Išsirinktos namuko spalvos

Šįkart apie makiažą :) Nusprendžiau, kokia bus namuko spalva. Tiksliau architektas padėjo pasirinkti ir suderinti. Rowanbest'e buvau kažkada nusižiūrėjusi kelias spalvas jau seniau, tačiau kadangi atėjo laikas nudažyti pakalimo lentas jau dabar, tai teko šį atsakingą sprendimą priimti.

Tai, ką buvau nusižiūrėjusi, buvo kiek tamsesnė. Visgi nusprendėme, kad namelis turėtų būti šviesus - apniukus neatrodys niūriai, kas nutinka kai saulė pasislepia - gražios elegantiškos spalvos tampa kiek liūdnos. O čia juk sodyba, norisi linksmų ir atpalaiduojančių tonų. Taigi spalva bus (tikiuosi tokia ir bus, dar neturiu fiziškai) NAVAJO WHITE.



Na o balkiai ir langinės bus pusiau permatomos spalvos (kad būtų kažkiek matoma medžio tekstūra) - Natural Redwood. Ši spalva kiek tamsenė nei ta, kuria nudažyta pavėsinė.


Ir abi spalvos tikrai gražiai dera, tikiuosi jos derės ir ateityje, kai bus apkaltas ir nudažytas namukas, labai tikiuosi, kad ateinančiais metais tuo teks įsitikinti.

O pakalimo lentučių ieškota šiurkščiu paviršiumi, nes ir namo mediena bus šiurkčiu paviržiumi, kad dažai geriau įsigertų ir tarnautų medis ilgiau ir gražiau, mažiau vargo priežiūrai būtų ir t.t.

Sužinojau tokį dalyką, kad šiurkštus paviršius ir neobliuota lenta yra ne vienas ir tas pats. Šiurkštų paviršių padaro specialiai jį šiurkštindami ir tai kainuoja ženkliai brangiau. Pardavėjai teigia, kad tos brangesnės pašiurkštintos atseit tiesesnės. Na bet...medis yra medis - viskas kreivinasi. Na ir štai vizualus skirtumas:


Spėkite, kuri tiesiog neobliuota, o kuri pašiurkštinta.  Aš ypatingo skirtumo nematau. Ir manau ten aukštai, kur bus pakalimo lentutės juolab nesimatys :)

Todėl susiradome pigiausia kokį pavyko variantą - "Stilmedoje" nusipirkome po 16 Lt / m2, neobliuotų 12 cm pločio lentučių, kiek padžiovintų. Jau jas tuoj prikalsime. Deja nudažyti iškart nepavyko - kažkaip nesigavo susiplanuoti ir iš anksto jas atsivežti bei dažus pasirinkti, todėl už bausmę bus nepatogus jų dažymas jau sudėjus...

Viso pakalimo lentutės kainavo 320 Lt.

Dabar dar viena rimta dilema manęs laukia - kokio profilio lentutes namui pasirinkti. Iš esmės yra keli: eglute, rombu, skandinaviškas, kaimiškas. Na dar buna užapvalinti, bet tai manęs nedomina. Kol kas bandau rinktis tarp eglute ir rombu. Būtų fantastika jeigu pavyktų kur pasižiūrėti gyvai... Nes internete bėda kol kas su paieškom. Na ir norisi gyvai pačiupinėti :)

Komentarai

Populiarūs įrašai