Spinta tambūre

Spinta tambūre. Norėjau parašyti, kad labai lauktas projektas, tačiau pagalvojau - kad visi darbai, dideli ar smulkūs, statybose ir įrengime yra labai laukti ir svarbūs :) Taigi galų gale ji atrodo štai taip:


Spinta nemaža. Plotis 257 / Aukštis 280 cm. Kainavo 300 eur. 
O pradžia buvo tokia, kad labai sau netikėtai atradau nuolaidą tokioms žaliuzinėms durelėms Ermitaže. Nuolaida buvo apie 40 proc. Ir su ta nuolaida 10 durelių kainavo apie 150 Eur.

Apatinės durelės 2 m, mažosios viršutinės - 70 cm. Plotis 49,5 cm.

Visų pirma tą žaliuzinį grožį reikėjo nudažyti. Čia man prireikė labai daug kantrybės ir nemažai laiko, nes darbas laikui imlus, daug mažų kampukų.
Dažus pirkau gerus ir gražius, kaip visada iš Rovan Best, tokia švelniai jaukiai pilka salva:


Dažiau kempininiais teptukais, kurie nepalieka dryžių ir tinka tokio smulkumo darbams - nudažyti reikėjo kiekvieną žaliuzėlę. 


Iš vidaus tik vieną kartą dažiau, iš išorės - dukart. 
Na o pradžioje kampukus dažiau mažu teptuku, štai taip:

 

Nudažius kampukus, jau visa kita dažau tais kempininiais teptukais:



 Dienos šviesoje tokia gavosi spalva:


Spintos vidui naudotos pušinės lentos. Taip atrodo spintos išplanavimas: du skyriai po dvi dureles pakabinimui, ir vienas skyrius su vienom durelėm - lentynos. Viršuje - lentynos, žinoma.


Pradžioje sudėjome nedažytas dureles. Per daug medžio interjere nėra gerai - štai jums iliustracija :)


Karkaso ir lentynų tvirtinimas:




Apačioje štai taip, priklijuota prie grindų lentutė:


Skersinis - vamzdis. Po to sugalvojom virš vamzdžių pakabinimui padaryti lentyneles visokiems šalikams - labai patogu:


Vamzdžio tvirtinimas iš arti:


Ne paslaptis, kad tos ermitažinės durelės kreivos. Aš rinkdamasi parduotuvėje pasistengiau išrinkti lygesnes. Na bet vis tiek vienas reikėjo pateisinti kampuočio pagalba. Štai toks aliuminis kampuotis panaudotas išlyginimjui:




Pritvirtinami slankstai - po du kiekvienoms durelėms:





 Magnetukai, pritraukiantys dureles pritvirtinti apačioje:


 Iš toliau:


Tvirtinimas magnetuko iš viršaus:


O čia iš vidaus:


Metalinė plokštelė durelių apačioje, kurią magnetukas pritraukia:


Na o viršuje - tokios atramėlės, į kuria atsiremia durelės:





Kai spintos durelės buvo visos sustatytos, tai gavosi tokia beveidė pilka spinta. Labai reikėjo išraiškingų rankenėlių. Kad pralinksimintų spintos vaizdą. Na o jos kai gražios (na bent jau man jos gražios) tai kainuoja labai nemažai, berods po 4 eur už vieną, o jų šiai spintai reikėjo 10. Taigi tos rankenelės kainavo net 13 proc. spintos biudžeto. Bet užtat yra patogios ir tikrai džiugina :)


Pralinksminta rankenėlėmis spinta:



Na ir patogu dabar tambūre daugybę daiktų susidėti ir drabužių sukabinti.



Apačioje pastatėme lentynėles batams:


Lygiai tokią pat spintą planuoju įrengti savo miegajame. Bet bijau net pagalvoti apie dažymo procesą :)

Rezultatu labai džiaugiuosi - tikrai labai graži gavosi spinta, labai tinka mano sodyboje :)

Ir pabaigai - ką daryčiau kitaip. Vasarą name drėgniau nei žiemą, ir tą drėgumą durelės pajautė ir kiek išbrinko. Jos šildymo sezonui prasidėjus žinoma susitrauks vėl, tačiau dabar taip lengvai lengvu rankos stumtelėjimu neužsidaro - reikia gražiai abiem rankom kartu uždaryti. Todėl reikėtų padaryti platesnį tarpelį tarp durelių, porą milimetrų daugiau tai tikrai nei kad čia pas mus padaryta:




Komentarai

  1. Gražu, tikrai tinka prie jūsų sodybos idėjos :)
    Ką aš daryčiau kitaip..
    1. tai dažyčiau su kompresoriumi... porą dienų sutaupytumėte :) nėra sudėtinga ir pirmą kartą :)
    2. Na ir jei dažėte vidų spintos... manau būčiau daręs viską iš paprastų pigiausių baldinių blokščių... pats dabar spintai užsakinėjau tai ir švelniai pilkos (pan. kaip pas jus). Manau paviršiai lengviau prižiūrimi, dulkės ir t.t. ne taip lips ir jei ką pavalyti lengviau būtų. Na ir surinkimas paprastesnis, dažyti nereikia ir pan.
    3. Vyrius būčiau dėjes su pritraukimu, ir tyliai užsidarinėtų ir nereiktų magnetukų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manau su kompresorium tikrai greičiau, bet niekada nesu to dariusi, dėl to pabijojau rizikuoti.
      Del plokščių - na jos ir tos pigiausios ženkliai brangiau nei mediena, o biudžetas buvo (išskyrus rankenėles) labai ribotas. Na ir blokščių 2,8 m aukščio nelabai lyg ir būna. O čia visokiausių reikėjo.
      Vyriai tokie būtų patogiau, jie aišku daug brangseni. Iš tiesų net nepagalvojome apie tokius. BET yra vienas momentas - tos durelės kreivokos, ir magnetukai jas kaip reikiant pritraukia. Pritraukiami vyriai šios funkcijos neatlieka. Jeigu durelės ne iš senukų ir ne ermitažo, lygios kažkokios - tada manau tiktų. Na bet ir durelės tada manau kainuotų daug kitaip.

      Panaikinti
  2. Labai laukiau šio įrašo. Viskas labai super ir tikrai rasim ir mes vietos tokiai spintai. Turiu kelis klausimėlius:
    1. Su tuo kampuočių jūs dureles pripjovėt?
    2. Kur pirkot rankenėles?
    3. Gal buvo kažkokių argumentų nenaudoti išsinuomoto dažų purškiklio?
    4. Vidinį spintos karkasą ir lentynas dažėte jau sumontuotą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pastebėjau facebooke, kad nekantraujat :)
      Kampuotis prisuktas medvarščiais tiesiog.
      Rankenelės pirkau "Bijūnai prie namo" - jie ten labai gražių visokių turi.
      Su tuo dažų purškikliu matyt ir dažus kitaip, daug skystesnius reikia paruošti. Nėkart su purškiklu nedažiau, kažkaip nesiryžau..
      Vidinš karkasą dažėm au sumontuotą, aklijavus juostelėmis viską kad neištepti.

      Panaikinti
  3. Labai gražu tokio žaliuzinės durys, ir pati turėjau bute. Tik nusiteikit, kad dulkių valymas pareikalaus taip pat daug kantrybės. Daugiau apie tokias nesvajoju :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Per tris metus dar nė karto nevalėm :) gal kiekvieno tikslai skirtingi? ;)

      Panaikinti
  4. pas mane tokia pat spintelė, tik vietoj dažų lakas su spalva. pasirinkta buvo baltos spalvos priedas, ir sakyčiau jog vaizdelis gaunasi geresnis - durelės atrodo lyg ir alksnio, bet suvienodėjusios spalvos, ir šviesios - geltonumo nebėra, tad ir nesipjautų su kitais mediniais elementais. man truputį teko dar daugiau padirbėti, nes aš kiekvieną narelį dar su švitrine kempine pritryniau - darbo prisidėjo dar kelios valandos. bet rezultatas džiugina - mažyliai dabar rankomis groja per dureles, o man ramu, kad joks spygliukas į jų pirštus neįsikabins.
    beje - tos medinės durelės yra "skystos", ir tik silpnas pritraukėjas būtų jiems tinkamas, koks nors baldinis. pas mane paprasčiausiai keli neodimio magnetukai į skylutes įklijuoti, ir metalinė plokštelė pačioje spintoje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skystos, bet kreivos baisiai, bent jau mano...
      Dėl švitrinės kempinėlės - puiki mintis, reikės pasinaudoti patarimu miegamajam įrenginėjant. Na o dėl spalvos ir medžio buvimo - tai pas mane nepamirškit labai labai išraiškingos medinės lubos. Todėl man labai reikia atsargiai su medžio elementais.

      Panaikinti
    2. Aiwanecro, kur jūs balinotės laką? Turiu brangios prisiminimais medienos - pušis, iš kurios svarstau susipjauti palanges. Klausimas ar galima nusibalinti iki plius minus balinto ąžuolo spalvos ir naudoti palangėms.

      Panaikinti
  5. Kreivos del netinkamo sandeliavimo. Ju negalima sandeliuoti staciai. Tokias pat mes irgi isidejom i spinta-sandeliuka irgi is ten pat, bet su kreivumu visai pasiseke. Dar turim ir miegamojo kambario spintom prisipirke, tik spintu dar nepasistatem :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na tiek ermitaze tiek senukuose lentynose jos stovi staciai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai, medžio spalvą interjere reikia labai saikingai naudoti nes nauji namai virs į kaimo triobą, ypač kai medis pradės geltonuoti.
    Ir tokias duris gal nenaudočiau prie įėjimo, matomoje vietoje nes jos, kaip bedailinsi, atrodo gana pigiai. Nors... gal ir kaip tik kaimo sodybai ;)
    Kreivos nes medis kraiposi arba nesikraipo.
    Idėjų iš mūsų spintos pasigriebėt, aiškiai ;)
    http://a-namas.blogspot.com/2018/04/pasidariau-sienine-spinta-palepeje.html
    Pas mus nebuvo kažkokių pastebimų kreivumų ir judėjimų. Naudojau ne 2 o 3 varstus 2m durims nes pamaniau jog stabiliau, ilgiau laikys. Tad ir jūs dar galit po 1 pridėti.
    Vakar kaip tik "patobulinau": užklijavau lipdukus ant magnetų kad šie labai nečiaukšėtų metalas-į-metalą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galiu labai atsakingai paprieštarauti - pigiai tikrai neatrodo. Labai elegantiškai ir kiek "prancūziškai". Galbūt pigiai atrodytų jeigu nebūtų dažyta. O idėją pasidaryti tokią spintą man kilo kažkada žiūrint Julia Roberts vilos interjerą, ne jūsų :) Bet jūsų įrašą skaičiau, bet jis yra gan šviežias.

      Panaikinti
    2. Durų lentelės nėra storos ir stabilios, tarp jų įvairaus pločio tarpeliai matosi.
      Ne taip kaip darydavo kažkada... Na bet ir ne karvę dabar kainuoja ;)
      Taip, balti matiniai dažai gal pagerina vaizdą.

      Panaikinti
  8. Sveiki visi. Mačiau komentarus iš žmonių, kurie jau gavo savo paskolą iš ANGGA DIMAN, ir tada nusprendžiau kreiptis pagal jų rekomendacijas ir prieš kelias valandas patvirtinau savo asmeninėje banko sąskaitoje bendrą 30 000 eurų sumą, kurią prašiau. Tai tikrai puiki naujiena, ir aš patariu visiems, kuriems reikia realios paskolos, kreiptis per savo elektroninį paštą (anggadiman1@gmail.com). Džiaugiuosi dabar, kad gavau paskolą, kurią paprašiau

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai