Laikas pradėti galvoti apie langus. O štai kaip juos montuoti esant medžio apdailai?

Bandžiau surasti internete informacijos, kaip tvirtinami langai esant medžio apdailai. Medinės lentutės turės prie kažko tvirtintis, todėl peršasi mintis, kad reikalingas toks medinis rėmas, jis būtų tarp lango ir mūro. Medžio apdaila kažkaip gana retas dalykas šiais laikais - tinkuoti, klinkerio apdailos arba tiesiog rąstiniai namukai dažniau. Vat ar yra niuansų langus statant ir numatant, jog iš išorės namas apsikals medinėm lentutėm?

Beje dar vienas klausimas, kurį svarstau - ar verta šiame sezone apskritai įstatyti langus ir išorės duris. Pliusai - tam tikras užbaigtumas, galima viduje ką nors po truputį daryti galbūt net. Grėsmė - langus gana apsukriai išvagia nespėjus jais atsidžiaugti, na arba gali piktavaliai kokie ir išdaužyti. Galbūt reikėtų įsivesti signalizaciją - vėl šio sezono išlaidos būtų, o finansai riboti.

Tiesą sakant, langus ir duris planavau įstatyti tik 2014 metais. Dabar man reikia įsivertinti, kiek gi kainuos jie visi, kad suvokčiau, ar aš tiek turiu dabar pinigų. Išlaidos stogui ir mūro sienoms jau tampa maždaug apibrėžtomis su poros tūkst. paklaida. Todėl ketinu išsiūsti kelioms langų įmonėms užklausimus dėl langų. Kai gausiu - žiūrėsiu, ar išsiteksiu su pinigais.

Kalbant apie duris - tai įėjimo duris ruošiuosi padaryti medines. Su stiklo paketų intarpais. Nebus šarvo durų - noriu, kad šis namas nuolat kvepėtų atostogom ir atpalaiduojančia atmosfera. Ir bet to pažįstu labai kokybiškai dirbančius durų meistrus, kokias nori medines duris padarys. Kol kas maždaug galvoju apie tokias - iš išorės bus žinoma nudažytos taip, kad medžio tekstūros nesimatys, tačiau iš vidaus jau bus gyvo medžio. Bus manau pušinės.


Tą tokią mažesniają siauresniąją dalį vadinu "priedurniu", nors jeigu rimtai, tai tas dalykas vadinamas šaliduriu :) Na bet su priedurniu linksmiau :) Bet dėl durų paaiškės įvertinus langų preliminarų biudžetą.

Na o dėl langų apart išmatavimų - ar siųsti iškart pageidavumus dėl profilio ir lango kamerų skaičiaus ar leisti, kad rekomenduotų ir patartų (tiesą sakant tik dabar pradedu domėtis langais, taigi žinios yra minimalios). Viena žinau - langai bus plastikiniai, iš išorės - medžio spalvos, iš vidaus - tikriausiai apsiribosiu balta, nors labai norėtųsi ir iš vidaus to medžio... Ir į kokias firmas reikėtų kreiptis? Jeigu turite ką patarti ir parekomenduoti, būsiu virtualiai dėkinga :)

Komentarai

  1. Kaip gan šviežiai užsakinėjęs langus galiu patarti:
    siunčiant langinukams užklausimus būtų gerai kuo tiksliau viską suformuluoti, nes antraip kiekvienas jų mėgins nukonkuruoti su kaina, tai pridės visokiausio pigiausio šūdo. O jei koks pasitaikys pasiūlęs normalų variantą, kitų (pigių) pasiūlymų kontekste atrodys išsišokančiai ir bus eliminuotas.

    Jei nėra didelio suvokimo apie langus apskritai (kaip aš neturėjau), siūlyčiau pirmiausia nueiti į artimiausią langų firmą ir pačiupinėti ekspoziciją, pasikonsultuoti. Tada nuspręsi kokio profilio tau reikia, kiek stiklų, kokio storio ir visus kitus dalykus surašius siųsk pardavėjams. T.y. reikia suformuoti kuo tikslesnį poreikį, kad pasiūlymai būtų kuo vienodesni (taip tiksliau palyginsi kainas).

    Jei tai bus atostogų ir savaitgalių namas, nemanau, kad verta daug investuoti į ypač šiltus langus. Tavo vietoje dėčiau 70mm profilį, gal net dviejų stiklų (būna trijų - šiltesni), su paprastais rėmeliais ir t.t.

    Už sutaupytus pinigus gal papildomai investuočiau į kokius papildomus užraktus ar apsaugines plėves nuo įsilaužimo/dūžimo, kas tavo atveju būtų aktualiau nei perdėm šiltumas.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai