Jau pastačius namą: ką darytume kitaip, o kas pasiteisino? Grindinis šildymas.

Šį karta trumpas įrašas apie grindinį šildymą. Kviečiu prenumeruoti mano youtube kanalą "Elena ir vėjo bitės". Planuoju sukurti daug įvairiausi video įrašų įvairiausiais namuko statybų bei įrengimo klausimais: kas pasiteisino, kas blogai, ką daryčiau kitaip. Pirmas toks video įrašas - apie grindinį šildymą: https://youtu.be/ZIjtrAH3pc0 


Matyt bus nemažai ginčų, taigi kviečiu tai daryti, manau, kad ginčų ir įvairių patirčių apsikeitimo yra per mažai lietuviškoje erdvėje. Taigi pakurkime tai ;)

Komentarai

  1. Elektrinį pašildymą atsiminiau jau prieš pat plyteles vonioje klojant - teko štrobuoti skubiai, kabelį padėti :) (Arba dėti tinklelį elektrinį)
    Iš savo patirties rekomenduočiau daugiau betono į grindis supilti - veikia kaip šilumos kaupiklis. Pavyzdžiui daryti plokščią pamatą. Pas mane net 19 kubų betono. Tai darosi aktualu statant visokias savo saulės elektrines ar atsirandant gudriai elektros apskaitai. Kada elektra kainuoja 0, galima šilumą į grindis suleisti - atidavinės savaitę.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kurgi namas neikais jeigu turime daug isitiklinimo pietu puseje, kiekviena situacija vertinama individualia. Kas jums tinka nereiskia jog tiks Marytei. Viskas gerai su grindiniu saldymu jeigu su protu daroma. Rekuperacija padeda salto oro cirkuliacijai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai sutinku, kad viskas labai individualu. Bet jeigu pas jus nėra stogo užlaidų, ir per langus pliekia saulė tiesiai į kambarius, nes ir medžių nera šalia namo, arba tiesiog gyvenate vasarą atsidare langus ir duris ištisas dienas, tai yra būdų tai išspręsti: grindų vėsinimas + rekuperacija + oro drėkinimas (mano patirtis rodo, kad rekuperacija smarkiai sausina orą ir reikia apsišarvoti drėkinimo įtaisais). Taigi kiekvienam savo :)

      Panaikinti
  3. pas mane langai į pietus, tai net žiemą saulė pakelia temperatūrą 3 laipsniais. vasarą dar daugiau. Grindinis šaldymas labai gerai yra, ypač jei turite kailiniuotą augintinį. Taip pat ir žmonėms neblogai, bet reikia paros laiko, kol ta vėsa pradeda jaustis aukščiau. Viskas puikiai veikia.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai