Kaminas!

Jis jau pastatytas :) Štai kyšo iš po stogo:


Na o pasirinkimas mano šįkart padarytas ypatingai vertinant kokybę. Shiedel visgi. Nors labai rimtai svarčiau pigesnių galimybių, ypač gundančiai atrodė Resta parodos metu siūlomi "Konect", ypač kai labai akcentuota buvo, kad ir jų, ir Shiedel keramika gaminama toj pačioj gamykloj. Tačiau man teko pamatyti nuotraukų, kur Konect kaminai suskilinėję, todėl tai galutinai atbaidė, ir nutariau su kaminu nejuokauti. Dar vienas motyvas, ir tikrai labai reikšmingas - RESTA metu gavau kuponą su 20 proc. nuolaida kaminui, taigi tai tikrai svarus sutaupymas. Juo ir pasinaudojau.

Dar vienas apsisprendimas - nutariau, kad geriausia bus, jeigu kaminą mūrys sertifikuoti meistrai. Darbų kaina - 100 Lt / m. Išsiunčiau kelis užklausimus dėl kamino, bet gavau tik iš židinių meistrų - jie taip pat atstovauja Shiedel, taigi kupono nuolaida galiojo ir pas juos. Gavau kaminui su ventiliacija 20 proc. nuolaidą, o dvigubai ventiliacijai ir klijams - 15 proc. paisiūlymą. Planavau, kad kamino aukštis maždaug 6 m, bet kai sumūrijo - gavosi mažiau - 5,30 m.

Taigi kodėl verta, kad mūrytų židinių meistrai: jie atveža viską nemokamai, atvažiuoja su savo pastoliais, žodžiu nereikia niekuo rūpintis. O kainos mūrijimo labai panašios, man mūrininkai siūlė net už didesnė kainą -  110 Lt / m, o dar turėčiau pasirūpinti klijais ir t.t. Taigi sertifikuotieji vyrukai atvažiuoja su štai tokia mašinyte:


 Va kamino brangiosios dalys:


O čia vat apšildymas kaip atrodo:


Neturėjau galimybės stebėti kamino mūrijimo, tačiau viską labai gerai aprašė Namukas ir Raituzonamas, jeigu ką :)

O pas mane variantas - Rondo Plius 18+V plius dviguba ventiliacija. Tai reiškia, kad vienas kaminas ir trys ventiliacinės angos iš viso. Iš pradžių sumūrijo kaminą, po to šalia prilipdė ventiliacinių angų blokelius. Svarbus momentas - reikia įrengti išėjimo angą tokiam aukštyje, kad po to nebūtų problemų pajungti katilą. Pas mus šiuo atveju gavosi net 2 m - kaip sakoma, geriau aukščiau, nei per žemai. Kiek žiūrėjau granulinių katilų, jų pajungimas būna 1,8 aukštyje dažnai, o skersmuo 160 arba 180 mm.



Čia už grotelių glūdi kondensato surinkimo indas:


Dar vienas svarbus dalykas - tokių kaminų reikalavimas, kad nutolę nuo kitų konstrukcijų - šiuo atveju gegnių - būtų minimum 3 cm. Pasisekė - labai gražiai kaminas tarp gegnių įsipaišė, atitolęs nuo kiekvienos minimum po 10 cm:


 O štai apžiūros durelės - jos iš kitos kamino pusės ir bus jau prieinamos ne iš katilinės, o iš sandėliuko:



Kamino mūrijimo darbai užėmė labai mažai laiko - tik pusdienį, atvažiavę penktadienį apie 9 val. ryto, meistrai pradėjo savaitgalį savo jau 14 val...


Komentarai

  1. Tavo tėvukas neblogas rankas turi, bet kamino nesiėmė? ar tik pastolių klausimas tai įtakojo? Kaina 100lt/m visam kaminui t.y. - 5,3x100=530 lt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na vienas žmogus visų darbų nenuveiks. Na ir nėra lengva daryti ką nors, ko niekada nesi daręs, ir tai ne tik kaminą sumūryti, bet ir keramikini vidu sudėti. Šiaip esu girdėjusi, kad ir moteriškės ima ir sudeda Shiedel kaminą :) Na bet tiesą sakant tai, ką meistrai su pastoliais per pusdienį padarė, patiems reikėtų ženkliai ilgiau organizuotis. O tiek darbų laukia - nespėjam pavėsinės niekaip užbaigti... Ir stogo darbai labai laukia, skubiai reikia OSB dengti. Žodžiu, pamatams ir stogui tėtis labiau skirs savo rankas, kita jau su pagalba...

      Panaikinti
    2. jo, uz metra 100 Lt, kiek sumoj - dar niekaip negaunu laisko is zidiniumeistru, tai dar nesumokejau visko..

      Panaikinti
    3. Idomu kaip jie skaičiuoja. jūsų atveju turėtų gautis (100+X)lt/m.

      Panaikinti
    4. Pasiūlymas pradinis štai toks, skaičiuojant kad bus 6 m aukščio:
      - kaminas Rondo Plus18+V 4004 - 20proc. = 2756
      - Dviguba ventiliacija 484 + klijai 2x24=48 viso 532 - 15proc. = 452

      VISO: 2756+452=3208 + 600 (darbai + pristatymas) = 3800Lt.

      Panaikinti
  2. minimalus atstuvas tarp schiedel kamino ir medinių kontrukcijų yra 5 cm. tarpas užpildomas kieta akmens vata, tad pritvirtinti kaminą prie gegnių mediniais tašeliais nėra labai gerai manau

    AtsakytiPanaikinti
  3. Čia kolega labai taikliai pastebėjo, kad negalima medžio glausti prie modulinio kamino, netgi Schiedel. Jei nenorite pirkti brangaus firminio laikiklio, tai bent jau pritvirtinkite kaminą prie gegnių 3 mm perforuotais profiliais, kuriuos naudoja antenų, saulės elektrovoltinių modulių ir kolektorių montavimui.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai