Grindinio šildymo sistemos

Šįkart dar tik žvalgausi. Reikia nuspręsti, kokią šildymo sistemą pasirinkti, t.y. kokio gamintojo. Kiek teko skaitinėti ir aptikti, tai kol kas įsidėmėjau tris neblogus atsiliepimus turinčius:

1. Wavin
2. Uponor
3. Tece

Reikėtų pasianalizuoti kas kokius turi privalumus ir trūkumus. Todėl jeigu yra patyrusių kokį nors santykį su minėtais, arba dar kitais, nepaminėtais, gamintojais, atsiliepkite ir patarkite - būsiu aš, ir gal kartu kiti ieškantys ir besidomintys, dėkingi.

Svarbi mažytė smulkmena - dėlioti ir jungti vamzdukus...yra ketinimas savo rankomis. Žinoma, tokiu atveju bus reikalingas profesionalus projektas - bet kiek suprantu, tokį padaro nemokamai pasirinkta kompanija, jeigu perki medžiagas. O sudėlioti savo jėgomis, paskaičius Namuko ir Raituzo patyrimus, pasirodo, visiškai įmanoma.

Prikabinu įdomias nuorodas:
http://san.meistras.info/site/koki-vamzdyna-pasirinkti
http://www.youtube.com/watch?v=NbUH80mmq10
Uponor montavimas
Uponor (su tinkleliu)
Čia po video (aprašyme) yra daug patarimų sudėta, super video
Wavin svetainė







Komentarai

  1. Svarbiausia manau sie dalykai:
    1. sandariai apsildinti nama
    2. issirinkti gera katila, taupius A klases cirkuliacijos siurbliukus
    3. pasidaryti projekta vamzduku vedziojimui
    4. Manau visi isvardinti gamintojai turi kokybiskas sistemas. Rinkciausi pagal kaina ir paprastuma montavime. Mums teko su Wavin produktais dirbti. Jokiu problemu neturejom. Vamzdeliai vyniojasi lengvai, kolektoriai plastikiniai susirenka taip pat paprastai. Kolektoriu balansavimas ko gero buvo didziausias skausmas. Reikejo siek tiek laiko kol perpratau kaip reguliuoti balansinius vintilius. O siaip kol kas jokiu siurprizu :)
    Kaimynas turi Uponor kolektorius, tai kolektoriu montavimo principas labai panasus. Su Tece neteko susidurti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. oo, labai gera tema. rasykit kas susiduret... kur pirkot, kur konsultantai ismanantys o kainos geros..
    mes irgi noretumem patys issivedzioti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau Wavin šiek tiek atsilieka nuo Tece ir Uponor. Aš rinkausi Tece 18mm vamzdelius + Tece kolektoriu su debitomaciais, kurie palengvina reguliavima. Uponor kiek žinau siulo kažkokius vazdelius grindiniam šildymui su kažkokia spec. danga nuo mechaninio pažeidimo, bet manau tai daugiau marketinginis triukas, aišku ir kaina jų didesnė.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vamzdį vyniojau Wavin polibutilreninį 16 mm, tikrai nesudėtinga buvo.
    Kolektorių dėjau Uponor :) nes geresnė kaina, o ne prastesnis, ir turėjo sandėlyje.
    Kolektorius su balansiniais ventiliais, susireguliavau viską per 15 min, ten labai paprasta pagal lentelę. Svarbu tik užsirašyti kiekvieno kontūro ilgį.
    Klaipėdoj Jaukurams didelis pliusas už aptarnavimą, konsultacijas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip Arvydaz teisus. Wavin kolektorius labai lengva susibalansuoti ir be debitomaciu, pagal lentele. Labai svarbu saziningai susirasyti kiekvieno konturo ilgi, ne pagal projekta, o tiek, kiek jo realiai suejo. Tada pagal vamzdyno ilgi susireguliuoja kolektoriaus atminties ziedai.

      Panaikinti
    2. Arvydaz kalbėjo apie Uponor kolektorių, šiaip man Wavin'as asocijuojasi su daug reklamos, mažai kokybės, čia tik mano nuomonė..

      Panaikinti
    3. dėl reguliavimo tai ten vienodai jie, ar Uponor ar Wawin. Uponor dar turi pliusą, kad yra su bypasu tipo, jei užsidaro visi konturai, yra vamzdukas, per kurį vistiek cirkuliacija vyksta. Nors kai aš ne specialistas, nežinau kiek tai reikalinga :)

      Panaikinti
  5. Nuo seno esu labai patenkintas henco.
    http://gilius.lt/media/katalogo_failai/2706/hencobukletas.pdf
    O apie grindini sildyma sodyboje tai bent man visikai neteisingas pasirinkimas jei ten bus nepastoviai gyvenama, as rinkciausi tarp infraredas, zidinys, radiatoriai tie silumos saltiniai kurie gali greit susildyti patalpa.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai greitai isildymui bus krosnele. O ilgeliau gyvenant nesinori peckuriu buti ir is svetaines daryti katilines (cia zidinio atveju). Infraredas - kol kas nauja. Kiek supratau, jo esme - spindulinis sildymas, ir isildomas ne oras patalpoje, o kunai ir objektai. Taciau man visai nesinoretu buti tuo sildomu objektu kazkaip. Be to, yra nuomoniu, kad infraraudonieji spinduliai vargina, ir gali net oda kiek dziuti, o to jau tikrai nesinotetu. Kazkada aptikau straipsni, kai domejausi ivairiais sildymo budais, stai: http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/ar-gali-infraraudonieji-spinduliai-pakeisti-sena-gera-radiatoriu.d?id=61605727

      Taigi nauji budai, tokie kaip infradraudonieji arba sakykim joninis, tai naujoves, kurios dar turi daug klaustuku, pernelyg daug. Todel apsistojau ties grindiniu :) Nes radiatoriai, kaip minejau, statant prie vitrininiu langu - o tai jau konvektoriai, siaubingai brangu irengti butu...

      Panaikinti
  6. Tomas teisus, sodyboje reikia rinktis ne grindinę, o radiatorinę šildymo sistemą. Atvažiavę savaitgalį į sodybą jūs gi nenorėsite laukti 6 val., kol sistema sušils. O išvažiavus iš sodybos sekmadienį vakare, grindys dar ilgai bus šiltos. Vieni nepatogumai ir nuostoliai. Tuo tarpu radiatoriai įkaista momentaliai ir greitai sušildo patalpas. Grindinis šildymas tinka tik tuomet, jei gyvenama nuolat. Sodybai dar gerai elektrinis šildymas arba IR šildymas, nes nereikia katilo, nėra šilumnešio, kuris gali užšalti, paprastas reguliavimas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Del sodybos sildymo budo ir sistemos labai daug tyrinejau ir aiskinausi, tai jau trunke du metus. Visu pirma, sodyba sodybai nelygu. As savo sodyboje ir saltu metu kartas nuo karto pagyventi noresiu ne tik savaitgaliais. Apie visokiu budu analize ir pasirinkima nesikartosiu, ne tikrai rasiau ir nemazai seniau. Nesutikciau, kad grindinis sildymas tinka tik nuolat gyvenant. Jeigu palaikoma siokia tokia temparatura name, ir plius yra galimybe buotoliniu budu (per ismanuju telefona) ijungti ir reguliuoti sildyma, tai isnyksta visos jusu minimos problemeles. Komfortas sodyboje man yra labai svarbus. Infraraudonieji man isudzio nepadare. Del radioatoriu - na, jie pas mane bute ne taip jau greitai isildo patalpa.

    Is esmes grindini as pradejau svarstyti, kai pamaciau, kiek kainuoja konvektoriniai radiatoriai, nes as mane dideli vitrininiai langai didziojoje namo dalyje. Vienareiksmskai isirengti grindini ivertinus si fakta, man pigiau.

    O del eksploatavimo - sodyba sodybai nelygu...

    AtsakytiPanaikinti
  8. jei elektrinis ar infraredas toks geras kodėl patys sau niekas nesidedate ? ar pinigėlių per mažai gaunate, kad už elektrą tūkstančiais mokėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. realiai nieko nesiskiria ar elektrinis ar ifnraredinis.efektyvas ir vieno ir kito efektyvumas 100% ir nedaugiau,kaip ir joninio berilo ir kitu lochatronu.tik infraredinio pavirsiaus temp didesne ir visokias dulkes degina.Oseip grindinis gerai isilus grindim ipac jei betono sluoksnis storas tai po paros buna dar like silumos.Bet kaip minejo isilimas grindu+patalpu susildymas iki gero temperaturos jei vien tik su grindiniu tai i antra diena bus ok,tik kaip minejo,kad krosnele gelbes tai bus viskas ok.

    AtsakytiPanaikinti
  10. http://san.meistras.info/site/koki-vamzdyna-pasirinkti

    sita saita verta pasiskaityti, labai teisingos mintys apie pardavejus ir meistrus

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dar apie grindinio kabelio isvedziojima . Man patiko Namuko projektas.

    http://www.youtube.com/watch?v=NbUH80mmq10

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. idomiai siam video, as galvojau visuomet, kad po baldais (sakykim, virtuves baldais) nereikia vedzioti vamzdiu, o cia kaip tik atvirksciai pataria

      Panaikinti
    2. mes po vieną vamzdį nuvedėme palei lauko sienas kur stovės spintos ar spintelės, dėl visa ko kad nesusidarytų rasos taškas ir nepelytų...

      Panaikinti
  12. Pas save į namą jau užsisakiau "Wavin" naują laidinę grindų automatiką (kolektoriaus valdiklis + LCD ekranas ir termopavaros) už poros savaičių galėsiu aprašyti savo įspūdžius.
    Dar apie Wavin kolektorius:
    kolektoriai yra labai lengvai surenkami, bet juose esantys termometrai yra visiškas nesusipratimas. Statant juos į kolektorius termometro gilzė išsinerdavo ir termometrą sugadindavo. Kreipiausi į Wavin dėl broko, bet pasakė, kad matyt pats sulaužiau :) Pas mane du kolektoriai ir abiems tą patį problema (nelabai man tie termometrai ten ir reikalingi, bet vis tiek sunervavo dėl tokio š...)

    AtsakytiPanaikinti
  13. visas grindinis šildymas manau geras, blogas nebent jei būna tokie montuotojai :)
    http://www.youtube.com/watch?v=CV6yW4PRNK0

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, kadangi pats planuoju pradeti statybas jau kitais metais ir uzsiimu didmenine prekyba santechnikos ir panasiu prekybos prekiu prekyba, galiu pasiulyti pigesnes medziagas. www.buyonline.lt del uzsakymu ir kainu kriepkites karolenzas@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  15. "panasiu prekybos prekiu prekyba" :))) įspūdinga :D

    AtsakytiPanaikinti
  16. beje, atsitiktinai radau va nuolaida visiems grindu sildymo vamzdziams, jeigu kas ieskotes pirkti dabar: http://visasantechnika.lt/sildomos-grindys/vamzdis

    AtsakytiPanaikinti
  17. Viską ėmiau iš Tece - tiek vandentiekį, tiek grindinį šildymą. Iš pradžių susisiekiau su Tece, jie suprojektavo vandentiekį, paskaičiavo medžiagas ir rekomendavo pardavėjus. Pardavėjai pasiūlė puikias kainas (geresnes nei nuorodoj). Šildymą projektavau kitur, bet vėlgi viskas Tece. Papildomai Tece nuolat konsultavo. Esu žiauriai patenkintas.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dėl šildymo būdo, manau sodyboje tiktų granulinė krosnelė ar židinys su vandens kontūru. Ir gražu, šilta, dulkių tikrai ne kaip nuo malkų + valdymo galimybės. O dėl temperatūros užtikrinimo su grindiniu šildymu nėra bėdų. Yra valdymas su GSM. Ir jei tai krosnelė ar katilas kurį galima suvaldyti bėdų tikrai nėra.
    Dėl automatikos, sunku kažką patarti nežinant tikslių sistemos detalių ir poreikių.
    Jei domina. Kreipkitės. Pakonsultuosim, padėsim kuo galėsim.
    Pagarbiai,
    Šarūnas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Granulinė krosnelė - super reikalas, aš tokį šildymo būdą atradau visai neseniai. Ir jos dar ir gražiai atrodo! Granulini katilo privalumas prieš kas ir prieš židinį yra tas, kad į bunkerį įmetus granulių kelias dienas pamiršti ir rytais nebėgi strimgalvais kurenti. Bet tikrai super, manau reikės papildyti straipsnį apie šildymo alternatyvas :)

      Panaikinti
  19. Sveiki, visi kalba apie Wavin, Tece, Uponor... specialistai (santechnikai, ne prekiautojai) irgi sako, kad yra sios firmos, arba dar pavadina vokieciai arba svedai, o trecias variantas kinieciai. Aisku, kinieciai atkrenta, bet vienas geras pazistamas, tikrai auksiniu ranku meistras siulo pagalvoti apie lenkiska produkcija (pirkti paciam nuvykus i Lenkija, kaip dabar madinga)... Gal galite kas nors sukritikuoti, ar priesingai, pagirti si pasiulyma?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Prieš 11 metų statydamas namą sunaudojau virš 400 m daugiasluoksnio kiniško Ø18 vamzdžio grindiniam šildymui, radiatoriniam šildymui ir vandentiekiui. Tuo metu vidutiniškai (su akcijom) jo kaina buvo ~2,5 Lt/m. Stengiausi nedaryti sujungimų sienose, po grindimis ir kitose neprieinamose vietose. Iki šiol kiniškais vamzdžiais (kaip ir jungimo detalėmis!) nusiskundimų neturiu. Tiesa montavimo metu teko keletą jų pesukti ar kitaip sugadinti.
    Darius

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai