Frontonai, kolonos, žiedas. Atkeliavo mediena stogui

Nors orai lietingi prasidėjo, tačiau daugumą dienų mūrininkai galėjo dirbti. Dirbo uoliai - šiandien nustebau - kiek jau padaryta. Tačiau pradžioje apie medieną stogui. Atsivežėm:


Tai, kad spėjome užsakyti žiemos kirtimo - labai nuostabus dalykas. Jaučiasi, kad mediena sausa - ji labai lengvutė. Ją reikės padengti atiseptiku, kažkaip pagavus už uodegos nelietingų dienų.

Na o namukas kyla, štai koks vaizdelis:


Iškilę frontonų trikampiai, jų kraštai jau išbaigti su silikato plytomis:



Iš silikato plytų ant praplatintų pamatų jau sumūrytos kolonos (na nežinau, ar tai kolona turėtų vadintis, bet aš būtent taip vadinu). Šita prie įėjimo:
 O čia ta, kuri terasoje:

Matyti, kaip sienoje priešais koloną palikta ertmė - 
- ten bus pritvirtintas balkis, kuris kitu galu į koloną remsis. Na ir jau sudėti pamatų blokeliai su armatūra, kurie formuoja žiedą, tik dar neužpildyta betonu:


Kai jau matyti kolona, labai gerai galima įsivaizduoti būsimosios terasos gabaritus:




Na o priekyje, prie įėjimo, architektas numatė apvalią medinę koloną. Lengvai mestelėjo frazę, kad gali būti iš tekinto rasto... Bet tai siaubingai daug kainuotų... na ir ištekinti reikėtų matyt atskirais žiedais, t.y. dalimis. Žodžiu kažkaip čia neapgalvotai prabangų sprendimą pasiūlė. Todėl mes tiesiog atsivežėme rąstą.



Nuimsime žievę, paobliuosime ir pastatysime. Gal bus visai įdomu... Jis žinoma suskilinės ir t.t. tačiau galbūt visai derės prie aplinkos. Nežinau, čia tiesiog rizikuoju :)

Komentarai

  1. Teisingas sprendimas dėl natūralaus rąsto. Tikrai suskilinės ir tikrai derės.

    Fainiai kyla sienos, smagūs pokyčiai. O apie langus jau galvoji? Ar šiemet to nebus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Apie langus ir duris nedrįstu galvoti, nes dar nežinau kaip išsiteksiu su stogo biudžetu. Na ir dar nežinau kiek kainuos tie langai ir durys :) Bet manau kad po mėnesio galėsiu išsiaiškinti, tuomet matysiu. Pagal planą pas mane numatyti tie darbai 2014 metams. Tačiau labai norėtusi "uždaryti dėžutę" šį rudenį, nes nesinori, kad šmirinėtų kaimo vaikai ir nevaikai po namuką, iš kitos pusės uždaroje patalpoje bus galimą šį bei tą veikti. Bet laikas parodys kaip mano finansai susidėlios tiesiog :)

      Panaikinti
  2. Dėl rasto.
    Manau skilinėjimo nereik bijot. svarbu dabar nuimti žieve, kad nepradėtu lervos ėst medienos :) ir grybas neims... stoves amžinai šis rastas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kuo medieną impregnuosite? mes pasirinkome Boromon C30 ar kažkaip panašiai impregnantą, mąstome tik ar tepti papildomai nuo ugnies kažkoms ir ar realiai tai duoda naudos :) ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naudosime Bertilą, tai antiseptikas greičiau nei impregnantas mano galva. Jis užtikrina degumo klasę C s3d0. Na ir ten nuo visokių pelėsių ir t.t. Tiesą sakant naudos aš ypatingos nematau, tačiau tą atseit reikia daryti pagal priešgaisrinius reikalavimus, net čekiukus reiktų išsisaugoti ir sertifikatą iškaulyti iš "makvežos" vadybininkų...

      Panaikinti
  4. Patarciau naudoti purkstuva, sodini kuriuo purskia medzius ir t.t. Sutaupysit laiko ir jegu nei su teptuku zaisit. Kas del rasto tai nuzievinus dziovinti kur paevesyje, kad dziudamas nesutrukinetu smarkiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, purkštuvas jau yra nupirktas, kinietiškas, apie 30 litukų

      Panaikinti
  5. Ar jau nusprendėte dėl sienų ir stogo šilumos izoliavimo? Ar turite kažkokį sprendinį? pagarbiai, www.pasyvusnamas.lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kol kas sprendimai nera padaryti, nes sie darbai bus atliekami tik kitamet. Taciau nagrinejau galimybe pvz stoga siltinti su ekovata - atmeciau, nes perbrangu. Na ir apskritai tokie sprendimai, kur paprastai isnaudojami pasyviuose namuose - kaip rekuperatorius - irgi atmetamas, nes uzmiescio namui tai nera taip aktualu ir juolab nepasiteisina. Taciau zinoma stengiuosi, kad butu kuo ekologiskiau pagal realias galimybes.

      Sakykim, norejau siltinti putpasciu sienas - taciau pasirodo, kad jeigu apdaila medis, o ne tinkas, tai putplastis netinka - ji sudoros peles, kurios pro medi gana lengvai patenka i silta vieta. Taigi reikes naudoti vata, kas yra daug brangiau, taciau peles joje jau ne taip megsta gyventi. Taigi po truputi aiskeja visokie niuansai. Manau, kad bus vata ir ant stogo, ir ant sienu. O kokia - pagyvensim / pamatysim.

      Panaikinti
    2. Ar galėčiau su jumis susisiekti el.paštu? Gal padarytumėte tam tikrą eksperimentą savo statyboje?

      Panaikinti
    3. zinoma galite bruksteleti sodybastatau@gmail.com

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai