Jūrinis konteineris sodyboje - vietoj ūkinio pastato statybos

Mano sodyboje yra suplanjuotas ūkinis pastatas - projektas, statybos leidimas... Tačiau taip pripratau kad ta vieta kur jis turėtų būti statomas - labai puikiai atrodo ir be jokio pastato. Ten parkuojam automobilius, patogu privažiuoti prie namo, graži erdvė. Be to su ūkinio statybomis susiję keleto gražių didelių beržų nukirtimas - jie tiesiog trukdytų iškilti pastatui. 

Vieną dieną į galvą atėjo mintis, jog puikiai tarnautų vietoj pastato tiesiog jūrinis konteineris. Sandari, 6 metrų ilgio ir 2,5 metrų pločio dėžė pats tas susikrauti daiktams, įrankiams, žoliapjovei, kitiems agregatams. Į jį jeigu kada prireiks, puikiai įvažiuotų ir mažas traktoriukas. Ir kas svarbiausia - jį gali pastatyti bet kur, nereikia pamatų, kad ir ant sklypo krašto.

Įsigyti jūrinį konteinerį ir nesivelti į ūkini pastato statybas - pamatai, sienos, stogas, durys, apdaila... taupau laiką ir nemažus pinigus. Ūkinis būtų tarnavęs kaip pastogė automobiliui, tačiau tik vienam automobiliui. O jeigu ūkinio nėra, gražiai patogiai galima privažiuoti ir pasiparkuoti keturiems automobiliams. 

Ką gi, pradėjome ieškoti konteinerio, Mano kriterijai buvo keli:
1. Kad tai būtų tik "one-way" konteineris - t.y. juo prekės buvo transportuojamos tik į vieną pusę. Tuomet jis praktiškai naujas, neišsikraipęs, durys puikiai varstosi, nereikia perdažyti.
2. Spalva turi būti tamsiai pilka antracitinė, tokia pat kaip stogas, lietvamzdžiai, būsimoji tvora. Tokia spalva "pranyksta" aplinkoje, susilieja, nebado akių. Spalva turi tikslų numeriuką - RAL kodas 7016
3. Dydis - 20 "pėdų".

Jūs manote lengva ir greita gauti padorų norimos spalvos konteinerį? Ne visai. Mes jį medžiojome kokius du mėnesius, nes buvome užtaikę ant ant pardavėjų, kurie ne itin buvo nusiteikę bendrauti. Šiais pastaraisiais ekonominio piko metais aš kelis kartus susidūriau su panašiu požiūriu - vos ne maldauti reikia kad suteiktų informacijos ir ką nors tau parduotų. 

Na ir pagaliau nupirkome iš magitu.com . Susisiekus ir užklausius konkrečios spalvos konteinerio - pažadėjo kai tik tokia spalvos konteireis pasirodys iš karto susisiekti. Pažadėjo - padarė. Parašė, atsiuntė nuotraukų, kaip atrodo išorė, kaip atrodo vidus (tai irgi svarbu).  Sumokėjom. Atvežė iš Klaipėdos ir pastatė.

Kaina konteinerio 2400 + PVM
Pristatymas su nukėlimu 180
Viso 2580 +Pvm= 3122 Eur - tokia galutinė konteinerio kaina.

Na o procesas žinoma prasideda nuo vietos paruošimo. 

Štai ta vieta kur stovės konteneris - nuo tvoros 1,5 m atstumas - už jo planuojame sukrauti malkas:

Konteineris sveria virš dviejų tonų, todel jį pastatėme ant šaligatvinių plytelių. Po plytelėmis iškasti apie 50 cm duobės ir pripiltos žvyro. Per visą konteinerio plotą patiesta agroplėvelė ir užberta skaldos. Tai tam, kad jokios žolės neaugtų po konteineriu ir nekyšotų iš po jo.

Štai paruošta vietelė:


Mašina su kranu ir du vyrukai - iškėlė ir pastatė konteinerį sentimetro tikslumu ant plytelių, ir dar su nyvelyru pamatavo ar viskas lygu:

Dabar jau galime ardyti laikiną namuką, kuris laikinai stovėjo ir tarnavo sandėliuku nuo pat pradžių, t.y. nuo 2012 metų pavasario. 


Kaip kažkada statėme laikiną namuką iš OSB plokščkių yra aprašyta straipsnyje ČIA, galiu tik pridirti, kad nuolat turėjome problemų su prakiurksančiu stogu ir pastaruoju metu tai tapo labai opu, nes atsirado žoliapljovė ir pan. dalykai, kuriems jau reikia sausos patalpos. 

Žinoma, nugriauti laikiną namuką galima tik perkrausčius jo turinį, ir tam konteineryje reikia stelažų. Stelažus linksmos oranžinės spalvos pirkome Senukuose, to baisaus ir niekam tikusio prekės ženklo Vagner, na bet gal kažkaip atlaikys (nes šiaip viskas kas Vagner tai 90 proc. būna na...labai blogai...)
Bet kokiu atveju, jūrinio konteinerio vidus atrodo štai taip, su visai padoriom grindim :)

Konteineris stovi ant sklypo ribos:

O už jo nuo tvoros pusės palikome vietos, kad būtų galima sukrauti malkas:


Dabar ta teritorija kurioje yra sandėliukai labai "apšiukšlinta: kelios malkų krūvos, padėklų kalnas, viską reikia sutvarkyti, sudėti, kai ką sudeginti. Šiomis gražiomis saulėtomis sausio dienomis tą ir darome :)


Su Naujais metais visus. Kad statybos ar remontai bei visokie ūkio darbai neštų daug džiaugsmo, buvimo gryname ore ir pasididžiavimo kad kažką kuriante!

Komentarai

  1. Sakyčiau gera idėja dėl jūrinio konteinerio. Svarbu labai, kad radot "tinkamos" kokybės, nenugaišusį jau nuo pasaulinių turų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gandras vietinis? Kokia jo istorija?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tos šaligatvio plytelės man kažkaip liūdnai atrodo. Manau, kad susmegs per laiką. Gal reikėjo nepatingėti ir išsigręzti kelis polius.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kaip priduosit namą, nepastatę ūkinio?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Spalvos fainos. Kaip kokios brandinės striukės - subtiliai pilka išorėje, šviesu viduje :)
    Nesusmegs jei smėlio papilta. O pakelt su kranu gi paprasta.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rekuperatoriui liejo pada betononį o tononiui konteineriui padejo kelias plyteles. Nice:D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gerai, kad sodyba ne regioniniame parke, ten su konteineriu neprasisuktumėte. Čia su pavydu .... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pats neseniai sodybėlę paveldėjau. Kaip ir graži vieta ir aplinka, bet daug darbų remonto reikėjo padaryti, kol sutvarkėm. Daugiausiai problemų kėlė kaminas, tai gerai, kad radom kur pigiai jį nusipirkti https://www.zidiniaipigiau.lt/kaminai/dumtraukiai

    AtsakytiPanaikinti
  9. jei yra norinciu pirkti konteineri toki arba kitus, tai kreipkitės 867747477. Turime ir tokius zalius, ir melynus.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Norėčiau labai padėkoti „LAPO MICRO FINANCE“, kuri man suteikė paskolą sergančio vaiko gydymui. Labai džiaugiuosi, kad šiandien sutikau LAPO, jei reikia skubios paskolos, susisiekite su jais el. Paštu: lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, norėjau pakausti ar vasara labai įkaista, o žiemą sušala konteinerio vidus? Ar galima jame laikyti maisto atsargas?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai