Fasado užbaigimo darbai

Užbaigti visokius "užbaigimus" dažnai nelengvas uždavnys, nes su jais gali gyventi - trukdyt jie netrukdo. Ir kyla rizika, kad taip ir gyvensi daugel metų. Kad taip nenutiktų, susiimi, pasidarai sąrašą darbų, ir pradedi organizuoti ir darbuotis.

Didžiausią patogumo džiaugsmą teikia žinoma įėjimas iš trinkelių, bet apie tai buvo atskiras įrašas. O štai šalia trinkelių matome visą sienelę, apklijuotą nebrangiu lenkišku klinkeriu:


Jeigu pamenat, jau buvau įgudusi pati savo jėgomis apklijuoti tokiu klinkeriu ir pavėsinės sienas, ir tokią sienelę kitoje namo pusėje, terasoje. Visgi čia siena aukšta, drąsinausi bet neįsidrąsinau lipti. Todėl darbas buvo samdomas ir apmokamas. Užtat greitas ir kokybiškas, ir iškart su tarpelių užglaistymu :) Va kaip lygu, gražu žiūrėti!


Dabar pagalvojau, kad šį įrašą reikėtų pavadinti kaip nors "odė mano tinginystei". Nes aš patingėjau, o tiksliau pabūgau apklijuoti savo švelniom rankom ir cokolį. Aš tikrai buvau pasiryžusi pries metus, bet su orais taip nesisekė... O praeitą vasarą aš niekaip neįsivaizdavau savės klūpančios ir šliaužiojančios aplink namą ir klijuojančios cokolį. Taigi vėl teko pataupyti ir mėgautis samdomo darbo privalumais. Klinkerio plytelės lenkiškos, pirktos IRISE, grafito spalva:




Vaizdas iš arti arti, matosi prilipusi nupjauta žolė :)


Pro katilinės duris praktiškai nevaikštome, nes ten stovi ne granulinis katilas, o oras - vanduo, tai tos durys ir įėjimas reikalingos tik simboliškai. Dėl to neformavau jokiu laptų, užklijuotas klinketis tiesiai ant putplasčio iš viršaus, be jokių ypatingų sutvirtinimų:


Va kaip įsipašo maumedžio laiptai į terasą ir tamsiai pilkas cokolis:


Kadangi aš praeitą vasarą tinginiavau, tai nusprendžiau, kad tai daryti reikia iki galo, ir paprašiau meistro užglaistyti tarpelius sienoje, kur pati klijavau klinkerio plyteles. Pusę buvau užglaisčiusi pati, o vėliau niekaip neprisiruošiau. Tai meistras tai, ką būčiau ruošusis ir dariusi porą savaitgalių, padarė per porą valandų :) Beje, matosi plytelių spalvos nevienodumas, čia tokie lenkiški ypatumai matyt.


Na ir žinoma, gėlynas. Kažkada sprendžiau kaip apskritai man suo  juo elgtis, kad neišleisti pernelyg daug. Labai pigiai kaip besuksi nesigauna, vis tiek viskas kainuoja. Bet manau kad visgi visai gerai prasisukau. Gėlyną kažkada betonavome savo rankomis (įrašas čia). Sprendimas - apklijuoti medį imituojantčiomis akmens masės plytelėmis. Pirkau Kapri salone, mokėjau už 9,5 kv.m 260 eur. O darbas apklijuoti gėlyną kainavo 126 eur. Tai gėlynas (be augalų) kainavo apie 450 eur. O atrodo jis taip, su rudeninėm nuotraukom:


















Viso biudžetas fasado užbaigimo darbų, be akmens masės plytelių ir klinkerio plytelių kainos (klinkeris apie 8 eur / kv maždaug kainavo):

Visokios medžiagos - 123
Gėlyno apklijavimo darbai - 126
Cokolio apklijavimo darbai - 188
Siūlių užglaistymas (dar man siūlės ir pavėsinėje užglaistė) - 132
Aukšta siena prie įėjimo, apklijavimas - 350

Meistras darbą vertino 15 eur / kv m. - toks štai įkainis buvo 2017 vasarą.

O dabar labai jau prašosi nuogrinda, ar ne? ;)

Komentarai

  1. Kokius klijus ir siūlių glaistą naudojo meistrai klinkerio plytelėms? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. 10 metų bute turime nebaigtukų:) Bandysim nepadaryti tokios klaidos sodyboje. Tai gero jums naujo sezono, o tinginiavimui ir statėtės namą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,
    o kodėl nesirinkote vienodos spalvos klinkerį cokoliui ir sienelėms?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki. O kaip sekasi su oras vanduo sistemomis? Viskas gerai? Nes mastom apie koregavimo darbus pas save namie šildymo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikiai jūsų fasadas atrodo, ilgaamžiška, ir panašu, kad kaina buvo gera.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai