Paskutiniai sutvirtinimai ir kraustynės

Paskutinė rudens diena buvo tokia rami. Tik lijo.  Palyginus su pirmąja žiemos diena - ką tik griaudėjo, žaibavo, lijo ir kruša byrėjo... O aš tai galvojau, kad griaustinis yra pavasario ir vasaros kaprizas. Dabar už lango vėjas, smarkus toks, triukšmingas. Brr...

Na o paskutinę rudens dieną susikrovėme iš laikino namuko beveik visą turtą, išvežėm - kas į balkoną nukeliavo, kas į garažą. Na, o karutis su visokiais kastuvais, grėbliais ir panašiom vertybėm iškeliavo į kaimynės tvartą:


Tam tvarte tikrai saugiau, nei laikinajame namuke. Žiema parodys, ar tie dvikojai zuikiai vėl bandys ką nors "tikrinti", kaip kad prieš metus... Bačkos su vandeniu apverstos, vanduo išpiltas, kad ledas nesusidarytų...


Na ir dar svarbų darbelį padarėm. Kraiginės sijos kur susiduria, ten visur jos tokiom galingom metalinėm plokštėm sutvirtintos iš abiejų pusių, štai čia matosi:


O vienoj vietoj tokia nediduke metaline plokštele buvo sutvitinta:


Galbūt dė to, kad kituose įvairiuose sujungimuose yra kam laikyti, ir prie visų gegnių ta sija pritvirtinta kampais. Tačiau visgi nuspręsta, kad visur turi būti labai rimti sujungimai. Taigi tėtis dviejų kopėčių pagalba, užsilipęs ant blokelių, sukrautų ant palečių, pritvirtino viską rimtu metalu ir rimtais varžtais:

Aš tuo tarpu tradiciškai, kaip ir kiekvieną rudenį, patyriau traumą - atsitrenkiau į vieną tokį skersinį su galva taip, kad apsiverkiau kaip mažas vaikas, iš skausmo ir netikėtumo. Po kelių minučių viskas praėjo, tai ir gerai, nes praeitą rudenį trauma buvo rankos pirštui, ir teko laiką gaišti traumatologiniam, rentgenas ir t.t. Galva visgi tvirtesnė :) Matyt vis pamatų ir sienų tvirtumą bandau tikrinti :)

Liko dar vienas darbas, labai svarbus, kurio nespėjom - sodo medžius nuo tikrų zuikių apsaugoti. Šiemet vėluojam kažkaip...

Komentarai

  1. Nelabai supratau, kodel jums kas rinko stogo kontrukcija nesuleido tu balkiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mes tiesiog nusprendeme tvirtesnem ir solidesnem metalinem plokstem sutvirtinti. Plius berods nelabai buvau savo bloge uzsiminusi, kad taip butent tas sijas sujunginejome, nors gal ir buvau, dabar nebeatkapstau jau...

      Panaikinti
  2. man išvis keista, kad stogdengiai tokius jungimus darė ne kažkur prie laikančių sienų kur tarpatramiai būtų, o vos ne per vidurį sienos, balkiu reikėjo suleisti ir papildomai dar tvirtinti, dabar jau Jūs gaunate ne savo darbai užsiiminėti :), nors taip dažnai atsitinka

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, jeigu pažiūrėsite į namo projektą, ta laikančios sienos tik ir yra pagal perimetra, visas vidurys tuščias :) Po to bus pertvaros, bet ant jų nesiryžome paguldyti stogo, dėl to yra keletas metalinių strybų įmontuoti, kurie vėliau pasislės pertvarose. Tuos visus sutvirtinimus patyt papildomai sumasteme padaryti, apsidraudimui. Beje, is mano patirties, tai net kai statybininkai ka daro, turi irgi dalyvauti ir pats. Tokie jau tie statybininkai, arba - tokie jau mes patys gal pernelyg perfekcionistai :)

      Panaikinti
  3. O gegnės su valvine sujungtos tik vyniais ar dar kažkuo? Tiek pas mane projekte parodyta, tiek ir stondengiai rekomendavo sutvirtinti varžtais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. viniu mes stogo konstrukcijoje nenaudojome, tik medvarsciai, varztai ir kampai. Gegnes tarpusavy virsuj - varztais, prie murlotu - kampais, medvarsciais ir uzkirstos. O sios metalines ploksteles - 10 mm varztais. Nesupratau - kas yra "valvine" ?

      Panaikinti
  4. kiek pamenu gegnes state murininkai......
    jeigu suklydau, atsiprasau

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šiaip stogo konstrukcijose naudojamos cinkuotos ploštelės. Kol dar nevėlu bent jau nutepkite kokiais nors antikoroziniais dažais. Taip, tas jungimas keistas. Teisingai padarėte kad sujungėte ilgasriegiais, bet galėjote ir be plokštelės. Būtų užtekę vien ilgasriegių su veržlėmis ir platesnėmis poveržlėmis. Beje tokiuose jungimuose skyles geriau gręžti ne vienoje tiesėje o kvadratu arba pamėtant trikampiu, nes merdis per tokias vietas yra linkęs skilti.
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na specialiai ir padaryta metaline plokstele 3 mm storio, ir beveik 1m ilgio, 10 cm plocio - tam, kad super tvirtai laikytu. Del cinkavimo - na juk tai viduje, ji bus (na bent jau turetu buti) visiskai sausa, taigi rudyti nelabai bus sudarytos salygos.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai