Pora klausimėlių apie grindų betonavimą

Niekaip nerandu aiškios informacijos apie tokius du dalykus:

Visur rašo, kad kompensacinė juosta turi eiti visu patalpų perimetru. O štai mano atveju - palei visą namo perimetrą kaip ir viskas aišku. O štai palei kiekvienos atskiros patalpos perimetrą - ar reikia, jeigu pas mane tik pamatėliai, vidinių pertvarų nėra. Kaip suprantu, kompensacinės juostos kompensuoja betono plėtimąsi - jo stūmimą i sieną. O šia taip gaunasi, kad betonas stums pamatėlį tik, nes pertvara/siena stovės ant betono. Tai štai - ar reikia komensacines juostas sudėti palei visų pamatėlių pertvaroms perimetrą?

Na ir nelabai randu info, ar reikia ant šiltinimo sluoksnio (mano atveju - putplasčio) dėti hidroizoliacinę plėvelę. Po putplasčiu, t.y. tarp žvyro ir putplasčio, ji padėta - tai visur nurodoma labai aiškiai. O vat ant putplasčio kam - kad iš betono drėgmė nesiskverbtų? Ar tikrai reikia? Grindinio šildymo vamzdeliams sudėti pagal reikiama žingsnį naudojamas bus tinklas, taigi plėvelės su sužymėtais atstumais nereikia. Tai ar jos tikrai reikia ir kam - ar dėti ant putplasčio?

Ir pagalvojau (čia jau trečias klausimėlis gaunasi) - aplink kamina matyt irgi reikia kompensacinės juostos?. Ir jeigu reikia - tai ar ji gali būti iš putplasčio? Kažkaip galvoju, putplastis lyg ir degus, bet iškilo klausimas - ar kamino apačia būna karšta...?

Komentarai

  1. mes apie kaminą dėjom plonos kietos akmens vatos juosteles.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kompensacinė juosta reikalinga visur, juk nenorit kad betonas stumtų sieną arba jos neiveikęs kažkur pakiltų pats. Jei judės siena, tai kažkur atsiras trūkimai. Vaikščiojimai nedideli, bet geriau kad jų nebūtų.
    Plėvelė reikalinga jei betonuojama šlapiai kad vanduo neišbėgtų iš betono kol jis dar nesukietėjęs. Dirbant sausai tai mažiau aktualu. Nelabai gerai jei į polistirolo tarpus pribyrės betono, bet ir ne tragedija. Sau dirbdamas dėčiau, patinka tvarkingas darbas, bet nebūtina. Stovi namai ir be jokių plėvelių visai :)
    Prie kamino dedama vata perdangoje, ant grindų nėra skirtumo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visur reikia dėti perimetru kompensacinę juostą, palei visas sienas ir būsimas pertvaras, o jei betonuos ten kur eina tik pamatas ir virš jo nieko nebus būtinai betonuojant reikia padaryti defomacines siūles (įpjauti), nes paskui vis vien įtrūksta pamatas tose vietose dėl pamato judėjimo. Pas mus kai kur nebuvo padaryta ir įtrūko.
    Plėvelę mums patarė betonuotojai prieš betonuojant garaže ant viršaus vis gi įdėti, kad nesubėgtų betonas į siūles tarp putplasčio tarpų ir kraštuose, o name tai visur su dėjom ant viršaus specialią atspindinčią pritaikytą grindiam šildymui plėvelę. Onnline (jos kaina mažai skiriasi nuo paprastos 200mk juodos plėvelės)...
    Aplink kaminą ir visur kitur dėkite kompensacines juostas. Mes kaip tą kompensacinę juostą naudojom supjaustytas 2cm storio putplasčio juostas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Plėvelė ant putplasčio būtinai reikalinga dėl garo izoliacijos. Neuždėjus jos drėgmė skverbtųsi per apšiltinimą žemės link.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai