Kokią žoliapjovę rinktis?

Sumaniau, kad galbūt pasiryšiu įsirengti šiais metais tinklinio - badmintono aikštelę. Aišku, galima būtų tiesiog įbesti du baslius ir pakabinti tinklą, bet ne viskas taip paprasta. Visų pirma, reiki lygios vietos. Lygi vieta - tai, mano supratimu, kurmių neišniekinta. Jau kaip kurmiai naršo po teritoriją, tai baisu apsakyti.... Taigi, reikės:
1. Išlygintos vietos maždaug 10 x 20 m
2. Specialaus tinklo nuo kurmių (radau pardavime mažiausia kaina 1 Lt/ m2)
3. Mašinos žemių, ir jas lygiai išlyginti
4. Užsėti atsparią kokybišką žolę
5. Tinklo ir to, ant ko jis būtų pakabintas
6. Tinklinio kamuolio, badmintono rakečių ir plunksninuko
7. Žoliapjovės, nes tą žolę reikės pjauti.

Na, žinoma, žoliapjovė ne tik sporto aikštelei, jos prireiks dar po to ir pievutei šalia namo. Mechaninė stumdoma - manau, būtų vargo vakarienė. O benzininė - na siaubingos kainos... Gal sakau elektrinė, makaluosis tas laidas, bet turbut kainos / patogumo santykis geriausias... Gal turi kas patarimų kokių?

Mano patirtis su tokio  pobūdžio technika labai nekokia - prieš porą metų nusipirkau trimerį AL-KO, kiek ten su juo pjovėm - labai mažai. Tai šiemet jau taisėm, šimtą litų kainavo, ir dar bėda buvo meistrą surasti, kuris apskritai sutiktų jį taisyti.... Žodžiu, nesinorėtų turėti su žoliapjove panašaus pobūdžio santykių. Būsiu dėkinga už rekomendacijas ar pasidalinimą patirtimi :)

P.S. na dar reikia, kad pagaliau vasara ateitų, nes vakarais sodyboje fiksuojamas +9 C... šaltokos Joninės šiais metais...


Papildyta birželio 25:

Vakar Moki veži aptikau akciją, ten štai tokia "mašina" su 35 proc nuolaida. Na, tiesa pasakius nuolaida reali ne tokia, nes interneto po to radau vietoj 1799 Lt - ir po 1500, ir po 1400 Lt. Bet - galutinė akciinė kaina visgi tikrai nebloga, štai aparatas:



Ir beieškodama info internete, atsiliepimų, štai radau kažkokį britų puslapį, kur jie atrinko TOP 10 geriausių sezon vejapjovių, ir ta Makita yra tarp jų, ir pabrėžiama, kad tinka būtent kai gana dideli plotai.

Kaip supratau iš daugelio patarimų, geriau pataupyti ir nusipirkti benzininę ir savaeigę. Stabdo nuo mokižveži akcijos tai (apart to, kad nuolaida tikroji nuo rinkos kainos - tik 250 Lt (jau buvau besusižavinti 630 Lt nuolaida..) - jos man žoliapjovės prireiks tik rugpjūčio pabaigoje, taigi dabar gal neverta spontaniškai elgtis.

Bet gal kam nors šis pasiūlymas bus laiku...tai pasidalinau. Esmė ta, kad patyt benzininė savaeigė turint kelias pievutes po kelis arus būtų geriausias sprendimas...

Komentarai

  1. Sau paėmiau paprasčiausią, su mulčiavimu. Be maišo, kuris nežinau kam reikalingas. Bent jau ne mano (kolkas) laukinei pievai.
    Ėmiau platesnę, bet pigiausią - pigiai pievai rimtas daiktas nereikalingas.
    Tokią: http://mokivezi.lt/produktas/benzinine-vejapjove-gudnord-510-sm/
    Bet dar pigiau paėmiau Stoker firmoje kuri atsikratyt norėjo - išpardavimai.
    Firma Gudnord, bet realiai - Noname. Tokias žoliapjoves daug firmų savais vardas pardavinėja. Konstrukcija paprasta ir manau tai privalumas - nėra kam gesti.
    Kai visgi suges Noname variklis, tada ir bus ką komentuoti. Bet visgi net ir pigiausias variklis turėtų dirbti bent 100 valandų - tai bent keli metai pjovimo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. patirtis sako, kad kad ir kiek turėsi žoliapjovių vejapjovių ar kitokios technikos, vistik pasirinkimas visiems baigiasi ties husqvarna. na bent mano turimiems aplinkiniams tai 100% pasitvirtino. dėl to pavadinimo tai ne tiek svarbu, svarbiau kad patikimas gamintojas. stihl, partner, jonsered ir visi kiti tokie pat geri, skiriasi tik spalvos :)
    ta prasme siūlau iškart benzininę, nes tai tikrai mobilus produktas. elektrinei reikia tikrai pasiryžti dėl laido tampymo, nes jis ganėtinai knisa protą (jei pati žadi visada tai daryti, gal ir pavyks išlaikyti sveiką protą, bet vyras vistiek kažkada neapsikęstų). o be to ant paties laido dar tikėkis minimum 100 pinigų patiesti, nes reikia minkšto ilgo vienos rozetės prailgintuvo. elektrinio pliusai kaip visada - pigesnis, lengvesnis, lyg ir mažiau kam gesti, bet pasitaiko ir atvirkščiai (čia iš patirties, nes vienas elektrinis trimeris stihl jau atgulė pas uošvienę po 2 sezonų)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turiu didelę patirtį su elektrine.
      Hemorojus atsiprašant, tas laido tampymas. Realiai reikia plauti dviese - kitas laidą nešioja.
      ps. mano pirkta Noname (Gudnord 510 SM) nuoroda: http://rankis.lt/lt?com=products&id=1486&Gudnord_510_SM. Mokvežoje dabar už 500, būna ir pigiau.
      O jei pirkti brangiai, slypas didesnis - tai savaeigei vertėtų pataupyti.

      Panaikinti
    2. tik nereikia apie varna taip graziai. patys rimciausi brand'ai zoliapjoviu rinkoje - Viking ir John Deere. visi kiti - vienas nuo kito nesiskiria.

      Panaikinti
    3. Sau ilgai rinkausi benzinine zoliapjove tarp Husvarnos, Viking'o ir galu gale apsistojau ant husvarnos, kuria esu kol kas labai patenkintas.
      Vikingo nepaemiau todel, kad paemus panasias funkcijas turincius modelius Vikingas buvo nemazai brangesnis, o ir kai kas ir blogiau buvo padaryta nei husvarnoje pvz.
      Ieskojau modelio savaeigio su kinatamu greiciu, taigi husvarnoje greitis keitesi salia rankenos, o Viking'as turejo tik trys greicius, kurie persijunginejo kazkur sone.
      Isigijau va sita: http://www.husqvarna.com/lt/products/lawn-mowers/lc-48v/
      Mano kolega paeme tokia pat ir taip pat ja labai patenkintas nors pjauna kol kas tik laukine zole su ja.
      Kas liecia benzinine ar elektrine, tikrai rekomenduoju siek tiek pataupyti ir isigyti tik benzinine ir kuo didesnes galios. Beje, benzinine tures daugiau galios, nei elektrine. Isigijus gera daikta, pjauti zole bus malonumas, o ne darbas.

      Panaikinti
  3. Mes prieš 6 metus per išpardavimus įsigijome pačią paprasčiausią, pigiausią elektrinę žoliapjovę ir per visą laiką buvom ardę tik peiliam pagąlasti. Kad ir sudrožta žiauriai, tačiau labai gerai kol kas veikia. Dėl laido tai tiesiog įpratimo reikalas. Na pas mus pjaunamo ploto tik apie 7 arai, tačiau sezono metu jau 6 metus žolę pjaunam dažniau nei kas savaitę ir įpratus tas laidas visiškai nemaišo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. jei pjaunamo ploto ateityje bus daugiau nei 2a., tai tik benzinine, savaeige, su dideliais galiniais ratais, bent 60cm skersmens...na, o firma jau skonio reikalas, varikliai ju visu praktiskai nemirtingi, nusidevi visa kita greiciau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 2a? Tai čia vien tik tinklinio aikštelė tiek... o dar pievutė priešais namą ir plotas aplink namą...

      Panaikinti
  5. Kad ir ka pirktumėte, praktiškai renkatės tik rėma, nes varikliu gamintojai yra tik du (nekalbant apie kinieciu produkcija) Briggs ir Honda, hondos siek tiek geresni..bet ir brangesni..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kalbant apie benzinines - šiandien Moki veži pamačiau akcija - Makita PLM5121 sena kaina 1800, akcija - 1170. Kitur tokia pati neakcijine kaina mažesnė - 1546, bet vis tiek gal neblogas pasiūlymas. Makita įrankius labai tėtis mėgsta, darbuojasi darydamas laiptus praktiškai tik su šios firmos, sako kad labai geri. O vat įdomu kaip žoliapjovės. Šita atrodo nebloja - plotis 51 cm, vat tik greitis - tik vienas, su mulčiavimu, savaeigė. Nors vat nelabai suprantu kuo skiriasi savaeigė ir nesavaeigė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. savaeigė pati važiuoja, nereikia stumt.

      Panaikinti
    2. stumti dideli plota paciam jei reikia, tai prakaitelio nubega nemazai ir zoles pjovimas tampa sunkiu darbu. savaeigeje nuspaudei rankena ar nustatei greiti ir tik spek begti paskui zoliapjove

      Panaikinti
  7. nu esmė juk, kad pievutė maloni būtų. tai ir su maišu reikia kad būtų, ir aukščiai peilio, etc. o paskui negraži žolė pradės badyt akis, tai viską norėsis paskust (boooring..:)). tai normalus benzininis aparatas neišvengiamas.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Norint pjauti su žoliapjove, teks gerokai paplušėti, visą pjaunamą plotą gerai išlyginti, kad neliktų duobučių ir visus akmenukus išrinkti, kitaip nespėsit peilių žoliapjovei keisti (naujas peilis apie 60Lt) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, ten kur zole sesiu, tai bus uzpilta zememis, o dar pries tai paklotas tinkliukas nuo kurmiu - tai tinklinio aikstele, ir pievele priesais nama. Nes kurmiai kazkaip kaip pasiute iskelia viena po kito kupstukus. Plius kadangi vis tiek reikia pakelti pievele priesais nama - nes nuo sunkaus transporto vazinejimo ten susiformavo iduba - zemes reikes visvien atsivezti, tai manau kad teks pasidarbuoti, kad pavirsius butu lygus. Visoje kitoje teritorijoje bus laukine pieva ir darbar trimeriu: ten ir duobutes, ir kupsteliai... Beje, nuo kurmiu radau tinkliuka po 1 Lt/ m2 - pigiausia ka esu aptikusi rinkoje. Sakykim, 10 x 20 tinklinio aiksteles apsaugojimas nuo kurmiu kainuos 200 Lt... Kaip ir brangus malonumas, bet per kupstus juk nestrakaliosi...

      Panaikinti
  9. tikrai labai gera tinkliuko kaina, bet ar jis bus pakankamai tvirtas, kad kurmį sulaikytų? o, beje, negalvojot apie paplūdimio tinklinio aikštelę, ir priežiūros mažiau ir žaist smagiau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na neturiu patirties su tais tinklais, pamatysim - busiu bandomasis triušis jums visiems :)

      Panaikinti
  10. Sveiki,
    Domina šitas punktas - 2. Specialaus tinklo nuo kurmių (radau pardavime mažiausia kaina 1 Lt/ m2).
    Kur tokia kaina?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. UAB Graderlitas, Tel.: 865289080. Jie Žemaitės g.28, bet įvažiuoti patogiau iš Smolensko g. Rašo, kad pristato visoje Lietuvoje, bet tai matyt kitokie kiekiai turi būti. Šiandien kaip tik nusipirkau vieną ruloną, tilpo į mano Octavia atlenkus sėdynę :) Man patiko, kad jos plotis ne 1 m kaip daugumos, o 2 m. Visgi sutaupysiu ant persidengimo (reikia bent 5 cm ar daugiau perdengti klojant).

      Panaikinti
  11. Sveiki, kadangi kartais paskaitau boga, norėčiau ir aš patarti. Nepirkite no name gamintojo daikto, nes neturėsite kur taisyti, jei to prireiks. Siūlyčiau pirkti iš čia paminėtų husqvarna, jonsered, viking, mcculloh. husqvarna bei mcculloh turim patys ir esam labai patenkinti. Makita nors ir geras daiktas, bet nepatarčiau pirkti dėl labai riboto techninio aptarnavimo. Gedimo atveju remontas tik Vilniuje ir detalių tenka laukti net po kelis mėnesius. Ir nepataupykite surinktuvui, kitaip vėliau gailėsitės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Noname - tai standartinis variklis ir dėžė su ratukais. Viskas. Kaip tai neturės kur taisyti? 2 metus taisys pardavėjas, o likusius - bet kas, nes dėžę ar ratukus ir absoliučiai standartišką variklį gali bet kas tvarkyti.
      O vat su firminiais dalykais bėdų daugiau. Už firminį varžtelį gali tekti po 10 lt mokėt. Bet sutinku - daiktas gali 10+ metų laikyt. Juk sunku pagaminti žoliapjovę kuri sugestų ;)

      Panaikinti
  12. Kaip rinkausi: savaeigė, su greičio reguliavimu (varnos spaudi rankeną ir greitis didėja), kiek įmanoma platesnė, su didele dėže jei norit švarios pievos, nes smulkinta žolė, jei šlapia, limpa prie batų. Jei nevaikštot - viskas gut ir be dėžės.
    Nupirkau Husqwarna, ne pigiausia, apie 2 štukes kainavo, bet priekaištų jokių neturiu jau antri metai. Varnos labai neblogas marketingas, jie tvarkingai suskaičiavę kaip kelti kainą pridedant vis kokį nors smulkų niekutį kuris truputį palengvina darbą.
    Jei plotas ne 7x7 metrai, tai apie elektrinį įrankį nė negalvočiau. Nedidelis sodelis prie namų rodos, bet prisistumdžiau ir pritampiau kabelį užtektinai kad suprasčiau jog gana :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai