ne tinkuoti, kaip kad iš pradžių galvojau. Suprantu, kad tai nėra idealūs sprendimai, tačiau mūsų sprendimus juk gyvenime ir lemia emocijos :)

      Panaikinti
  3. namo fasada irgi patys klijuosit klinkeriu?
    siaip saunuoliai, rimta darba darot :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ten klinkeriu klijuoti reikes tik dvi kolonas, na aš vadinu kolonomis, ten tokios kai sienelės
      čia va gerai matosi projektukas:
      http://statausodyba.blogspot.com/2013/01/namas-su-medzio-apdaila.html
      bet taip - labai planuoju pati :)

      Panaikinti
  4. Po terasos lentom kazkokia apsauga desite nuo zoles augimo ? Nes zole poto islis tarpuose.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. reikės būtinai. Turiu patarima druskos pabarstyti :) Bet kažkaip labiau linkstu links plėvelės aš...Tikrai nesmagu būtų kyšančią žolę skabyti tarp lentų :)

      Panaikinti
  5. po terasa klokit plevele ir uzpilkit akmenais arba skalda :)

    o kaip galvojate uzbaigti ta "apacia" kur po klinkeriu? dazysit?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. apačioj bus dar viena klinkeriu plytelių eilutė, o dar žemiau - na matyt kad nieko...

      Panaikinti
  6. Kam pirkti klinkeri jei galima ji pasigaminti pagal save?
    Silikonas formu gamybai-akmens imitacijos,klinkerio ir t.t.
    Ivairiausios silikonines formos...

    Daugiau informacijos : www.silikon.lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na jo... ir pasiekti 1200 C laipsniu temperatura, kuri butina klinkeriui pagaminti - tiesiog vieni juokai :D jus matyt klinkeri su kokiom trinkelem supainiojot...

      Panaikinti
  7. Sveika, pas save sugalvojau statyti pavesine namuose. Norejau pasiteirauti, kiek kainuoja ir kiek reikia cemento keturioms duobutems, ir kiek kainuotu stogas, kai pavesines plotas mazdaug bus 4x4? Mazdaug jei gali, nes labai smalsu ir labai isinorejau pavesines, tevai pritaria ir reikes uzsiimti paciam, nes labai noriu. O man 17 tai su pinigais truputi sunku tai noriu pasiteiraut kiek mazdaug kainuotu, jei nesunku patarti. Aciu :) beje, labai idomu skaityti apie tavo sodybos statybas, viskas labai idomu ir nuotraukos, paaiskinimai darbu begalo issamus. Daug ko suzinojau beskaitydamas, aciu tau uz minciu pasidalinima :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai