Grindų paruošimas šiltinimui

Prieš apšiltinant grindis putpsasčiu, reikėjo padaryti labai daug. Nutariau, kad elektros laidus, ką tik šiame etape įmanoma, reikėtų sudėti po grindimis. O tam reikėjo suplanuoti tiek visas rozetes, tiek apšvietimą. Kad visa tai suplanuoti, jau reikia daugmaž įsivaizduoti kur koks baldas ar technika stovės. Tuo pačiu suplanuotas namo apšvietimas iš lauko. Elektros ir apšvietimo planus įkelsiu kada vėliau, kaip ir savo logiką, kiek ko ir kur priplanavau - jie mano ranka nupaišyti tiesiog ant popieriaus, tokiam nekompiuteriniam visiškai pavidale.

Elektrikai išvedžiojo laidus rozetėms, jungikliams, antenai, viskas gražiai sugulė smėliuke, ir kyšo dabar laidai iš tokių apsauginių vamzdukų:


Tuomet tėtis pradėjo lyginti grindis. Reikiamam lygyje ištempė virvutes:


Tokį medinį dar tašelį pasidarė, kad lengviau būtų pamatuoti, ar atstumas tarp žvyro ir virvutės lygus visur gaunasi:

Tuomet pririšo lentutę prie gulsčiuko ir lygino:


Reikėjo kai kur nuimti, o kai kur privežti daugiau smėlio. Labai trukdo visokie akmenukai šiam darbui, o jų žvyre pilna. Lyginimas užėmė daugmaž 3-4 dienas, tikrai nelengvas toks darbelis. Ir būtinai laistyti reikia smėlį - jis tampa kietu pagrindu. Iš tiesų tai labai nemažai vandens išpilta, kad tas smėliukas kuo daugiau nusėstų ir sukietėtų:


Prieš lyginant grindis, dar reikėjo daugybę šiukšlių, įvairių lentų ir visokio kito gėrio išnešti iš namo ir palikti viską tuščia. Šie šiukšlių rinkimai ir švaros palaikymas užima, sakyčiau, visai nemažą statybų dalį :) Taigi viskas išlyginta atrodo taip:

 Ir taip:

Tuomet iš goto išsinuomotas trombavimo aparatas, berods svėrė 85 kg, kainavo 80 Lt.


Ir viskas dar ištrombuota, nors tiesą sakant, po gausaus palaistymo net nežinau, ar reikėjo trombuoti - sako, kad palieka netrombuota, jeigu daug vandens sunaudojama. Bet kad ramu būtų, visgi trombavome.


Pamatavau, kad kai kur 22 cm, kai kur cm mažiau, tai šiek tiek tėtis dar kai kur nuėmė žvyro, kad būtų daugmaž vienodai - planuojam 15 cm putplasčio ir 7 betono, todėl reikia tų 22 cm.


Užsakytas putplastis, radau po 182 Lt / kubą (su PVM), EPS 100. Kartu užsakyta plėvelė ir tinklas.


Putplastis kelių skirtingų gamintojų, užsakėm 130 kvadratų - namas 135, tačiau pagalvojau, kad pamatėliai kažkiek ploto užima, tai žiūrėsim, ar užteks. Bus du sluoksniai - pirmas 10 cm, kuriams bus vamzdžiai vandeniui paslėpti, ir 5 cm, viršutinis.

Šiandien pradėjome kloti 0,2 mm plėvelę


ir dėti pirmą putplasčio sluoksnį:


Sako, putplasčio net 98 proc. sudaro oras - štai koks lengvutis :)


Turime sudėlioti iki antradienio tą pirmą sluoksnį, nes atvažiuos santechnikas vandens vamzdžius išvedžioti. 

Komentarai

  1. kokią vamzdynų sistemą pasirinkote? kiek šiltinote grindis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. putplascio storis 15 cm. Vamzdynu - cia vandentiekio ar grindinio sildymo klausiate?

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai