Sulėtėjimas

Taip jau nutiko, kad tėtis neteko trečdalio savo mažojo pirštelio :(  Taigi trauma šiek tiek sustabdė tiek ir jo darbus su laiptais, tiek ir darbus su pamatėliais vidinėms pertvaroms. Svarbu, kad viskas sėkmingai užgytų, tuo tarpu dabar bandome daryti visokius pasiruošiamuosius darbus. Susižymėjome vidinių pertvarų centrus, pradėjau galvoti, kad gal net nusimatyti tvoros aplink sklypą ribas ir padaryti polius pasitelkus kaimo žmogelį į pagalbą (šiam - darbas-uždarbis ir atotrūkis nuo alkoholio, man - judėjimas darbuose). Apie pigios tvoros idėją aprašysiu kiek vėliau - kadangi mano vieno sklypo dalis apie 0,8 ha, kito 1,2 ha, tai mintys yra tik apie pigų vieno metro tvoros kainos sprendimą.

Na o ūpui pakelti ir norint užsiimti kažkuo naudingu imi ir susitvarkai :)

Štai krūva žiemojusi visiškai neestetiškai:


Pagrindui panaudojome padėklą, įtaisėme jį tarp dviejų beržų:


Ir didžiulė netvarkingų malkų krūva virsta elegantiška malkų krūvele :)


Ji visai šalia pavėsinės, taigi malkos bus panaudotos lauko židinyje.

Tarp kitko, šiemet šašlykų sezoną atidarėme jau prieš porą savaičių :) Pavasaris juk ankstyvas, tik labai nedrąsus...


Komentarai

  1. Panasiose situacijose su tais kaimo zmogeliais gerianciasi nieko gero ir nebuna,arba nepadirba,arba geria ir belekaip dirba,arba atsisako.Nesn et paklausus kartais uz kiek padarysi darba,net nepasako,o tik nedarysiu tokio darbo...taip kad sekmes rasti kazka dirbanti zmogeli...Is patirties tai greiciau pats padarai nei su jais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pritariu, kad su kaimo zmonem yra siaubinga situacija. Visgi yra vienas zmogelis, kuri galimybe pdirbeti mano sodyboje kartais pristabdo nuo alkoholio. Jis ne karta gelbejo su ivairiais darbais, ir net kazkaip norisi jam duoti daugiau darbo, kad jis butu uzimtas ir galbut bent kartais ilgesni laika negertu. Patys to ka jis padaro nepadarysim - tiesiog nera tiek jegu ir tiek laiko... :)

      Panaikinti
  2. Šašlykai jūsų apkars nuo tokių malkų :), netinka jos valgio kepimui...

    AtsakytiPanaikinti
  3. p.s. geriausiai tam tinka beržo, alksnio malkos, kitaip tariant lapuočių mediena, o pušis degdama išskiria sakus ir taip apkartina maistą...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. saslykams yra pas mus berzo ir uosio malkeliu :) Taciau zidinys lauko pavesineje nuostabus tuo, kad naudojamas ir tieiog pasisildymui prie jo kabant sedimuose hamakuose, pakabintuose ant pavesines balkiu :) tuomet sueina visos kitos malkos

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai